3 Syawal 1437 - Raya di Kedah - umifuzy™dotcom

July 9, 2016

3 Syawal 1437 - Raya di Kedah

3 Syawal ~ 08 Julai 2016

Yehaaa..menu pagi ni nasi lemak kuning yg mmg kiddos semua minat nak makan bila balik kg ni.  Pepagi dah en hubby keluar pergi cari sebab lepas tu nak ke Padang Besar...yes Padang Besar la untuk cari jersi bola..haha mcm la SSL ni penyokong sangat kan..dah la Deutsch kalah kan.  Tapi seriously this year Euro 2016 ni macam malap jer nothing so awesome tp yang pasti SSL sempat layan game France dengan German waktu penalti..bergema kot aduh..auww...hadoiii tu dari SSL dengan Kak Cik hahaha.

So anak2 pun bangun mandi awal dengan breakfast siap2...get ready untuk short journey..ala dalam 30 min jer sampai la Padang Besar...sambil tgk kot ada tak gerai yang dah buka jual ikan pekasam dan pekasam daging...yesss yesss SSL dah nampak dan aim..sat gi otw balik boleh stop beli kan...

Sampai ke Padang Besar...alamak penuh la pulak parking tp tak per tu kan tempat d'hubby so pandai la dia cari parking and Alhamdulillah dapat parking yang strategik...mcm biasa haha

Ni check list barang nak beli kat Padang Besar ni

1. Gula kabung
2. Pes Tom yam
3. Beg untuk kitten
4. Gajus
5. Jersi bola la

sibuk nau dhubby memilih jersi..untuk diri sendiri, anak2 lelaki dan girls dia la..

 Pic 1 - Buah bidara dengan cicah yang sedap tu 
Pic 2 -Miang kham makanan tradisi orang Thai dan Laos ni nampak sedap tapi dhubby pulak tak nak
Pic 3 - yeahh dapat beli jugak mee siam ni yang sedap terutama buat kerabu

Memang tak boleh lelama sebab orang dh makin ramai..dah tu banyak pulak tempat nak singgah kanss

Memandangkan bff d'hubby dah suruh singgah kat rumah dia kat Perlis so we stop over kat Timah Tasoh sampai jam 2 lebih then terus tuju ke rumah bff dia tu..dapat pulak ole2 dr wife dia Zarina (mmg selalu kalau jumpa mesti dia bagi cenderamata).  Kali ni dia bagi instant shawal Neelofar warna purple...aduss cheq tak bawak apa2 pun.

Then terus ke rumah kakak sepupu d'hubby Kak Olah...dapat jugak jumpa adik Kak Ola tu Kak Norni dan anak2 dia...so banyak la story mory.  Jumpa anak buah dia Anuar dan wife Yus jugak adik Anuar nama Atiqah yg cantik macam anak Anwar Ibrahim tu...yg seronok anak2 ler dapat duit rayaaaa

Esok-esok sambung berjalan lagi..badan dah letih sangat

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!

Instagram

Disclaimer

The articles in this www.umifuzy.com are mostly written as a personal reminder for myself, family and whoever surrounding my life plus for whoever enjoy reading my writing that is a credit and blessing for me.

All the write up intended for easy reading plus perhaps will give inspiration, advise and tips for all readers. Mostly all the articles posted solely comes from my own perspective, experience and surroundings thus those posting does not portraying any particular issues and it is subject to change too. I am not responsible for any misinterpretations by anyone reading any of the articles and comments by from it.

Please do not copy any of the articles or images in this blog without permission (please have courtesy to ask before you do so ok.
XOXO Umi Fuzy