December 30, 2010

posted 10:20 PM by with 0 comment

Untuk kulit berminyak

Ambil sebiji tomato dan lecek, kemudian tapis, ambil air perahan tomato dan sapukan pada muka menggunakan kapas sbrsih.  Biarkan kering dan bilas denga air sejuk.  Pastikan muka anda telah dibersihkan terlebih dahuly sebelum air perahan tomato disapukan ke wajah.  Ini untuk mengelakkan kotoran daripada melekat pada kulit muka





Kiriman : Maar Hanie Rosli, Ipoh Perak untuk majalah Mingguan Wanita
Read More
posted 1:35 AM by with 0 comment

Advertisement

Hmmm no wonder I dont have frequent ads on my blog...huhuhu..anyway have done the removal of the competitor? banner and hope to see more and frequest ads after this..

Subject: Re: Advertisment
Date: 29 Dec 2010 04:00 PM Posted By: Robb Chew  (Staff)


Hi Blogger,

Actually the ads from Advertlets is the main criteria that you're not getting chosen for ads.

Bloggers earn when they serve paid ads from our advertisers and not just by having empty ad units in their blogs. Earnings will only be updated when a campaign finishes on a blog and not on daily/weekly/monthly basis.

There are 2 types of general paid ads from our advertisers, CPC (Cost Per Click) Campaigns and CPM (Cost Per Impression) Campaigns.

CPC (Cost Per Click) Campaigns
Launched on advertisers' request. Will show on all blogs under Nuffnang network which have 'Show Global CPC Ads' selected under their Blog Preferences in Blog Manager which are not serving any CPM campaigns at the moment it is launched. Pay bloggers based on the number of unique clicks by their blog's unique visitors on the ad unit which is displaying the CPC ad. Will cease once it reaches its maximum clicks and update all bloggers' account whose blogs generated genuine clicks during the campaign. If a blog showed the CPC ad but did not generate any clicks towards the campaign, no earnings will be updated. Should there be any clicks, it will be credited under the 'Campaigns' table.

CPM (Cost Per Impression) campaigns
Advertisers choose which blogs they want to advertise based on several factors such as the demographics of your blog readers, the desirability of ad units, membership exclusivity and the availability of ad units. These ads pay according to the unique impressions the advertiser purchased from your blog that will be able to see the ad. It doesn't require any of your users to click on it in order for you to get paid. When a campaign is running, it will be listed under the Buffered Earnings table, when it ends, it will be listed under Metered Campaigns table.

As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you're very likely to be picked by them. Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers' blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog's reach is suitable for their campaign or not. As such, we'll highly recommend for you to ensure that all your blogs' surveys are filled and updated from time to time. Do also note that advertisers tend to shy away from blogs that touches about politics as they don't wish to be associated with anyone pledging support for any political fronts. Blogs without original content will also not attract many advertisers in general.

Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor's entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog's ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers' decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit.

In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized.

Membership exclusivity plays a part in advertisement campaigns as our advertisers tend to advertise more on Glitterati blogs as it is part of our reward program to our most loyal bloggers in the region. Ordinary members will still be selected for campaigns but in a lower number compared to Glitterati's.

Blog's traffic is also important to earn more from advertisers. When your blog has more visitors, this means there is more ad space that advertisers can buy (resulting in higher earnings). In addition, blogs with higher traffic also attracts advertisers' attention!

Our system also prioritizes blogs which have received less CPM campaign to be suggested to advertisers in the future for their ad campaigns as part of our initiative to ensure all of our bloggers are able to earn evenly from advertisers. That means there will be times where a blog will not be chosen for campaigns if it has been getting a lot of campaigns for a period of time.

We'll do our best to sell the ad units of our bloggers as long as they're optimized and within our protocols. If the ad units are not optimized or they're not in the best interest for the advertisers, we cannot defile the practice of our company's policies and have our advertisers advertise on blogs which do not yield the best results for their campaigns. I hope that you will understand that it is important for advertisers to achieve satisfactory results for their campaigns in order for them to advertise more on blogs.


Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd

www.nuffnang.com.my



Subject: Advertisment
Date: 28 Dec 2010 10:48 PM Posted By: 
Anything wrong with my blog as I hardly see any advertiser in my blog and if there is it only for short period of time. Is there any requirement that my blog not entitled? Any issue for I have ads from Advertlets that make me getting lesser ads from Nuffnang? 
Read More
posted 12:15 AM by with 2 comments

31 December as public holiday


Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak declared Friday 31 December as  public holiday to celebrate the success by the Malaysian football squad in  winning the 2010 AFF Suzuki Cup
Read More

December 29, 2010

posted 10:03 PM by with 0 comment

AFF Suzuki Cup 2010 - Malaysia vs Indonesia

#HarimauMalaya menerkam...hebat..hebat sungguh goalkeeper Malaysia Khairul Fahmi (mcm Along Aman anak buah aku tapi the white version) so is Mohd Safee Mohd Sali (penjaring terbanyak 5 gol)...walau kalah 2 -1 tapi Malaysia terus majuuuu dek mata bukan mengikut gol kemenangan...yahoooo



Bak kata Angah Ammar, nasib baik Amri Yahya masuk lewat if not memang kalah teruk Malaysia..hahaha

Most value player dimenangi player Indonesia..huhhhh???

http://bola.kompas.com/

Dan Malaysia memenangi USD100,000.00 sebagai juara AFF Suzuki Cup 2010..

We are the champion...




Read More
posted 2:09 AM by with 0 comment

When the boss in town !

Fuhh penat sungguh rasanya hari ni...MRH is in house since Monday, macam biasa have discussion over breakfast ler kat mana lagi Ali Maju then back to office for me to continue my task.  

Today as programme meeting DF kat Suasasana Sentral but first need to go to Sg Wang arr to meet up with Nicole of Reliance to collect hanger ke hapa yg didatangkan dari Turkey kot..for the last group where Cybil promised to give him as souvenier...hehehe after long time MRH ask me to take lor but I refused.  So dari Sg Wang we have to go KL Sentral for the meeting and I ni mmg bad navigator so told MRH to take right turn dekat corner Genting tu..rupa2 nya not allowed wehhhh n the Tourist police stop us ler..
Nasib mmg baik coz the officer tu budak Kelate n MRH ore Kelate gok jadi lepaih ler..Alhamdulillah so we proceed to Sentral arr..mcm biasa kena tawaf coz parking terlajak but we arrive there gak ler n DF was having his breakfast.  So the meeting continue..on sales, target, budget, accounts..hehehe x payah ler cite habis kat sini sebab yg pasti I need to make paperwork and proposal to submit to get $$$ or watsoever la


We done the meeting at +-1330 and MRH said we proceed terus ke UPM and as usual bad navigator silap bagi instruction n we heading to Klang..hahahahaha dengan both of us sibuk online on the phone la bla bla bla..calling D'Hubby biasa ler asik angin jer bila I silap so better call Aqeem after making the turn and he told that we shd take the Seremban highway then PLUS...Alhamdulillah..even MRH is bad driver coz talking on phone while driving tu but we arrived juo.  


**********************


Meeting Azlan pegawai khas to Prof Fauzi again ler and terkeluar ler cite tat embarrased both me n MRH gak ler jadi dok sorry ajer coz kekadang ni ticketing ni x bijak sokmo..main buat kerja x guna akal gamaknya..ish ish ish..Nothing much being discussed only that he, Prof Fauzi and another fellow is travelling to BKI next Jan 2011 so kena ler jaga wehhh...Returning home was easy babe!


Ish ish ish MRH lapor sokmo so he ask the staff to join for lunch at almost 1700hrs HAHAHAHA at Seri Petani and again was open table talk on the job, duties, allowance etc etc and we end up at almost 1815hrs and if lama think I need to dismissed coz nak collect $$$ from AlHarthi before 2100hrs.  
Otw back to office AlHarthi called up saying he is going home tonite and leaving the hotel at 1900hrs...
warghhhhhhh


**********************

Imagine I have to run to reach AnCasa before 1900hrs to collect the $$$ dengan hari dah gelap nak hujan..
Alhamdulillah Mr D'Hubby is great driver and we reach on time (it took about 15mins from my office to AnCasa) dan dalam tu dok calling AnCasa to hold the guest kot2 ler dia nak ca alif buttt and spoke to Hakimi to take cash from him if I x sempat but Allah Maha Besar and I arrive to meet him and collect $$$ from AlHarthi and snap pics of them too.
Read More

December 28, 2010

posted 12:57 AM by with 0 comment

Ke Melaka untuk majlis sanding Kyla

As programme and confirmed with D'Hubby, we all get prepared jer to travel ke wedding Kyla pada 25 Dec 2012 at 1000hrs.  Ayong x nak ikut sebab masih kat SA and otw back to WM.  He sounded very tired and sleepy  lol.  Cian kat dia..but anyway we proceed and leave home around 1030 plus minus ler tu.  We stop by to top up T&G but D'Hubby lupa 25th Dec is public holiday so mana ada Touch n Go office bukak da kat Keramat tu..hihihi..

