Ramadan 27 : Nasi Ulam Utara kenangan mereka yang telah pergi

Raya oh Raya...just around the corner..huhu..bertambah cepat masa berlalu dan sungguh pantas sekali bakal meninggalkan kita.  Rasa tak puas berpuasa pun ada sebab tak terasa dahaga, lapar macam zaman remaja dan kanak2 dulu..

Antara yang amat dirindui adalah nasi ulam..tahun ni tak sempat buat sebab cari ulam2an kat Pasar Keramat tapi tak de..nak ke Pasar Chow Kit warghhhhh confirm the other half tu tak mau so simpan jer la hasrat tu..kalau tahun lepas dapat la jugak buat sendiri dan dapat dibuat oleh Allahyarham Rohani Ahmad anak menakan en hubby tp tu semua tinggal kenangan jer sebab Ani telah dijemput Illahi..Nasi Ulam Utara antara juadah berbuka mak tp mak pun dah tak larat maklumlah dah dekat 80 tahun kot usia mak..tp kalau ada ulam2an tu mmg pasti aku buat!

Nak tau resepi nasi ulam? klik sini

Buat mertuaku Harisun dan ayahanda mertua Hj Mat Noh Bin Mat Isa, anakanda Rohani Bt Ahmad, anakanda Hidayatul Ashraf Bin Khazali aka Amit semoga tenang disana dan ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman



AlFatihah


Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!