Saigon Bhg 3 :Saigon - Mekong Delta dan Shopping - umifuzy™dotcom

March 30, 2014

Saigon Bhg 3 :Saigon - Mekong Delta dan Shopping

27 Mar 2014 / Hari ke 3
Kami ke Mekong Delta dengan perjalanan selama 2 1/2 jam.  Sampai di jetty, kami menaiki kapal menyusuri Sungai Mekong untuk ke Pulau Unicorn.  Kat sini ada ladang lebah sambil minum teh madu, melawat ke industri kampung dengan pembuatan candy kelapa, dihiburkan dengan nyanyian dan muzik dan mereka punya nyanyi lagu kita sambil kita makan buah-buahan.  Nak beli cenderahati pun boleh dan memang berbaloi la jugak.  Untuk balik ke bot, kena la naik sampan melalui terusan kecil yang kiri dan kanan banyak pokok nipah. aduhh memang kesian tengok diaorang ni kayuh sampan sambil mencangkung (yang duduk bahagian depan) tapi tu la tu la sumber rezeki diaorang kan





makan tengahhari di pulau, memang sedap ikan talapia terbang kat sini





No automatic alt text available.

keletihan!


ni kami nampak waktu pulang dari Mekong, tak pasti tapi rasa macam kenderaan pekerja kot la

Sampai di Saigon seterusnya ke Hong Anh Collection, Taka Plaza dan Ben Than Market untuk shopping la





cantik kan kain ni..hehe tengok jer tak beli pun sebab risau diaorang ni shopping satgi tak cukup duit untuk lebihan bagasi..mana nak cekau kan...SSL cuma beli t-shirs dengan keychain jer lagipun kami ni kan travel agent akan selalu kesini kiki





No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!

Instagram

Disclaimer

The articles in this www.umifuzy.com are mostly written as a personal reminder for myself, family and whoever surrounding my life plus for whoever enjoy reading my writing that is a credit and blessing for me.

All the write up intended for easy reading plus perhaps will give inspiration, advise and tips for all readers. Mostly all the articles posted solely comes from my own perspective, experience and surroundings thus those posting does not portraying any particular issues and it is subject to change too. I am not responsible for any misinterpretations by anyone reading any of the articles and comments by from it.

Please do not copy any of the articles or images in this blog without permission (please have courtesy to ask before you do so ok.
XOXO Umi Fuzy