Was a smooth drive until we arrive in Bangi toll...kereta punya la banyak dan the traffic is so terrific gila.  Nasib baik tak de U-Turn if ada ada kemungkinan D'Hubby dah lama patah balik lorr but mungkin gak sebab we all dah beli hadiah nak bagi kat Kyla jadi we proceed gak.  Along the jammed road tu dok toleh la gak kot2 ada kemalangan ker tapi haram tak de pun.  So we put assumption that mesti ramai nak melawat sedara mara kat Taman Peringatan Nilai...bila pass by kat TPN tu huhhh...not because of the visits lorrr. Geram sungguh dan heran gak ramai org NS yg balik kampung saban minggu melalui NSE (North South Expressway)  tu boleh ker mereka tahan the terrific traffic.







Finally we all sampai gak ke toll Jasin - Merlimau dan berpandu pada kad undangan dalam FB tu lepas tu we take kanan dan akan melalui route dinamakan Lipat Kajang as per Cik Jijah its about 10km to head for Kyla's house.  Mcm panduan tu ikut kanan, kiri dan kanan..hahaha main tibai jer.  Along the road baru ler tau tu kebanyakannya adalah Felda rupanya.  D'Hubby macam confident jer redah dan belok ke kanan - Kg Seri Mendapat.  ish ish papan tanda majlis perkahwinan pun x de cik oiii,  Yang Cik Jijah ni pulak x leh ikut sekali dan segan pun ada gak.  Bila sampai ke rumah dia ( rasa2 mmg rumah dia lepas tanya Pak Rela kat simpang nun) x de org menyambut langsung lagi bertambah segan.  Mmg ler pengantin dah lepas bersantap dan masa melalui crowd tu pun x de sapa yg menyapa..rasa tebalnya muka dik ooiiii.  X pernah pergi dimana2 majlis x de org menyambut untuk ambil hadiah dan menjemput makan..tapi nasb baik D'Hubby ari tu ok jer mungkin sebab dia dah biasa ngan Kyla dan mungkin kot adat org Melaka cam tu x heran ngan tetamu kot..hihihi


So makan timeee....waktu tengah menjamu selera tu Cik Jijah dan sepupunya pun sampai, jadi bersama2 makan ler sambil berborak2

We dont take much time coz x de sesapa nak layan and think should meet up with pengantin sebelum gerak to next destination or balik KL ler

Sempat gak we pose with the bride and bridegroom you!  Nanti akan post gambar2 my family dan pengantin later..Insyallah

Sebab frust xde Asam pedas so D'Hubby pun plan to go Ujung Pasir to ratah ikan and then minum
Coconut Shake kat Klebang pulak.  Malang sekali hajat nak Coconut Shake x kesampaian sebab Q punya la panjang! Alahai...sodeh bonar

Next destination kata D'Hubby is to rumah Tok Suleiman..ok gak (saya yang menurut perintah..menurut jer ler sebab dia yang bawak keta..hihihi) sebab masih awal lagi.. Sooo we arrive in Chengkau...wat a funny name yeh...but the kampung is nice, quite, clean sebab depa ni rajin mengemas.  Dahla duduk berdua jer and they both are very very ramah siap masak cekodok pisang lagi dan nescafe..ish ish ish.  Sedap weii dah ler sepanjang travel tu hujan walau x lebat sangat pun..

Tok Leman dan wife ni adalah mertua kepada abang Dhubby, memang peramah tu sebabnya kami boleh singgah walau tanpa ada brother in law



Alamak baru teringat daa yg AreNip Shah akan akad nikah pada 01 Jan jadi cakap kat D'Hubby nampak gaya memang ke rumah mak ler...Kak Jang siang2 dh msg kata dia masak sup rusuk tulang...nyummy nyummy ler.  So lepakking kat rumah Mak Abah berjalan mcm biasa ler but only the girls n me je yg pergi coz spt biasa D'Hubby nak rehat n Angah nak bercomputer lerrr

