Bila elektrik tak de...Air pun terbabit sama...

Siang tadi tengah sibuk layan dan edit progam utk client tetiba blackout..adoiii HQ tak bayar bil ni! Tu la ayat pertama keluar haha sadis sungguh sangkaan tu kan.  Mana taknya habis program pelancongan yang tengah dikemaskini bagi touch up tu...warghhh sedih tau.  Jenuh berkipas tangan gak la. Kalau dulu blackout jer mmg suka sokmo...boleh lepak2 dgn officemate tak pun turun ke Suria KLCC jalan2 pastu boleh balik rumah tapi sejak dalam industri pelancongan ni bila blackout mmg stress...kalau member ofis yang dealing dengan pelanggan korporat tu lagi la dia stress tahap dewata dah...mujur blackout pun lebih kurang 2 jam jer pastu hari hujan jadi tak ler panas nauu..Elektrik dah ada tp internet pulak down sampai reset berkali dan esok jer la tunggu technician TM tu datang ...so serupa mcm blackout ler kan.  Mood pun kelaut sudahnyaa

Kejadian ke 2 pulak kat rumah..balik rumah jer Cik Myea cakap air tak de...hurmm korang rase? Memang sah la esok Cik Myea dgn Applepie cuti peristiwa lagi.  Jam 0916 dpt msg dr Syabas yang kerja2 baikpulih sedang dijalankan dan dijangka siap jam 0300 pagi nanti. Ok la tu janji sebelum Subuh dah ada air kan. Jam 2235 dapat mesej lagi..dijangka siap jam 1000 pagi esok..WHAT...oh WHAT?? Memang rasa nak marah kan.  Kus semangat...nasib baik la Umi ni penyabar orangnya...㋡

Tapi selalunya air akan ada balik subuh nanti tapi ni sebab paip pecah...so redha jer la kan..

P3MNz-A9JBBPpa4C-BLiUY4a45AaYh9dkbHraiiN


2o_sFttywwUXalEo7h1AqPkjAiPR5EsuVxTC30e8

Share on Google Plus

About Fuzy Hamid

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!