May 7, 2013

Dubai 2013 / Part 1 - Bertandang ke Dubai lagi

At last jadi jugak cheq pergi Dubai...kota metropolitan yang dah 3 tahun kot tak dijengah lantaran bebanan kerja..fuhhh skema abis ayat cheq ni..huhu

Bangun awal sbb flight jam 0935 dan yg girls mmg la sangat cerdas part ni bila tiba bab berjalan kan dan yg Ayong kata nk ikut tp dah kalau balik lewat takkan nak gerak..biaq pi la dia tido hehe

✈  KULMCT 0935/1220 ✈ DXB

Sampai kat KLIA, D'hubby drop jer dan tak tunggu sbb mau nak kena saman ka lagipun sesak jugak kat depan terminal tu so no waiting huhu dan they left to their next destination la...pi breakfast ler and as for me dok tercari jugak check-in counter sbb first time naik Oman Air dan yg penting kena wrap luggage bag tu...beg baru beli la katakan walau berinsurans bagai tapi...sayang wooo

Lepas check-in luggage ambik boarding pass terus cari bank nk tukar ke Dirham...pergi semua bank semua offer value yg tinggi 1000 dirham adoiii first time tak tukar ni..tak per la nnt kat Dubai boleh la tukar kat convention hall tu kannn...

Onboard flight...good bye Malaysia

macam ni la situasi kat kaunter Imigeresen
Dah sampaiiii...walau bukan kali pertama ke Dubai ni mmg tak pernah tak teruja dengan jam dinding jenama Rolex kat airport ni dan kaunter Imigresen dia banyak tapi orang yg sampai ke Dubai pun ramai.  By the way gambar ni disnap curi2 tau sbb kalau polis airport memang tak benarkan hehe



Kat airport Dubai ni mmg teruja tengok jam Rolex baik kat balai arrival atau departure atau kat mana2 jer la  maklumlah negara orang kaya kan

Okay..dah lepas Imigeresen, ambil beg dan terus keluar tunggu kereta untuk hantar ke hotel

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!