Dan seperti biasa topik sensasi ialah pasal Uda yang akan ke Mahkamah Syariah pada 27 Dec.  Risau takut dia contemplenting in her decision sebab living in Rawang is very difficult dan lots of things she have to do like the school, income,very very difficult and suddenly Adik become very emotional pulakkk.  But me putting myself in her shoe,,mmg rasa susahhhhh.  Entahlah dan cuma berharap the best for her.  Sehingga blog ni ditulis, and today is the court day, she is keeping to her decision for divorce..Alhamdulillah..I hope she will not suffer anymore! and hope that Allah swt still loves her and give her the strength, prosperity to continue life for herself and children and be happier ever after...Amin

And we are happy for her if she is happy and each of us happy too!
Read More

December 26, 2010

posted 5:29 PM by with 0 comment

Share with your friends what berry you are today on the #whatberryareyou Woots! Which one are you?

posted 3:26 AM by with 0 comment

Padat !

Ingat nak buat posting tapi rasa macam malas jer.  Banyak nak cerita ceriti tapi mood x de.  Mungkin sebab tired lepas travel dari Merlimau then ke Ujung Pasir kemudian terus stopover ke Chengkau kat Bongek di NS kemudian balik Wangsa Maju for dropping D'Hubby and Angah.  Fuhhhh

Bersiap2 untuk ke rumah mak sebab minggu depan Are-Nip Shah akan akad nikah dan 27 Dec 2010 my sister akan ke Mahkamah Syariah...jeng jeng jeng..is she contemplating?? huh..what ever.  Difficult to think bout others who should be matured enough...
too matured to think what is best..sighhh

Think I need to sleep coz esok marketing day..kena pergi gak sebab D'Hubby dah start cuti next week till 4 Jan 2011 so I need to make sure the food is there for them!

Jadi esok akan buat posting for the event and happening tadi pagi.

Selamat Malam, Good Night, Gut Nacht...hehehehe dah pagi lor
Read More

December 25, 2010

posted 8:17 AM by with 0 comment

Merry XMas

Yeah...good morning dear readers! good morning dear bloggers!

Have just join ShaShinki into my blog for new income..heh!  Feeling energetic not because today is Christmas Day, also not really becasue of ShaShinki but today we are going to travel to Melaka for my sweet sister Kyla's wedding.  Will tell more later with photos for Kyla is a sweet and pretty girl who used to work with me in the travel agent in Sheraton Imperial Hotel.

Suddenly my hubby bangun pulak dah and dok tanya if I have done the booking for his friend to any Islands..Pangkor, Penang (hehehehe..its an Island too), Langkawi (fuhhh...fully booked and mostly you can get it when walk in but the price is very pricy.  East Coast island...dont ask arr coz now Monsoon lor

Got to get ready and prepared for the wedding!

Have fun all!  Ho ho ho 
Read More

December 23, 2010

posted 11:57 PM by with 0 comment

My work..PMR results..etc etc

PMR result is out today! Well I am not so eager so is my dearie Angah Ammar coz think he knows what the result would be.  Then today Bang Yong supposed to go for an interview at Pavilion...well youngsters! they always wanted to look cool esp when working in Pavi..hehehe.  Me as usual..to office with normal routine after had bad day the night before with Swiss Garden Kuala Lumpur.

As promise I got the $$ sales commission to Ms Nurul for BPN package so I will make sure to settle it.  Ayong cancelled going to Pavi coz his Pak Long wanted him to help him at Shah Alam..not a problem to me so as this will ensure he is away from lepakking and wasting time without a point! hehehhe.  Otw to WWM called up Angah n well not a surprise but still a disappointment to me coz he only got 3B and C and D.  What can I say?

Had lunch at Georgetown White Coffee with sweety Nurul Huda Dato Jamaluddin and talking over business matters la as usual!

Ohhh..btw I have 2 couples in town both are Omanis..a honeymooner couple Masoud Ali Masoud AlHadrami and wife Rajaa stayed in Corona and will leave to Penang by bus and another just arrive last nite AlHarthi Mohammed and wife with 2 children in Radius Hotel Kuala Lumpur whom I meet last night for his movement.  Its difficult to get room so I have to managed and book which ever hotel are available for them..as usual.

I need to go to sleep and make sure the issue of Swiss Garden is settled tomorrow.  Will blog more on my routine.. rain or shine.  Thanks readers!
Read More

December 20, 2010

posted 10:17 AM by with 0 comment

20Dec Duties and movement

batting eyelashesAs usual, woke up early for Subuh prayer then start my next task in the kitchen lol.  As told to the kiddos I gonna cook Ayam Masak Lemak Cili Api and below is the receipe for you guys to try.

