01 Oct 2016 Majlis pernikahan anak kawan...anak kita bila ek?

Cerita siang semalam...seperti biasa rutin hari Sabtu tak berbeza la melainkan ada acara yang nak dihadiri diwaktu pagi...mana lagi kalau bukan ke Pasar Keramat tp sebelum tu ke Wan Chopati kat UTC Keramat sbb d'hubby nak makan chapati dengan keema...oka la so so jer keema dia tu sbb SSL dah pernah makan keema yg sedap..lain orang lain cita rasa kan dan sy pulak makan lontong...erkkk cuma boleh habis 2 ketul jer sbb mmg tak sedap ˋ︿ˊ orang kata jgn membazir tapi kalau nasi impit dia keras, kuah sejuk gedi...tak boleh nak telan!

Balik dari pasar, bertungkus lumus la memasak sebab nak ke walimatulurus anak kawan APGS kat Dewan Maju Junction jadi masak ler sotong, sayur chap choy bening dan ikan tongkol goreng berlada
▂⊙.  Tetiba Kak Yang ada pulak program so tak la ikut, Angah pulak ditunggu2 tak sampai balik dari breakfast...jam dah 1230 tu..apa lagi kena la bersiap dan pergi bertiga jer la..SSL, Pumpkinpie dan Applepie

Dari rumah singgah ke rumah mak antar lauk, pastu baru ke lokasi seterusnya..waktu sampai dah bersanding pun pengantin...selamat pengantin baru Atikah dan Faiz

credit pic dari FB Gee Zarina bff ibu pengantin perempuan
Tahniah buat Ema, teman sekolah juga teman sekampung kat Setapak Jaya 1A, juga kawan team netball yang siang tadi dah boleh menarik nafas lega bila selesai resepi kat Golden Chersonese Media Hall, Maju Junction berjalan lancar.  SSL tak sempat bergambar dengan pengantin juga dengan bapak pengantin perempuan..ya la d'hubby tak join sebab kena kerja sempena Maal Hijrah kat Masjid Negara.  D'hubby dengan bapa pengantin perempuan tu kawan masa bujang dulu zaman Gila-Gila Remaja gitu hehe

aduiii tak pulak boleh nyorok kan..jd dah nampak kita gemuksss...warghhh nak cari tiang hahah

Ema ibu pengantin perempuan, me and Gee Zarina bff Ema dari zaman sekolah

cheat kan hahaha..kita ambil mudah jer la.  Dah la bertiga perempuan jer..nak parking kat basement mcm tak selesa..nak parking kat seberang kena la pulak melintas jalan yg sibuk tu..

applepie tersenyum comeyyy tunggu kereta sampai..senyum kekenyangan la tuu..

30/09/16 Hari pernikahan kat Usama Bin Zaidcredit pic dari FB Gee Zarina
Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!