June 19, 2016

Macam-macam si Applepie ni

Tetiba si applepie ni keluar bilik terus cakap Umi kita buat kuih cara nak..dia tak puas makan kuih cara manis yg Kak Cik Iman beli kat pasar Ramadan hari Jumaat tu..iskk iskk mana nk boleh buat sbb kena ada acuan kan...nampaknya kena la beli kan dan nasib baik d'hubby pulak kata ok..ehhh hoyeeee.  Tak pasti nak cari kat mana tapi first ke Pasaraya Hero..mmg ada acuan tu tp mixed bentuk mcm pelik pulak buat kuih cara ada bentuk ikan..bintang kan..hahaha so we decide ke Bake of Yen atau Bagus kat Melawati sesambil nak cari cermin tingkap nako utk bilik bujangan.  

Tak pulak jumpa BoY tapi jumpa Bagus so we stop kat Bagus jer la yg mmg sakan meriah dgn org membeli walau time tu baru kurang lebih jam 10 pagi huhu..walau bukan bulan Ramadan pun mmg ramai inikan pulak org nak buat kuih raya kan...


Ni dok contemplenting nak pilih mana satu..yg mcm buah kana atau yg kerang pastu boleh pulak cakap kita ambil dua2 la..alahai anak oii umuq mcm ni dah keliru..celaru macam kita pulak


Nanti SSL share my resepi buat kuih cara naa...eh bukan kuih cara jer menu hari ni tau...ada kuih cuq badak jugak ...hehe

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!