Bang Yong is having his Economic paper this morning at 1100hrs and that will be the last paper for him and wishing all the best!  As usual this is his kind of food so he apa lagi makan jer la.  Love to see him eating as he he really love it!  Same goest to Icha maybe she is hungry coz last nite she dint eat roti canai coz ZZZZZ early.happy
Ayam Masak Lemak Cili Api..Icha yg tgh layan makan...Cauliflower with prawn


Ingredients
2 kg Thigh chicken (with bones)
1 Lemongrass
1 Turmeric leaves coz its smell nicer n I can eat it too or Kaffic Lime leaves
1 tin coconut milk
Salt 
Potatoes, asam keping (souring agent)

To blend until fine:
5 Clove garlic with 4cm Ginger, 2 tspn Turmeric powder but best to use fresh turmeric and 5-8 Cili padi (small red chillies-warning: they are very spicy)
Method
  • Marinate chicken thigh with ginger, garlic, turmeric, salt, chilli powder for at least 30 minutes
  • Heat up oil and fry the marinated chicken thigh. Only fry till it is half cook and leave aside to cool.
  • Using the same oil, fry the blended ingredients
  • Bruise the lemongrass and chuck it in the pot
  • Add the tumeric leaves or kaffir lime leaves, turmeric powder and stir
  • Add the fried chicken, potatoes, coconute milk, water.
  • Cook for another 15 minutes and keep stirring to evenly spread the gravy all over the chicken.
  • Add the salt to taste
  • Simmer over low heat for 5 minutes and its ready to eat!


Next programme is is meeting the honeymooner guest in Corona Inn and now preparing the itinerary before meeting them shortly.

And the girls and D'Hubby should be arriving home this evening too..really miss them
Read More

December 19, 2010

posted 10:47 PM by with 0 comment

Drama : Mencari Katarsis


Hehehe...letih seharian dengan si Icha yang memanjang nak tengok kartun..kartun channel 611, channel 103 memang letih dan jemu lar..but wat to do kita ni jadi Ummi dia so layan jer la.  Kesian kat dia yang missing her two sisters, Kak Chik dan Miya dan asyik dok tanya "Ummi, bila Kak Chik dan Miya nak balik"?  pastu dia dok kata nak balik kampung nak jumpa Tok Wan dia.  Teringat masa last vacation aka balik kampung if x silap masa Aidil Fitri si Icha boleh tido ngan Tok Wan dia sebabnya dia ajak aku tido but aku sibuk ngan online then ajak Ayah dia, sibuk menonton tv..its sooo sweet how they try to pamper herself dengan Tok Wan dia so Tok Wan dia pun jadi rindu kat dia gak..

Berbalik cite yang Mencari Katarsis yang secara tak sengaja aku tertekan di Saluran Oasis - Channel 106 (maklumla aku ni masih x arif pasal Channel2 dalam Astro ni...bukan sebab pelupa tapi mmg x ambik port la...:)).  Bukan nak mengulas tapi ceritanya mudah dan memang layan sangat.  Safura memang pelakon cerita sedih yang hebat begitu juga Zali Hussain.  Vanidah Imran begitu manis bertudung..memang cantik dan Rashidi Ishak memang lucky to have her dan memang pasangan yang cocok sekali dan D'Hubby pun  suka tengok Vanidah or Vee yang maintain body dan sentiasa menarik..wish I can be like her..huhuhu.  Adoiii asyik termelalut jer pasal lain.

Walau cerita berkenaan lelaki yang mengahwini seorang janda yang 5tahun lebih tua dan menjadi seorang peguam yang berjaya dan siisteri jugalah yang support dia belajar.  Bak kata my mother..bila berkahwin sebaik2nya tinggal berasingan dari keluarga sememangnya tepat. Bukan kerana drama tersebut tapi dari yang aku dengar, lihat memang benar belaka.  Bak kata pepatah..jauh bau wangi bila dekat bau busuk! Yang nak aku cerita sebenarnya ialah kita perempuan memang cepat tua especially bila dah beranak pinak mcm orang dok kata perempuan yg bersalin seorang anak perempuan akan putus 1 urat dan bila bersalin anak lelaki putus 2 urat..Wallahuallam.  Tapi mungkin ada betul kot sebab kita akan nampak makin tua..eheh silap makin berumur! Berbalik pada drama tadi tu sisuami bila isteri dah tua dan mulalah mereka ni lupa diri kendian dok kata dia x bergaya la..dan x sesuwai nak dibawak ke majlis2. Isteri mana yang x sedih ye la dah dok rumah mmg banyak kerja nak buat memang x akan habis punya! sebab tu aku lebih rela pergi kerja! bukan apa buat tambah pendapatan jer..alasan ker? ohhh tidak...tapi tu akan kebenaran gak. Sisuami mudah lupa diri dan x ingat pengorbanan isteri yang menyokong lagi menolong pengajian dengan menjual hamper dsb.

