MIMALAND - GILA-GILA REMAJA DAN MY DEARIE HUBBY...KAO ADOOO!!!

Dah berapa hari tak berblogging ni walau banyak cite nak dipahatkan disini tapi dek kesibukan dan sesungguhnya aku paling layan blogging ni waktu betul2 relax dan tanpa ganguan...cewahhh macam penulis novel pulak yek..hihihi

Sedang duduk santai2 tetiba dan d'hubby sambil melayang facebooknya dok sibuk menukar2 channel tv dan terus layan cite Gila-Gila Remaja...eleh konon2 muka dia tu mirip pelakon utama tu...apa ke namanya Roy (lakonan Faisal Hussein)...tak caya tengok arr gambar lama ni...


Hensem tak? Sekarang lagi kacak la wehhh.   Lebih hensem dari Faisal Hussein tu... 
Tetiba anak bujang si Ayong bertanya...kat mana Mimaland ni ayah? Kenapa dan mengapa dan macam2 lagi lah ditanya...ye la dah zaman Mimaland tu zaman kami suami isteri walau aku rasa aku tak pernah ke sana tapi memang selalu la melepasi kawasan tu bila menemani mak ke Hospital JHEOA kat Batu 12 Gombak untuk mak ambil ubat.  Zaman bercinta pun aku tak pernah ke sana sebab aku bukan kaki cintancintun kat taman tema atau tempat berhutan..keh keh keh...baik pergi tengok wayang ke shopping kompleks ke macam Daya Bumi atau Plaza Kotaraya...hahahaha dah terbuka sudah rahsia...(Pesanan : kalau anak Ummi baca tulisan Ummi kali ni jangan ikut tau..ambil yang baik2 sahaja yg buruk2 mcm gi dating tu tak elok tau...boleh mendatangkan maksiat..nasib baik gak Ummi ni baik...:)) Kemudian aku try try cari21 info pasal Mimaland ni untuk dikongsi buat anak2 dan teman2 yang lain..hasilnya..http://www.eelobor.com/2011/10/masihkah-anda-ingati-taman-tema.html (banyak gambar2 dan info pasal Mimaland yang ramai orang tak tau dan ramai pun anak2 muda sekarang tak pernah tau atau dengar pasal Mimaland ni).  Walau kami tau cerita2 pasal apa ditutup tapi mungkin juga tidak dicerita sebetulnya pasal kematian dsb...biasala tempat taman tema tu pun bak kata orang kat tempat jin bertendang pasti la macam2 boleh berlaku.  Mungkin ada banyak keburukan dan kebaikan kan...
Sumber : http://en.wikipedia.org/wiki/Mimaland
Mimaland was a famous recreation park in Gombak, Selangor, Malaysia. It was opened on 1975. It ceased operation in 1993 due to a dangerous landslide.
Mimaland recreation park used to be a popular premier outing destination for families in the Klang Valley. After it was closed, many people had hoped that it would be renovated and reopened as the place was a convenient site for picnics, being not too far from the city and yet having a raw natural environment, with plenty of trees and plants and a lake for swimming, fishing and boating.
However, according to the landowner, Magnum Corporation Bhd spokesman Cheah Ho Wee Hock, there is no plan to redevelop the recreation park in the near future and the land is being kept for the purpose of investment, and it will be sold when the right price is offered. Until then, the land would be left idle.
As at now, Mimaland recreation park which is about 25 km from Kuala Lumpur, along the old Gombak-Bentong road, is undergoing a natural destruction process after left without maintenance since its closure in 1993. A road leading to the park is covered with grass and undergrowth and also damaged.
Barricade in the form of hoarding have been placed at the entrance where the remnant of the office structure can be seen from a distance.
A solitary security guard was stationed bear the entrance to prevent trespassing and encroachment by unauthorised people.
It is also learnt that two security personnel are assigned round-the-clock duty to prevent unauthorised people and vehicles from entering.
The Mimaland was opened in 1975 and ceased operation about 15 years ago following some unresolved plans for expansion.
The natural setting of the park makes it a very ideal natural holiday resort. It is certainly regrettable that such a beautiful natural recreation park should be left in such a dismal and dreadful condition.
Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!