Dubai 2011 Part 4 : Jalan-Jalan di Muscat

Selepas sarapan, kami ke pejabat associate kat bandar Muscat menaiki teksi..ada dua tempat dan kedua2 syarikat ni adalah pesaing hehe.  Di syarikat yang ke2, si Samira dah rancangkan untuk pemandu syarikat bawak kami utk short tour dan at the same time mintak Samira tempah tiket penerbangan ke Dubai..Alhamdulillah sempat jugak kan.  Andai naik bas lagi pun ok jugak sebab dapat tengok pemandangan lagi...tak tahu bila lagi dapat peluang gitu kan tapi kalau boss pulak dia dah serik hehe

1. Masjid Besar Sultan Qaboos.
Memang cantik rekaan dalamannya dan sesiapa pun akan terpesona.  Sejuk dan nyaman walau cuaca diluar tersangat panas

 Boss beriringan dengan pemandu pelancong..me? kena la duduk belakang kan sebab perempuan mana boleh seiringan dengan lelaki yang bukan mahram.







Pemandu pun bawak kami ke Shangri-la Barr Al Jissah yang sangat cantik terletak diatas bukit dan pemandangan sangat cantik dan sempat la SSL dan MRH bergambar tapi sampai hari ni dan rasanya sampai bila2 kot tak dapat gambar tu sebab guna hp MRH..Jadi SSL belanja gambar dari google jer la ya tapi mana tau kot dapat nanti akan SSL post.  Masa pun tak cukup sebab nak kena kejar flight balik ke Dubai

Image result for view from hill of shangrila barr aljissah
Menuju ke pintu masuk Shangri-la
Image result for view from hill of shangrila barr aljissah
pandangan dari atas bukit sewaktu balik dari stop over di Shangrila

Dan akhir sekali ke pekan lama Muscat iaitu Old Muscat..SSL stop pergi beli kopiah Oman yg popular tu dan pemandu pun hantar kami ke airport untuk balik ke Dubai. hehe naik flight kan


selamat tinggal Muscat, semoga perjalanan pulang ke Dubai dipermudahkan..Aamiin

Share on Google Plus

About iam virgo

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!