December 29, 2012

posted 10:44 PM by with 0 comment

Hari Orientasi si notty girl Icha..

Pejam celik..pejam celik dah masuk sekolah rendah sibudak notty ni..kemain ceria dia nak masuk sekolah yg sebenar-benar sekolah tu..cepat betul masa berlalu dan sikecik ni pun dah makin besar dan makin nakal.  Semoga Icha menjadi anak yg solehah, berjaya dan cemerlang untuk agama dan bangsa..

memang dia suka posing kan...

such genuine look kan..

Read More
posted 6:52 PM by with 0 comment

Hari Orientasi..Icha dah masuk sekolah!

Cepat sungguh masa berlalu...my applepieicha dah nak masuk sekolah rendah..lepas 6 tahun akan ke sekolah menengah...arghh and me getting older each year too..semoga my applepieicha menjadi orang yang cemerlang dan anak solehah..Aamiin





Read More
posted 3:00 PM by with 0 comment

Hari Orientasi sibongsu Icha

Akhirnya sibongsu menjejaki alam persekolahan yang sebenar2nya sekolah. Ummi dan ayah (tukang ambik gambor) bersemangat kat hari orientasi our applepie Nur Iesha Nadira...semoga menjadi pelajar beriman, cemerlang dan berjaya di dunia dan akhirat.  aamiin



Read More

December 4, 2012

posted 7:30 PM by with 0 comment

SURPRISEEEE...ITALIAN RAINBOW CAKE

Lihat la anak gadis dah pandai buat kek gitu...Umi depa erkkk...mmg tak minat kek tp sejak anak2 dh pandai buat kek dan suka membuatnya Umi nyer pun join sekali..yg pasti mmg D'hubby tersenyum lebar dapat makan kek

Thanks Kak Yang, Kak Chik dan Kak Miya...penat balik kerja dapat makan dengan senyuman maniss sekali..


Sempat gak google resepi kek Italian rainbow ni kat macam2 blog.. ;)

Bahan-bahan utk Kek :
3 cawan tepung + 3 sudu kecil baking powder
1 buku mentega (250 gm)
1 1/2 cawan susu
5 biji telur putih
1 1/2 cawan gula castor
esen vanila
6 jenis warna iaitu. ungu, biru, hijau, kuning, oren dan merah atau warna2 kegemaran yg lain.

Cara membuatnya :
1. Mentega + gula dipukul hingga putih berkrim.
2. + telur dan dipukul lagi.
3. + tepung diselang selikan dgn susu dan esen vanilla.
4. Timbangkan berat keseluruhan adunan dan dibahagikan kepada 6.
5. Warnakan dan dibakar hingga selesai. Suhu 170C selama 15 - 20 minit.
6. Loyang yg digunakan ialah diameter 6 1/2 in

Read More
posted 3:11 AM by with 0 comment

How to Change Author Name in Blog

A couple of days ago one of my friend asked “how to  change the author name on my blogger blog” , at that time I did not know the answer but today i have found the answer and I am going to post it here for my readers for sharing the knowledge
Steps to change author name:
§  Sign in to your dashboard –>Design (Edit Layout)–>Edit HTML
§  Click on “Expand Widget Templates
§  Search for the following content


§  Now replace  of above code with your new author name.
§  Click on “Save Templates” and Refresh your site.
This how you can change the author name in blogger.
UPDATE: If above mentioned steps didnt work for you and you are using new interface of blogger, then you can also try below mentioned steps to change the author name in blogger.
§  Sign in to your blogger account
§  After Signing in, click on the downward arrow available at the top right corner (beside the display name of you on the blog).
§  Now click on the blogger profile.
§  Now click on the Edit profile (link is available at the top right corner, after above step).
§  Now you are on “Edit User Profile” page, from here look for “Display Name”. Once you reached to the Display Name text field, update the display name here (whatever you want to write), Save the profile.
This how you can change the author name in new blogger interface. Good luck!
and you can read thru the link http://www.mlivetech.com/2011/04/19/change-the-author-name-in-blogger/
Read More