Me lahhhh
Cerita tu lebih menyentuh hati aku sebagai seorang ibu, isteri yang makin berusia...diam x diam usia ku dah menganjak ke angka 41 tahun ni..how time flies! dan badan pun bagai ditiup2 cuma bezanya aku bekerja jadi masih lagi bergaya walau x macam mana pun dek kerana kenaikan badan! Betapa lelaki ni memang suka dimanja..and I love to manjakan D'Hubby lebih2 lagi bila usia makin meningkat.  Untuk lelaki..live starts at 40! secara tak langsung memang betul...tapi lelaki Melayu ni suka manja di bilik jer (spt org selalu komen) tapi memang betul.  Sesungguhnya kesian kat para isteri yang fulltime housewife..penat kat rumah, dapur, sidai baju, lipat baju, gosok baju..sememangnya membuat mereka keletihan dan x larat nak layan sisuami dan this is the point untuk sisuami beralih angin! memang bagi angin satu badan!
the guy that I inloved with 
Ending of the story, ketabahan dan kesetiaan isteri tidak akan dapat ditukar ganti (sekiranya mereka x jumpa orang lain!) dan walau apa2 mereka tetap akan be the best and closest person kepada seorang suami walau pun mereka mungkin tidak lagi cantik, slim, bergaya seperti sesetengah lelaki/suami inginkan.  Apa2 pun mereka adalah Ummi/Mak/Ibu/Mama/Mummy yang hebat yang mampu menjaga dan membesarkan anak2 walau ada segelintar ibu yang tidak seperti yang diharapkan.

Apa2 pun aku pulak mesti suker sangat bila tengok D'Hubby bergaya dan up to date! N always make sure he dressed well too. Huhuhu n now I m missing him ler sebab weekend jer dia kerja dan dis week pulak since Friday dia ada kat Utara tanahair ada event yang dia kena cover..ish ish ish

Apa2 pun aku berdoa semoga kasih sayang dan cinta kami berdua dan sifat memahami dan hormati-menghormati tidak akan terurai di tengah jalan.  Semoga kami berkekalan hingga ke akhir hayat! Aminnn


http://www.astro.com.my/index.html

MENCARI KATARSIS

Mengisahkan seorang suami yang lupa diri setelah berjaya. Lakonan Zali, Vanida Imran, Safura, mahmud Ali Basha dan lain-lain.
  • Showing Time19 Dec 5:00 pm ( 120 minutes )
  • TV Guide
Classification
Universal
Genre
Movie, Drama
Sub Genre
GENERAL
Running Time
120 minutes
Share/Bookmark
Read More
posted 11:57 AM by with 0 comment

191210 Pais Haruan

Salah satu makanan tradisional orang sebelah Utara Semenanjung...Haruan Pais atau kenali sebagai haruan bantut...(apa yang bantut x pulak diketahui...)

Kalau tunjuk kat kakak2 SSL mmg tangkap jeles la depa..untungla orang ada mak mertua kan..kao ado! haha


Read More
posted 12:30 AM by with 0 comment

MySimplifieds.com Community Meet Up


Finally dapat gak peluang to participate in the 2nd Community Meet Up by MySimplifieds kat Lot 10.  Meeting up with lots of other entrepreneurs and Ana who own and bake cakes as passion and business.  As usual memang ada Lucky Draw in between but not to worry..I will never get to be the lucky ones la!  



Apa2 pun thank you so much to my lovely Amanda purpleaquarius.blogspot.com yang memberi peluang to Ummi dia dan willing to take care of her lil sister Icha untuk bayar yuran dan   membawa Icha untuk ukur baju tadika siang tadi also to my niece Ekha yang teman Kak Yang gak.  Tak per nnt Ummi belanja arrr..hehehehh







Community Meet Up

Posted By Admin
Tuesday, 14 December 2010 10:45

It's that time of the year again, where we let our hair down and just kick back and relax. And boy do we have news for you!

