Rezeki dapat pisang tanduk dari Johor nun

10:30 AM

Waktu singgah ke Shah Alam antar dhubby last Sunday selepas antar NAN, BIL bagi 2 biji pisang tanduk yang besaq2 kan so SSL dah buat serawa pisang semalam dan hari ni buat karamel pisang yang yummy dan sangat mudah. 

Memula ingat nak buat custard pisang tapi bila my niece cakap buat ala Jamie Oliver so apalagi SSL pun buat la..mmg mudah sangat tersangat mudah..

serawa pisang tanduk yg marvelous..ehehe puji diri sendiri kan..

letak pisang yang dipotong dalam pan, pastu tabur gula dengan sedikit serbuk kulit kayu manis

terbalikkan pisang jadi tak hangit dan gula tu nanti akan bertukar ke warna coklat macam buat gula hangus

ni la rupanya, makan waktu lepas diangkat dari pan lagi sedap.  Maaf la naa tinggai 3 ketui jer sbb terlupa nak snap picture tp dh kena ngap baru teringat..
 Selamat mencuba

You Might Also Like

0 komentar

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!

news feed 1239

DISCLAIMER

The articles in this www.umifuzy.com are mostly written as a personal reminder for myself, family and whoever surrounding my life plus for whoever enjoy reading my writing that is a credit and blessing for me.

All the write up intended for easy reading plus perhaps will give inspiration, advise and tips for all readers. Mostly all the articles posted solely comes from my own perspective, experience and surroundings thus those posting does not portraying any particular issues and it is subject to change too. I am not responsible for any misinterpretations by anyone reading any of the articles and comments by from it.

Please do not copy any of the articles or images in this blog without permission (please have courtesy to ask before you do so ok.
XOXO Umi Fuzy