Outing Kak Yang dan santai di Banting dan Morib - umifuzy™dotcom

August 20, 2016

Outing Kak Yang dan santai di Banting dan Morib

Mmg dah sah hari ni akan jadi hari mengejar masa..keke.  Mana taknya pepagi lagi ke Pasar Keramat dan kejar masa lagi memasak sebab bersantai sambil makan tengahari dengan Kak Yang.  2 hari lepas dah dia berwhatsapp dengan si applepie nak suruh SSL masak lemak cili api ikan sembilang untuk dia. Tapi tak de la pulak ikan sembilang tu so it will end up buat masak lemak cili api ayam jer la.  Dalam kereta tadi d'hubby dh listkan nak suruh buat sambal belacan cicah petai dgn zucchini, sayur Pak Choy sos tiram, Lala masak kicap bercili, ikan terubuk goreng dgn bawang..fuhh...ye la anak dia tu yg dh 2 minggu tak balik kan.


Lala masak kicap pedas
Masak Lemak cili api ayam

Cari port bawah pokok untuk makan2 dgn Kak Yang

Amboiii Kak Yang...layan makan nooo
 Selesai makan, rehat2 dan borak2..time untuk berangkat balik coz Kak Yang nak sambung belajar dan share masak lemak ayam dan nasi dgn kekawan yg lain.  

Take care Kakak💋  and belajar dengan sihat dan selamat.  Luv ya 

 

Pastu kami gerak ke next stop over...Pantai Morib...yeahhh

Selamat datang ke Pantai Morib


 

Ramai pemain PokEmon kat sini...banyak kot depa dapat tangkap...

Ambil angin laut...huihhh panaih baq hang

sedap makan ABC waktu cuaca panas2 ni kena pulak angin laut...awesome!

Pekena sotong tepung pedas yang sedap..RM12/pinggan tu. Memula order ayam goreng tepung RM7/pinggan...dah licin lupa pulak nk snap pic.  Nak order ketam ishh payah pulak nk makan dgn kulit2 kan..so xpayah ler jawabnyerr

Ni la tepung yg depa guna utk ayam goreng, sotong dan ketam tu..pack besaq mcm ni mau bertahun nak abih kot..hehe

Jom balik..nk tengok Badminton DLCW dgn Chen Long...kbaiii

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!

Instagram

Disclaimer

The articles in this www.umifuzy.com are mostly written as a personal reminder for myself, family and whoever surrounding my life plus for whoever enjoy reading my writing that is a credit and blessing for me.

All the write up intended for easy reading plus perhaps will give inspiration, advise and tips for all readers. Mostly all the articles posted solely comes from my own perspective, experience and surroundings thus those posting does not portraying any particular issues and it is subject to change too. I am not responsible for any misinterpretations by anyone reading any of the articles and comments by from it.

Please do not copy any of the articles or images in this blog without permission (please have courtesy to ask before you do so ok.
XOXO Umi Fuzy