May 18, 2009

posted 2:08 AM by with 0 comment

Dubai 2009 : Naik public bas ke Ski Dubai - Part 3

Sekali lagi dapat jalan-jalan selepas penat  kat exhibition hall.  Kali ni cakap dengan boss kita nak ke Emirates Mall.  SSL dah pernah pergi sekali kat Emirates Mall tu waktu si Aslam bawak untuk cari minyak seribu bunga tu.

So bagitau boss yg SSL nak try naik bas ke sana bus stop boleh kata depan York International Hotel yang kami menginap pun tapi boss cakap nak naik teksi...but I won la dah la teksi penuh jer.

Dapat jugak naik bas..yahooo.  Selesa dan bas kat Dubai ni panjangnya 2x bas yang kat jalanraya Malaysia..hebat kan

No automatic alt text available.
rasa jakun jap tu yang posing kat moto Ambulance tu..kat Malaysia memang tak de la
Bila dah naik bas tu terkenal la pulak dengan budak2 Indonesia yang kerja kat Dubai ni..diaorang pun nak ke Emirates Mall jugak. Yang kelakarnya dah nampak mall tu dan teruja tapi bas belok ke arah lain..aihhh dah awat tak berhenti dekat Mall dan melencong jauh.  Nasib budak2 Indon tu cakap tak per ikut diaorang jer.  Akhirnya bas berhenti...jauh dari mall dan kami kena lintas jalan yang seluas 8 laluan jalanraya! walau kereta tak banyak tapi 8 laluan tu! berlari-lari la jugak dan dalam dok berlari tu nampak kereta peronda polis...budak Indon cakap takut nanti kena tangkap sebab melintas lari..haa apa lagi bertambah kecut la perut tapi larian tu tetap berlari..haha.

Hapa punya pengalaman kan..korang pernah? haha



Mall of the Emirates ni shopping mall yang memang cantik  terletak kat Sheikh Zayed road.  Kat sini memang banyak kedai branded yang kita mampu tengok jer la dan kat sini la ada Ski Dubai, indoor ski resort dan taman salji pertama di Timur Tengah.  Emirates Mall ni dinobat sebagai World's Keading New Shopping Mall kat World Travel Awards di London pada 2005 dan Forbes iktiraf mall ni antara 5 mall terpopular di Dubai

So kalau ke Dubai jangan tak singgah tau..

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.



Read More

May 14, 2009

posted 5:55 PM by with 0 comment

Dubai 2009..kita jalan-jalan cuci mata - Part 2

Since GM ni first time ke Dubai, so kenalah bawak dia makan angin kan.Dah selesai berjumpa rakan dari Malaysia dan luarnegara kat booth tiba masa untuk santai la kat Gold Souq..yeahhh buka nak beli barang kemas tapi cuma nak cuci mata dan selain misi untuk office business yang dah selesai tapi nak bawak en boss kenal tempat2 kat Dubai ni

No automatic alt text available.
cantik sungguh masjid kat Dubai ni

Image may contain: sky and outdoor
memang cantik dengan earth colornya..
 Dubai Gold Souk atau lebih dipanggil Gold Souk ni pasar tradisional masyarakat kat sini yang terletak kat tengah2 bandar dalam daerah Deira dan kat sini kita akan melalui kedai2 yang jual barang kemas yang buat berpinar2 mata dan ditayang kat orang ramai dan rekaan diaorg ni mmg unik..nasib la SSL tak suka sangat dengan emas..kalau tak mau bila balik Malaysia dok teringat jer kan.

Kalau sesiapa ke Dubai ni jangan lupa singgah ke sini tau

kat jetty tunggu water taxi ke seberang Deira sanun

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Dah penat berjalan pusing2 kat Gold Souq ni Ibn Batuta la pulak..seperti trip yang lalu KLIK SINI..mmg tak membeli tapi nak enjoy interior mall ni yang sangat memukau..nak beli barang? hehe idak ler

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.
Dan tak ketinggalan trip memecah peluh dengan penuh debaran ialah dekat Desert Safari lagi..KLIK SINI..





No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.
Banyakkan 4 wheel berkumpul bagi peluang kat kami menikmati keindahan padang pasir dan ambil napas gitu..hehe
Read More
posted 3:28 PM by with 0 comment

Ke Dubai lagi dengan imej baru! - Part 1

Alhamdulillah..akhirnya kembali ke Dubai dengan penampilan baru...atas tiket agensi baru..dengan boss baru dan semangat baru.  Semoga bertambah sukess dan maju jaya harapnya dengan syarikat baru ni.

Pertama kali juga bawa boss ke ATM Dubai ni untuk dia pelajari selok belok inbound dengan orang Arab ni bukan sekadar dapat bisness jer dengan dia orang.  Tapi kali ni datang hanya atas tiket buyer bukan seller..tak kisah la kan asal misi ni tercapai selain dapat jugak pi shopping haha.

Dah tak de booth tu jadi lepak melepak kat Pavilion Malaysia jer sesambil berjalan ke setiap wakil seluruh negara...haa lenguh kaki dengan keberatan brochure yang diambil kat setiap booth dan jugak souvenier yang depa bagi..tu yang bestnya pasal travel mart camni

good to be back! and good luck to us

sesampai je kat hall wajib ambil gambarkan...imej baru..Alhamdulillah
en boss dengan Samira 





MRH dengan my best buddy Charbel ElGhafary

me with my habibi sista Gihan Hanafy


Kalau ada rezeki, InshaAllah kita ketemu lagi di tahun 2010
Read More