November 16, 2010

UPSR results...congrats Kak Yang

Dig dag dig dug rasanya macam diri sendiri  yang ambil periksa.  Kak Yang sibuk ask me to ambil result sama...ishhhh rasa macam nak tolak jer tapi tak sampai hati. Hari result keluar 11.11.2010 at 1015 Kak Yang message me to come to sama2 ambil result dia...hehehe ish malu ahhh coz tak pasti resultnya tapi yang pasti dia akan dapat sekurang2nya 3A. So start enjin n zoooom to SKTSR.  Sampai jam 1030 dan menunggu almost 1jam dengan rasa bercelaru dag dig dug...akhirnya at about 1130 ibubapa dijemput ke dewan.  

Pengumuman dibuat hanya 18orang  mendapat 5A dan  11 orang mendapat 4A1B. Sorang2 nama murid yang mendapat 5A dipanggil untuk naik ke pentas termasuklah Aqilah dan Balqis (mmg confirm 5A punya) dan few other names yang mmg biasa didengari as her friends and she is not among the 5As but later cikgu announce name for 4A1B...Alhamdulillah..ku bersyukur kehadrat Illahi sekurang2nya her hard work really pays off!  She cried guess dia frust but to me pencapaian dia mmg bagus...Ayong pun dapat 3A2B and Bang Ngah 2A1B2C..


Kak Yang enjoying the food..

Petang tu treat her dinner with the rest of the kiddos kat Q-Thai Restaurant Jalan Sultan Ismail ler...perghhhh mmg mantap Tom Yam seafoodnyer..but x leh hang out lama sebab esoknye nak kerja daa.


Fuhhh...the food is soo marvelous...



Seperti biasa on Saturday 13Nov gi marketing le kat Pasar Keramat..siap beli ayam 2 ekor untuk buat rendang since Aidil Adha is on 17 Nov..penat wehhhh

And the grand finale we went to Digital Mall PJ belikan Kak Yang handphone at her own choice,,,hmmm Sony Ericsson walkman...fuhhh seronok dia dan yang tak seronok are the ummi dan ayah coz kesian kat yang lelain jadi belikankan juga la handphone and MP4 untuk Miya..seb baik Icha tu x pandai lagi if not...bangkrapppp..hehehe.  Ummi pun dapat gak Media card 4Gb for my BB.  Balik dari Digital Mall, get ready to lepakking kat rumah mak till about 0100 pagi worrr 

14 Nov gi balik ke Digital Mall lepas masak makan tengahari sebab hp Kak Chik tu bermasalah dan myself gi format new media card tapi kali ni whole family gi dengan Ayong and Angah (ada agenda ler tu kot2 dapat tangkap apa yg berkenaan..hihihi) ..balik tu lunch dan rest...penat gilerrrr.

Kesian Kak Chik sebab hp tu mmg problem but Ayah belikan hp baru same like Kak Yang tadi (15Nov) punyer but white color. Dah mmg ofis Ayah dekat PJ sebab tu ler dia ajak ke Digital Mall untuk beli barang..hope all goes well and me time to sleep lor coz esok nak ke Royale Chulan ada table talk and esok juga bebudak dah start cuti sekolah akhir tahun!

Good nite and sweet dreams

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!