Tuesday, 7 June 2016

Kalau sayangkan kekasih..Jagalah adab ikutilah Sunnah

Sekadar pengkongsian yang saya kira amat cantik sekali

Saya suka sangat tengok jari-jemari teman wanita saya, Cantik betul. Sungguh! sampai saya takut nak pegang. Bukan takut jari-jemarinya patah, Tapi takut nanti jemari-jemari kami tidak boleh saling bantu-membantu di suatu hari yang amat Dahsyat di hadapan yang Maha Esa.

Saya suka sangat tengok rambutnya. Cantik betul. Sungguh! Sebab itu saya belikan dia tudung. Bukannya cemburu orang lain tengok, Bukan! Tapi sebab saya mahu rambutnya sentiasa ditutup macam dalam iklan dot dot dot itu sampai bila-bila, takut nanti dibakar dek api neraka, di suatu hari yang amat dahsyat di hadapan yang Maha Pencipta!

Saya suka sangat tengok body teman wanita saya Solid betul...Sungguh! Sebab itu saya belikan dia telekung supaya masa 'Dating' dengan kekasih dia yang utama, dia jaaaaaaauh lebih cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala syoknya! 

Saya sedih sangat bila tengok teman wanita saya tidak tidur, tidak makan sebab rindukan saya. Saya pun macam itu juga. Si dia tanya, "Apa ubatnya, bang?" Saya pun bagi dia Al-Quran Sebagai penenang jiwa semoga dia cintakan-Nya lebih daripada saya. 
sekadar gambar hiasan
Saya sedih tengok dia selalu pesan macam-macam; "Makan, minum, jaga diri, pandu kereta elok-elok nanti awak sakit saya juga yang susah hati bla bla bla." Tapi bila tengok wayang sama-sama, terlepas asar dan maghrib begitu sahaja, dia tidak kata apa pun. Aduuuuuuh berdosanya saya! Saya memang sayang sangat pada dia. Saya mahu jumpa dia, bersama dia, cinta secinta-cintanya. Cinta yang abadi di dunia dan berkasih sayang di akhirat, ber'dating' di syurga kerana di situlah tempat yang kekal selama-lamanya. Doakan kami saling ingat-mengingati, insaf-menginsafi. Ya Allah, ampunkanlah kami Semoga kami dapat kekal bersama selama-lamanya, Di syurga nanti. Amin.

Source : kawan Hi5

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!