1 Syawal ~ Pagi raya tak cukup korum!

1 Syawal - 06 July 2016

Salam Aidil Fitri dan maaf zahir dan bathin buat semua dan maaf diatas segala kesilapan serta keterlanjuran perkataan dan perbuatan.

Seperti biasa tahun ni turn beraya kat Key Ell la kita ecewah..lawak sungguh kan dh la kita dianggap tak de kampung huwaa tapi apadehal lah..dah kahwin kena la bertolak ansur.  Malah sejak awal kahwin pun SSL bukan jenis yang berkira pasal balik kg nii.  Tak per tu kita simpan tepi ya.  Ni nak cerita pasal hari raya nii..

Pagi raya sempat beraya dengan d'hubby waktu subuh sepiee gitu sebab dia nak kena bertugas kat Istana Negara dan bawak sihensem boy Bat sama..So by 6am depa dah gerak naik kereta sebab macam nak hujan jer so nampaknya sihero Ayong kena ambil keta Tok Abah dia ler utk kami the gurlsss ke sana nanti, Since malam nanti nak gerak ke Kedah so no kuih raya atas meja. Full stop.

Time ke dapur untuk masak nasi dagang! Nak resepi klik sini
Alhamdulillah menjadi walau first time buat nasi dagang favorite ni haha.  Puji sendiri pulak dahh..keke.  Nasi dagang tak sah kalau tak de gulai ikan tongkol atau org Pantai Timur panggil ikan aye..ehh entah betul tak ejaan tu kalau salah maaf la ya..juga mesti ada jelatah timun tuu..baru la ngamm kan






Dipendek cerita..SSL sampai rumah mak tak de sesiapa lagi yg sampai..ingatkan kami la paling lewat.  Sampai jer terus acara bersalam dengan abah dan mak, minta ampun maaf atas kesalahan. Acara seterusnya menghidang nasi dagang la wehh yg limited tu.

ni je gambar yg sempat diambil sbb kesibukan chit chat dgn siblings hehe
Ni turutan anggota keluarga yang sampai

second ~ Kak Lang and family
third ~ Kak Ndak and family
fourth - Angah and family
fifth - Adik and family
sixth - Kak Jang and family
seventh - Kak Uda and family
eighth - Bang Chaq and family

Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!