Ada pulak bahasa orang bisnes...

Bila tengok screenshot dari agen Nurraysa ni nak gelak pun ada..tp tu la kan manusia ni ada bermacam2..ada yg bijak...ada kurang bijak dan ada jugak terlampau bijak.

Tak tahu pulak ada bahasa org bisnes ≧0≦ye la kita ni bukan org bisnes mungkin sbb tu tak tahu kot kan?  Bagi SSL la walau bahasa Suhaila Nurraysa ni kurang tepat tp masih beradab sebab awal2 lagi membalas mesej dengan doa utk orang yang berminat dengan product dia tu...

Dulu kan SSL bekerja sebagai setiausaha dan akan panggil org yg kita tak kenal atau pelanggan sebagai cik, puan, saudari atau encik, tuan atau saudara sebagai menghormati melainkan dia bahasakan diri dia sebagai kakak dan sebaliknya atau kalau dah kenal kita bolehlah panggil awak tapi perkataan awak tu masih beradab.

Entah kenapa pulak la cik seorang tu meroyan pasal bahasa org bisnes bagai. Mengeletis urat perut den sekejap.  Mungkin 'bakal pelanggan tak jadi tu' seorang yg lebih berusia tu ler sebabnya boleh tulis camgitu ka2 Apa2 pun bila baca sampai habis mmg SSL tabik kat Suhaila Nurraysa KL ni sebab masih cool dan tenang..gitu la orang bisnes o(ω)o 

Alahaiiiii 




Sesiapa yang dok kat Setapak atau berdekatan tu yang berminat dengan product Nurraysa tu bolehlah add dia...macam minat jer mcm suka jer ngeeee
Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!