Rumahku Syurgaku...Kami nak pergi holiday!!!

Masuk hari ni dah 2 hari bebudak tu duduk rumah Tok Mak dan Tok Abah mereka dek kerana bilik air banjir mngkin sebab tersumbat. Kesian D'Hubby bila dia masuk untuk 'pull out' apa yg membuat saluran tersumbat..yaikss the smell tu mmg perghhh busuk bau acaq bak kata org Utara.  Kemudian dia masuk ke bilik air tapi air x surut2 gak..ishhh dan lastly dia masuk bawak sinki dan cuba pulak tapi masih x berjaya.  Hehehehe last sekali dia guna paip getah yang panjang dan salur ke longkang and last resortnya dia sedut paip tu supaya air kat saluran tu 'pump out' fuhhh hebat betul!.

Another thing my darling hubby buat since yesterday was cari kutu kat anak2 daranya.  Dah la bilik anak2 daranya kena serangan bedbug now kutu pulak! Bukan sorang yang kena but keempat2 orang kena serangan kutu tuh...hukhukhuk..patut arr ingatkan gatal dek peluh rupanya serangan kutu. Dan yang bestnya D'Hubby pun and myself pun terkena jugakkkkk..warghhhh so weekend ni kena pakai ubat kutu ler pulak kami semua.  Nak wat camner..dah nasib!


Pastu dok berkira2 nak holiday ke Pangkor Island la pulak.  Jadi x balik kampung ler nampak gayanya dan shopping baju sekolah kat KL jer la. Dah la Bang Yong akan habis SPM dan sama sibuk nak ke Pangkor dengan kekawannya jadi D'Hubby pun merancang untuk tukar plan tak jadi balik Kedah tapi kami akan ke Pulau Pangkor..yehoooo Kesian kat bebudak sibuk nak gi Pangkor jadi siap usha2 best resort kat Pasir Bogak yang dekat ngan pantai dan chalet.  So esok kenalah look thru the availability and start counting the budget!

Pangkor Map


Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!