Wednesday, 22 June 2016

Nasi Beriyani beratur yang viral

Kisahnya bermula dari sini....yang SSL repost kat wall and mendapat sambutan ramai gitu...hehe.  Kisah nasi beriyani beratur yang viral..kuasa viral




Alkisahnya nephew SSL pun pi la cari dan komen dia...mmg sedap tp tak de la pulak pic tuu

Dalam dok relax sambil memikir nak masak apa di petang Nuzul Quran ni  dan sesambil borak2 kosong pasal nasi beriyani ni la dan mcm2 lagi tetiba sianak bujang tanya Ummi nak tak? eh tanya tu mmg ada chance la nak dapat nasi beriyani kan. Yahooooo....so Ayong pun pergi dengan Kak Cik Nur Iman and si applepie tapi lokasi ? unknown.  WA pada anakbuah Hanif Lc yg kemudian bagi location and zasss Ayong sampai lebih kurang jam 5:15 dan org dah ramai beratur dalam 40 orang gitu..so fikir kalau ramai mcm tu x payah ler kan kesian puasa2 ni nak beratur panjang..seriously mmg giler panjang msg dr Kak Cik hikss hikss.


masuk ikut Sri Gombak...panduan dari Hanif Lc


Sibujang suruh KC call ckp Ummi tak payah masak dia beli 6 bungkus..erkkk 6 bungkus kan tp kena masak la jugak sbb d'hubby tu bukan minat sangat nasi beriyani hurmm nak wat camner kan perut org Melayu tulen haha

Tunggu dok tunggu sampai lg 5 minit kot nak berbuka baru diaorang sampai..fuh lega kalau tak muka d'hubby tatak maniss hehe.  Kata diaorg bernasib baik sbb kawan anak tokey tu tolong belikan.  Alhamdulillah..syukur masih ramai lagi orang yg baik hati kan..dan dapat jugak merasa nasi beriyani beratur viral hehe

membuak2 kan mcm kata kwn sy tu..hehehe.  Memang penuh sakan nasi yang dia dipack ni..nampak tak..nampak tak betapa tak kedekutnya dia..hehe

kena letak pinggan waktu nak pose kan drumstick ni sbb takut tumpah..kena berhati2 lak tu ngeee

Memang puas hati, puas perut hehe.  SSL sendiri kena share berdua dengan Miya sementara KC Nur Iman dgn si applepie yang hebat jugak makan nasi beriyani dengan banyak.  Burpppp...





6 comments:

  1. I must show appreciation to this writer for bailing me out
    of this incident. Right after surfing around through the the
    web and seeing tricks which are not productive, I assumed my entire life
    was over. Living minus the strategies to the issues you have resolved by way of your entire blog
    post is a serious case, and the ones which could have adversely damaged my entire career if I had not encountered
    your blog. Your primary talents and kindness in taking care of the whole lot was useful.
    I don't know what I would have done if I hadn't come upon such a solution like this.
    I'm able to at this point relish my future. Thanks so much for the impressive
    and amazing guide. I won't hesitate to suggest the website to any individual who desires support on this subject matter.

    ReplyDelete
  2. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

    Your web site provided us with helpful info to work on. You have performed
    an impressive activity and our whole group shall be grateful to you.

    ReplyDelete
  3. I am always thought about this, appreciate it for putting up.

    ReplyDelete
  4. Hello, for all time i used to check web site posts here in the early hours
    in the dawn, for the reason that i like to learn more and more.

    ReplyDelete
  5. As I website owner I believe the content material here is real great, thank you for
    your efforts.

    ReplyDelete
  6. Excellent read, I just passed this onto a colleague
    who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I
    found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!