Come join us at Teeq, Lot 10 KL for the Annual mySimplifieds Community Meetup This time around, we will be inviting fashionistas from MOFEW to share how you can take your Fashion sense and Business to the next level

We'll show you some cost-saving methods and easy tools to operate an Online Store and advertise your products. There will also be a special slot by iPay88, a Malaysian payment provider who will be explaining how easy it is to start collecting funds online.So if you're wondering where to start, this would be a good opportunity for you to ask questions

Last but not least, who can forget how much fun it was to see our Fashion Models strutting their stuff across the runway modeling clothes from our very own merchants on mySimplifieds?

Come on over with your cameras or get in touch with us to feature your fashion collection during the showcase. We're all ears.
Agenda
9:30 amRegistration & light snacks
9:45 amOpening address by Aishah Ali, MD of mySimplifieds.com
10:00 amHow to market your Fashion Biz online & on-ground through MOFEW, by Jan Wong, Director of MOFEW
10:15 amNew services & features to promote your biz online and via mobile, by Aishah Ali
10:30 amSearching & advertising via SMS, by Chan Kin Peng, Tech expert at mySimplifieds.com
10:45 amEnabling payments to your online Stores by Linda Foo, Account Manager iPay88
11:00 amFashion Catwalk, Auction and Jumble sale by MOFEW and mySimplifieds.com’s merchants
12:30 noonLunch
Venue
Teeq Brasserie
Rooftop, Lot 10 Shopping Centre,
Lot RT3, No 50 Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur.
click to view map

Saturday, 18 Dec 2010
9:00am - 1:00pm
RSVP Contact
Ms Lily, 03 2785 2243, cm@in2.com.my registration and attendance is absolutely free

Read More

December 18, 2010

posted 6:23 PM by with 0 comment

Some people can be such an AuntyBerry, live a little! What's yours today? Share with your friends today! #whatberryareyou

December 17, 2010

posted 4:58 PM by with 0 comment

EFFECTS OF COLD WATER  



Please be a true friend and send this article to all your friends you care about. 


Baca dan terus sebarkan kepada teman dan kenalan anda.  



Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....




Artikel ini berguna untuk semua. 



Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.

Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini. 



Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca.  Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. 

Walau bagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak 

yang baru kita makan.  Ia akan memperlahankan penghadaman kita.  
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan  menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan  menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. 
Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.  

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!



Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.  

Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.  

Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada 
serangan pertama  serangan jantung.  
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.  Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.  
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.  

Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup... 
PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, mencegah adalah lebih baik dari merawat dan anda pasti dapat menyelamatkan nyawa anda dan sahabat2 anda


**Jadilah teman yang setia dan teruskan menghantar artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi..... !!!!
Read More
posted 1:48 PM by with 0 comment

Rewarding yourself wz something awesome coz u've been nice tis year? Check Celcom GREAT SALE!! #CelcomGreatSale

posted 1:45 PM by with 0 comment

Woots! Are you a KiamsapBerry? Or are any of your friends KiamsapBerry? Share with your friends what you are on #whatberryareyou!

December 16, 2010

posted 10:40 PM by with 0 comment

Rewarding yourself wz something awesome coz u've been nice tis year? Check Celcom GREAT SALE!! #CelcomGreatSale

posted 10:25 PM by with 0 comment

OMG! He was making such a fool of himself. What a NoobBerry! What do you feel like today? #whatberryareyou

posted 4:20 PM by with 0 comment

Drinking water tips


Correct timing to take water will maximize its effectiveness to Human body.

Filling glass of tap water Royalty Free Stock Photo


Two (02) glasses  of water - After waking up -  Helps activate internal organs

Two (02) glasses  of water - After waking up -  Helps activate internal organs

One (01)glass of water - 30 minutes before meal - help digestion


One (01) glass of water - before taking bath - help lower blood pressure


One (01) glass of water - before sleep - to avoid stroke or heart attack


***********************************************************
*



Please pass this to the people you know
Read More
posted 9:28 AM by with 0 comment

Surprise your loved ones with awesome deals from #CelcomEveryone! The BIGGEST SALE of the year! Click to know more...

posted 9:23 AM by with 0 comment

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

Read More