Macam-macam si Applepie ni

3:30 PM

Tetiba si applepie ni keluar bilik terus cakap Umi kita buat kuih cara nak..dia tak puas makan kuih cara manis yg Kak Cik Iman beli kat pasar Ramadan hari Jumaat tu..iskk iskk mana nk boleh buat sbb kena ada acuan kan...nampaknya kena la beli kan dan nasib baik d'hubby pulak kata ok..ehhh hoyeeee.  Tak pasti nak cari kat mana tapi first ke Pasaraya Hero..mmg ada acuan tu tp mixed bentuk mcm pelik pulak buat kuih cara ada bentuk ikan..bintang kan..hahaha so we decide ke Bake of Yen atau Bagus kat Melawati sesambil nak cari cermin tingkap nako utk bilik bujangan.  

Tak pulak jumpa BoY tapi jumpa Bagus so we stop kat Bagus jer la yg mmg sakan meriah dgn org membeli walau time tu baru kurang lebih jam 10 pagi huhu..walau bukan bulan Ramadan pun mmg ramai inikan pulak org nak buat kuih raya kan...



Ni dok contemplenting nak pilih mana satu..yg mcm buah kana atau yg kerang pastu boleh pulak cakap kita ambil dua2 la..alahai anak oii umuq mcm ni dah keliru..celaru macam kita pulak


Nanti SSL share my resepi buat kuih cara naa...eh bukan kuih cara jer menu hari ni tau...ada kuih cuq badak jugak ...hehe

You Might Also Like

0 komentar

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!

news feed 1239

DISCLAIMER

The articles in this www.umifuzy.com are mostly written as a personal reminder for myself, family and whoever surrounding my life plus for whoever enjoy reading my writing that is a credit and blessing for me.

All the write up intended for easy reading plus perhaps will give inspiration, advise and tips for all readers. Mostly all the articles posted solely comes from my own perspective, experience and surroundings thus those posting does not portraying any particular issues and it is subject to change too. I am not responsible for any misinterpretations by anyone reading any of the articles and comments by from it.

Please do not copy any of the articles or images in this blog without permission (please have courtesy to ask before you do so ok.
XOXO Umi Fuzy