Facebook shutting down on 15 March 2010??

Betul ker?...macam x percaya jer yang FB akan tutup pada 15 March 2011...tu semua macam standard way untuk dapat ranking balik ler tu.  Kok yer pun mungkin untuk "maintenance" atau "upgrade" dan yg pelik sangat tu rakan2 FB lain mula la kelam kabut macam ler x de social interface lain yg boleh digunakan.  Ya la if kalau kita2 ni jenis suka menunjuk2 tu mesti la gelabah sebab x boleh nak tayang boyfriend baru ker, girlfriend baru ker, aksi baru ke kat FB atau bercerita tentang baju baru, handbag baru, buat apa, makan apa ala2 org kaya dan lebih2 lagi sememangnya FB adalah perantara percuma tanpa bayaran untuk kita menjadi riak!  hehehehe jadi Islamik la sikit. Maaf yer kekawan! Tapi itulah kebenarannya tapi tengok dari wall2 most of FB tegar ni dok kepoh tak tentu arah jer.  For myself, nothing to worry about walau dah join FB since 2005 ker 2006 sebab masih x rely 100% untuk FB simpan gambar ker, vids ker, resepi ker...sebab I ni pemalu..warghhh warghhhh.  Tapi rasanya bagus gak kalau tutup pun sebab standard and quality kerja staff2 ni pun mungkin akan naik naik sebabnya FB bukan ler help up business sangat melainkan business owner jer.  Dah namanya for social network or social utlility so mmg sah untuk bersosial kan?  Betapa sadisnya bila orang2 kita ni gelabah macam terlalu dependable pada FB.  Apa2 pun with or without FB, kita kena terus bekerja untuk cari duit bagi meneruskan kehidupan..Renung2kan la!

Sila la baca...kalau x percaya gak..nasib ler yer
**************************************************************************************************
Facebook denies shutdown rumors
LAS VEGAS — A rumor Facebook was shutting down wafted over the Web, forcing the hugely popular social network to deny it had any intention of closing.
The rumor was started by a satirical online website whose other news flashes include such items as "Alien Spaceships to Attack Earth in 2011" and "George Clooney Running for President."
As unlikely as it would seem that the social network with more than 500 million members would shut down, the rumor spread rapidly on Twitter and on Facebook itself.
Facebook denied it was shutting down in a statement posted on... Facebook.
"We didn't get the memo about shutting down, so we'll keep working away like always. We aren't going anywhere; we're just getting started," it said.

Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!