#Cuti-Cuti - Universal Studio Singapura - umifuzy™dotcom

September 3, 2012

#Cuti-Cuti - Universal Studio Singapura


Rasanya tak terlambat nak menghebahkan pasal Universal Studio Singapura ni sebab tak basi lagi kan.. Meh check-it out kat bawah ni ha serba sedikit tentang taman tema ni..

Universal Studio Singapura terletak di Resort World Sentosa di Pulau Sentosa, Singapura.  Taman Tema ini berukuran 20 hektar (49 ekar) terletak di bahagian timur Sentosa. Lebih dikenali sebagai USS dan adalah yg ke2 selepas Universal Studio di Asia (Jepun yg pertama).  Khabarnya USS ini telah berjaya menarik lebih 2 juta pengunjung dalam tempoh 9 bulan dari tarikh pembukaannya.  (Memang pun sebab boleh dikatakan pertanyaan dan booking untuk ke sana menyinggah ke pejabat memang banyak ler jugak)

Antara tarikan di USS adalah seperti :

THE LOST WORLD (Jurassic Park Rapids Adventure, Water World)

FAR FAR AWAY (Shrek 4D Adventure, Enchanted Airways)

MADAGASCAR (A Crate Adventure)

ANCIENT EGYPT (Revenge of the Mummy, Tresure Hunters)

SCI-FI CITY (Transformer The Ride & Battlestar Galactica Cylon & Human)

HOLLYWOOD (Pantages Hollywood Theater)

NEW YOR (Lights, Camera, Action Hosted by Steven Spielberg)

dan macam-macam adaaa...


Bab nak makan ni usah risau la sebab ada lebih kurang 6 outlet untuk mengisi perut kita seperti di :

Mel's Drive -in

Celebrity Cafe & Bakery

Oasis Spice Cafe

Goldilocks

Friar's

Marty's Casa Del Wind

Nak tau lebih lanjut atau harga pakej2 ke USS ni terjah ke www.tdktravel.blogspot.com atau like to FB page TDK ni : http://www.facebook.com/pages/Cuti-cuti-MyTDK-Travel tak pun email jer kat tdktravel@hotmail.com dan kalau rajin nak bertanya itu dan ini telefon jer ke 03-4149 1790 atau 2790

Jadi apalagi...TDK Travel ni agen pelancongan bumiputra terletak di Wangsa Maju dan mereka  ni menawarkan pelbagai pakej dalam dan luar negara...jom join

1 comment:

  1. mmg best tau...thrilling, exciting dan yg penting tak terpelanting..hehehe

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!

Instagram

Disclaimer

The articles in this www.umifuzy.com are mostly written as a personal reminder for myself, family and whoever surrounding my life plus for whoever enjoy reading my writing that is a credit and blessing for me.

All the write up intended for easy reading plus perhaps will give inspiration, advise and tips for all readers. Mostly all the articles posted solely comes from my own perspective, experience and surroundings thus those posting does not portraying any particular issues and it is subject to change too. I am not responsible for any misinterpretations by anyone reading any of the articles and comments by from it.

Please do not copy any of the articles or images in this blog without permission (please have courtesy to ask before you do so ok.
XOXO Umi Fuzy