December 8, 2016

Giveaway 5 years Blogging by Faezah Mdnor

Assalammualaikum wbt


Dah follow apa yang perlu kena buat entry "Self positive when I am sad"

Ok, sebenarnya cerita sedih ni tak berapa banyak or more like I just ignore and always be positive dgn mengingatiNya..bila hari resah, bertahajjud kepadaNya tapi kisah kehilangan adik juga rakan bernama Nurul Huda Dato Jamaluddin meninggalkan kesan yg mendalam..kerinduan pada dia, seorang yg bijak, cantik, berbakat, manis dan baikhati. Dalam bilik hotel di Muscat, Umi meraung dan rasa sukar nak percaya dan rasa mcm stuck didada...terasa nak terbang balik mengiringi jenazah..dan yang paling sukar dilupakan adalah dia ada suarakan nak minum lemon mint airtangan adik tapi tak kesampaian..teringat macammana Umi dan adik nak kenalkan dia pada adik ipar..dan arwah Nurul sigadis kecil molek hebat sebab running business ayahnya sendirian! Dan kenangan bersama dia di Balikpapan, terpahat dalam ingatan hingga ke hari ini

Berita kematian dia pun keluar di Berita Harian pada 30 April 2011

AlFatihah buat Nurul dan semoga dia ditempatkan dikalangan org2 yang beriman..Aamiin. Bagi kita yang masih bernafas, perbanyakkanlah amalan, berselawat dan bersikap positif kerana kematian itu pasti!

Ni coretan Umi alam blog ni pada 07 Mei 2011 dan

Image result for kematian itu pasti

AlFatihah...in loving memory of Nurul Huda Jamaluddin

Entahlah kenapa masa dalam penerbangan hati rasa jangan lah ada berita yang tidak enak...tau mau sebut tapi faham sendiri maksud detik hati..entahlah..but the inbox msg dari Mr Hubby was something very confusing and doubtful masa tiba di Muscat, Oman
    • Confius...
      Nurul Jamal
      Hi guys, I'm Nurul's friend.. I'll be running her account for the time being k? Her death was something big to many of us.. Never would we have thought someone like her would leave us so soon.. Let's all pray for her k? Al-Fatihah..
I then send quick SMS to NJ handphone but not replied so assume that probably was sent from oversea so she wont reply back (answering my own question la tu)

Then got message from loving Mr Hubby that his nephew known as Amet or real name Hidayatul Ashraff telah kembali ke rahmatullah pada hari  2Mei 2011 semasa latihan Wataniah amat mengejutkan..such a healthy and good boy too...mungkin Allah swt lebih menyayanginya dan semoga rohnya ditempatkan bersama orang2 yang beriman..AlFatihah dan takziah buat keluarga mertua serta kedua orang tua Amet (my brother and sister inlaw). Kesian kat D'hubby sebab x dpt menatap kali terakhir anak buah dia sbb aku diperantauan..ku kira Darling hubby mesti menangis sakan dan bersedih sebab aku pun tiada jadi dia stuck x dpt balik..how I wish I was there! Rasa ralat sangat sama macam Darling hubby ralat x dapat mengiringi jenazah..aku pasti!


Image result for kematian itu pasti

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!