Kak Yang ke Kolej Matrikulasi Selangor ~ Part 1

Semalam cutikan tp masuk ofis jugak sebab nak settle kerja sikit...kejap konon..haha kejap la sangat sampai setengah hari tuuu..apa-apa pun #ilovemyjob cia cia ciaaa

Hari ni Sabtu,,,bersiap awal ke Pasar Keramat sbb D'hubby kena kerja kat Istana Negara..maklum la dh nak raya kena la kerja banyak utk dapat duit banyak sikit kannn tu dengan besday sihitam manis cik Innova tu termasuk insuran lagi tu...huhuhu

So gi ke Pasar Keramat dengan KC Iman jer..beli pun serba ringkas dengan ayam 2 ekor pun dh RM40, daging sikit, ekor ikan mayong dengan ikan pari pun dah RM32 tetiba nampak pulak ikan siakap..ingat nak buat stim tp ishh mcm mana boleh terberalih ke ikan merah ..bila timbang seekor tu RM32 tp diskaun RM2...haaaa hambaik kaooo dalam otak fikir nk masak apa kot dgn ikan sedap tp mahal niii..hehehe.  Kali ni tak singgah beli sayuran almaklumla bulan puasa esok lusa ni mesti payah la nak makan sayur kan...otw balik beli santan spt biasa dan lauk untuk makan tengahhari mak.  Alamak org meniaga nasi lemak tak de la pulak...so beli ayam goreng berempah dan nak speed up utk masak nasi lemak sbb kata d'hubby by noon dia balik nak gerak ke Banting..

Sampai rumah jer letak barang terus masak nasi lemak kuning ala org Ayaq Itam dengan sambal ikan bilis letak bawang lebih...krang tung krang tung dah siap basuh/cuci ikan ayam bagai dan put to storage...nasi pun dh masak, sambal pun dah siap so apa lagi, brunch time laaaa...bruppp Alhamdulillah kenyang sudahhh

Selesai semua...start packing utk 1 night stay kat Banting...jeng2 teringat pulak nak call budget hotel Happy Inn nak reconfirm bilik...whatttt! bilik dh habis adusss camner niii harus bising la d'hubby nnt...sesambil tu call hotel lain kot 2 ada...hurmm ada tu mmg ada tp jauh...call balik Happy Inn walau budak tu ckp nnt sy call akk balik... ;) akhirnya dia confirm bagi 2 bilik deluxe..booking utk 1 family room + 1 deluxe...tp per la asal ada bilik kannn. Bila dh confirm en d'hubby pun sampai...packing apa yg perlu last minit..dia mandi kejap dan time to go...eh si bujang sulung  tak nk pergi la pulak...hurmm tak per la kan boleh dia tolong tgk2 kan mak ngan abah...so bertolak la kami 6 beranak...




Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!