June 28, 2015

posted 11:28 PM by with 0 comment

RAMADAN 11 : SELAMAT HARI LAHIR MY HANDSOME BOY AMMAR RAZI

Alhamdulillah...my lil handsome boy dah meningkat ke usia 20 tahun rupanya... 
erkk Ummi dah makin tuo laa pulak 
mmg encem anak Ummi kiki perasan pulak la Ummi dia ni kan. Angah ni share birth month sama Tok Abah dia sebab tu Tok Abah dia bila apa2 je mmg ingat sangat kat dia ni.  mana taknya dari kecil kalau Tok Abah dia nk kemana..dia pun sibuk nak ikut.  
Sedih jugak la ari ni..hari lahir dia dan hari dia dh kena balik ke Bangi utk sambung sem ke 4..semoga Angah menjadi anak yg soleh dan semoga berjaya dalam pelajaran dan diberkati Allah swt serta dipermudahkan segala urusan didunia dan diakhirat





Anak encem ni mmg sangat rajin bak kata ringan tulang la tp bab menyakat adik2 terutama sikecil Ica tu perghhh...mmg terbaik dan hebat sampai kita pun naik jenuh dengar..alahai 
Read More

June 26, 2015

posted 10:54 PM by with 0 comment

26.06.15 Selamat Hari Lahir Abah ke 89




Иαρρ ⑧⑨ tի ß ἶrtիδα м вvδ Ɖαδ...ℓαмαt αrἶ ℓαիἶr Ϧαի..мOǤα δἶϦrἶƙαń ƙṧἶիαtα αпĝ вαἶƙ δαп δἶρƱδαիƙα sǤα Łα ƱrƱsαδƱпἶα δαп αƙիἶrαt... tիαпƙ Ʊ Ϧαի.. ˒՚Iՙ˓Ϧαի


Posing waktu pagi dengan cik selficha...siap suruh cucu dia pegi ambil kopiah supaya nampak hensem sikit katanya..LOL

Bergambar selepas selesai iftar dengan my beloved family..
Great iftar dengan mak dan abah dihari kelahiran abah ke 89 so we all lepak lama sikit sbb esok cuti.

Terima kasih Abah kerana pengorbanan Abah dan Mak membesarkan kami dan selalu ada untuk Kak Cik...walau Abah dah x berapa sihat dan penyakit Parkinson dia dh makin ketara, pendengaran dah semakin teruk tp masih humor dan concern seperti dulu.




Read More

June 21, 2015

posted 10:13 PM by with 0 comment

RAMADAN 4 : SELAMAT HARI BAPA...SAYA SAYANG ABAH DAN AYAH ANAK2 SAYA ;)


Selamat Hari Bapa specially to my dearie darling Nadzley, ayah kepada 6 cahayamataku, abahku Hj Hamid bin Awang, para kekandaku Abg Chaq Ramli, Abg Ngah Mohd Noor, adikku +Vasconi Rossi, abg2 ipar ku Abg Zul, Abg Syawal, Abg Zul Malik, Abg Mie, Abg Ruseli Mat Noh, Abg Khazali Mat Noh, adik iparku Borhan serta anak2 buahku..fuhh kalau nk sembut nama semua jenuh dan penuh kot..hehe dan pada semua yang dipanggil Ayah, Walid, Abi, Ayahanda, Papa, Daddy atau apa saja kot yang dipanggil oleh anak2 kalian..


Abah tengah potong rambut putera sulung sewaktu acara cukur jambul putera yg sulung Muhammad Azmer Razli yang didukung D'hubby...huhu cepatnya masa berlalu

Mari kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah kepada junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat, arwah ayahmertua Hj Mat Noh Bin Mat Isa, atukku Hj Mat Abu serta seluruh bapa yang telah kembali kerahmatullah. Semoga Allah swt menempatkan roh mrk dikalangan orang2 yang beriman dan soleh... AMIN.


 



Dulu2 mana ada kot gif ada boleh buat vid tp lebih kurang macam ni la En D'hubby dok mendodoi anak2 dia waktu kecil..

copy paste lagi...betapa sweetnya hubungan seorg bapa dengan anak kan...

hahaha...mmg la en D'Hubby tolong ikat rambut anak jugak dulu tp idak la mcm ni sekali..wakakaka saje letak utk ceriakan post kali ni..hehe


Akele Hum Akele Tum...lagu favourite dengan pelakon favourite D'hubby

Thank you for being the best father to our children and I love you so much D...



Read More

June 18, 2015

posted 8:51 AM by with 0 comment

Ramadan 1..Sahur simple hasill tangkapan dari Koh Adang

Ehem...ehem...uitt rajin benor pulak nak berblog ni...almaklumla kot dh banyak tukar sana sini ..makeup sikit blog ni setelah hampir bersawang kot blog ni dek nak buat perfect konon...warghhh...dah bintang Virgo kan..mmg la cerewet tak bertempat hahaha..

Sempena Ramadan ni nk post la our first sahur yang simple sesangat...haha

 Tomyam campur (sotong + udang yang datang dari Koh Adang..hehe mmg manis dan sedap sbb masih fresh hasil tangkapan my lovely D'hubby kat Koh Adang..nyum nyummm)


Nasi goreng bujang..beras yg dibeli kat Wang Kelian sebelah Thailand...mmg sedap giler kot..

Roti porcupinne yg mmg favorite anak2 dan Ummi diaorg gak...semestinya dari Ross Kitchen +Vasconi Rossi

Alhamdulillah kami dapat berkumpul dan dapat bersahur bersama...yg girls nasib baik xde yg uzur..

Terima kasih Allah swt atas rezeki ini...Selamat berpuasa dengan sempura..


Read More

June 17, 2015

posted 1:46 PM by with 0 comment

RAMADAN KAREEM...andai ini Ramadan terakhirku



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ

Saya memohon ampun dan maaf atas kesalahan yg dilakukan kepada semua yang mengenali diri ini secara peribadi diluar dan dialam maya ini samada secara sedar atau tidak kerana

1 hari lagi Ramadhan kan tiba
1 hari lagi TIDUR menjadi IBADAH...
1 hari lagi DOA menjadi Ijabah...
1 hari lagi PAHALA di lipat gandakan...

Namun... itu emua TIDAK AKAN TERJADI TANPA KEMAAFAN yang tulus dengan penuh keikhlasan dari keluarga tercinta, sanak saudara, para sahabat sekalian... 

Maafkan segala perbuatan atau lisan yang terlanjur... Janji yang terabaikan... Hati yang berprasangka..dan Semua sikap yang menyakitkan... 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

Marhaban yaa ramadhan.... 

Mohon maaf atas kekhilafan dari saya

 

Image result for andai ramadhan ini yang terakhir 

 

Read More