Dubai 2009 : Naik public bas ke Ski Dubai - Part 3

Sekali lagi dapat jalan-jalan selepas penat  kat exhibition hall.  Kali ni cakap dengan boss kita nak ke Emirates Mall.  SSL dah pernah pergi sekali kat Emirates Mall tu waktu si Aslam bawak untuk cari minyak seribu bunga tu.

So bagitau boss yg SSL nak try naik bas ke sana bus stop boleh kata depan York International Hotel yang kami menginap pun tapi boss cakap nak naik teksi...but I won la dah la teksi penuh jer.

Dapat jugak naik bas..yahooo.  Selesa dan bas kat Dubai ni panjangnya 2x bas yang kat jalanraya Malaysia..hebat kan

No automatic alt text available.
rasa jakun jap tu yang posing kat moto Ambulance tu..kat Malaysia memang tak de la
Bila dah naik bas tu terkenal la pulak dengan budak2 Indonesia yang kerja kat Dubai ni..diaorang pun nak ke Emirates Mall jugak. Yang kelakarnya dah nampak mall tu dan teruja tapi bas belok ke arah lain..aihhh dah awat tak berhenti dekat Mall dan melencong jauh.  Nasib budak2 Indon tu cakap tak per ikut diaorang jer.  Akhirnya bas berhenti...jauh dari mall dan kami kena lintas jalan yang seluas 8 laluan jalanraya! walau kereta tak banyak tapi 8 laluan tu! berlari-lari la jugak dan dalam dok berlari tu nampak kereta peronda polis...budak Indon cakap takut nanti kena tangkap sebab melintas lari..haa apa lagi bertambah kecut la perut tapi larian tu tetap berlari..haha.

Hapa punya pengalaman kan..korang pernah? haha



Mall of the Emirates ni shopping mall yang memang cantik  terletak kat Sheikh Zayed road.  Kat sini memang banyak kedai branded yang kita mampu tengok jer la dan kat sini la ada Ski Dubai, indoor ski resort dan taman salji pertama di Timur Tengah.  Emirates Mall ni dinobat sebagai World's Keading New Shopping Mall kat World Travel Awards di London pada 2005 dan Forbes iktiraf mall ni antara 5 mall terpopular di Dubai

So kalau ke Dubai jangan tak singgah tau..

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.



Share on Google Plus

About iam virgo

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!