Friday, May 14, 2010

,

Image result for mothers 2013


The beauty of a woman is not in the clothes she wears,
the figure that she carries, or the way she combs her hair. 

The beauty of a woman must be seen from in her eyes,
because that is the doorway to her heart, 
the place where love resides.

The beauty of a woman is not in a facial mole,
but true beauty in a woman is reflected in her soul.
It is the caring that she lovingly gives,
the passion that she shows,
and the beauty of a woman with passing years only grows!
 

Please send this to your mum and other mothers that you know
 

If you don't, nothing bad will happen, but if you do,
something good will:You will boost a Mother spirits.

Thursday, May 6, 2010

,
Bermula dengan sebutharga dan perjalanan ulang alik bersama Nurul dari pejabat ke Shah Alam beberapa kali untuk memperbaiki aturcara..menambah apa yang patut untuk memastikan program teknikal berkenaan proses untuk pembiakan burung walet dan belajar dari pihak di Balikpapan untuk digunapakai di Selangor memang kenangan yang sukar dilupakan.  Malah selepas projek besar, kami masih berhubungan, keluar makan bersama dan dia sentiasa dekat dihati sebab dia seorang yang manja dan hebat sebab dia menjalankan syarikat aturcara milik keluarga sendirian.

PERJALANAN KE BALIKPAPAN
03Mar menaiki penerbangan dari Kuala Lumpur ke Jakarta. makan tengahari dan jalan2 kat bandar dan tiba waktu malam kat Sheraton Bandara..dah sampai hotel bukan boleh ambil kunci dan tido tp sebagai penyelaras kena pastikan diaorang semua dapat kunci bilik seperti dalam senarai..tapi bila dah dapat kunci ada pulak nak keluar pulak jadi kena la pulak aturkan kenderaan..dalam hati bebal jugak sebab esok kena gerak ke airport seawal jam 4pagi! sebab penerbang jam 0620 dengan GA510 dan akan sampai jam 0925. Bila dah selesai urusan depa ni baru la masuk bilik tu pun tido macam tak tido jer sebab ada dlm 4 jam jer untuk rehat dan kena pastikan tak terlebih sebab penyelaras mana boleh lewat ;( Menginap di hotel mewah tapi tak berpeluang nak enjoy pun sebab bila pergi dengan YB dan beberapa orang bertitle Dato ni..ishh macam2 aktiviti diaorang sebab tu ambil hotel dekat airport.  Dah macam zombie pun ada sebab tido mmg tak cukup!  Masa ni tak ade direct flight ke Balikpapan tau

Indahnya Kenangan di Balikpapan
Melewati laluan ke bilik cukup menyenangkan bau-bauan aromaterapi tu yang buat rasa sikit gerun dah la tengah malam kan.

Indahnya Kenangan di Balikpapan
Pertukaran program yang memang jadi suatu kebiasaan bila program dengan pejabat kerajaan dan lebih-lebih melibatkan pihak atasan.  Kena redha! hehe

Indahnya Kenangan di Balikpapan

Indahnya Kenangan di Balikpapan
Indahnya Kenangan di Balikpapan
sesi melihat bangunan untuk rumah burung walet, belajar apa yang membuat burung walet kembali ke sarang dan pemainan muzik untuk menarik burung walet.

Indahnya Kenangan di Balikpapan

B1 : En Azhar Samsudin, Dato Ishak Ahmad, Dato Asmawi Kasbi, YB Tn Dr A Xavier Jayakumar, YB Tn Ronnie Liu, Tn Zainal Mohd Noor, Datin Fadzilah Abdul Aziz, Pn Azlinda Azman

B2 : Pn Siti Rohmah Taupe, Hairulliza, Cik Suwaibah Jaafar, Pn Rozeta Md Yusuf, Dr Abdul Latif Borhan, Umi 

B3 : Tn Abd Razak Jaafar, Tn Tukiman Nail, Tn Norhisham Ahmad Dahlan, Dato Kee Ah Kau, Dato Jason Lee Pei Nam, Mr Mah Swee Lye, Tn Akhsan Hj Abd Karim, Mohd Nor Amiruddin Ab Karim

B4: En Rosli Mohd Aris, Tm Marzuki Hussin, En Zailani Hashim, En Mohd Zakir Husin Mohamed Zahid

Indahnya Kenangan di Balikpapan
Kebosanan sebab flight GA ke Jakarta tertangguh selama lebih 2 jam.  Apa yang boleh buat di airport yang kecil selain berborak-borak. Memang stress tapi nak buat camner kan

Tunggu Balikpapan Bab 2 soon

PROGRAM 4 HARI 3 MALAM LAWATAN TEKNIKAL KE BALIKPAPAN

03 Mac
1355 : Menaiki pesawat MH721 ke Jakarta (1355/1455)
            Tiba di Sheraton Bandara - acara bebas

04 Mac :
0625 : Menaiki pesawat ke Balipapan
0925 : Tiba di Balikpapan dan menginap di Novotel Balikpapan
1300 : Bondy Restaurant untuk sesi bersama BPMP2T dan Farm Department
           Lawatan ke bangunan burung walet
1400 : Makan tengahhari di Dapeen Rest
1900 : Makan malam di Bondy Rest

5 Mac
0900 : Lawatan ke bangunan burung walet dan kembali ke hotel
1300 : Makan tengahhari di Novotel
1430 : Membeli beli di Kebun Sayur
1700 : balik ke Hotel
1900 : Makan malam di Dapeen Rest

6 Mac
0800 : Acara bebas
1130 : Daftar keluar dan makan tengahhari di Bumahai Rest
1300 : Ke airport

6Mac  BPN/CGK   GA517 1435/1535
6Mac  CGKKUL    MH722 1830/213