September 13, 2017

Fikry Ibrahim dalam Cekelat Semanis Honey

siapa yang dah tonton Cekelat Semanis Honey? Umi baru jer 2 minggu lepas tonton dan terus jatuh hati dengan lakonan hero yang sedang meningkat naik ni si Fikry Ibrahim bergandingann dengan heroin Siti Nordiana yang memang tampak serasi tapi yang tak boleh tahan tengok karakter Fikry sebagai Adam Iskandar seorang pelakon kayu hehe sangat popular pulak tu ada manager yang hadoiiii buat senak perut siapa lagi kalau bukan Zurin Aziz.  

Kalau nak tau, korang kena la tonton telemovie Cekelat Semanis Honey tu ok

Serius memang tak rugi tonton tau. Jom kita kenal siapa Fikry Ibrahim ni yang ala-ala anak mami pun ada ni



Pertama kali tengok lakonan Fikry ni dalam Hero Seorang Cinderela lakonan Fattah Amin dan Fazura dan dalam hati dok kata la no bad jugak mamat pilot ni lepas tu dengar slang dia dalam bahasa utaqa yang rupanya dia pun dok kata memang payah nak hilang hehe.

Rupa-rupanya dia ni peserta Maharaja Lawak tau dan pemenang tempat ke tiga Lawak Solo 2016 dan anak jadi Jitra, Kedah...patut la pekat nooo dia punya slang.

Semoga Fikry Ibrahim terus berjaya dalam bidang lakonan.

Image result for fikry ibrahim
Image result for fikry ibrahim
Fikry bersama @Nanarayyan..alolo comelnya Nana dgn bercermin mata tuu
Image result for fikry ibrahim


Nama Penuh : Ahmad Fikry Ahmad Ibrahim

Nama Komersial : Fikry Ibrahim

Tarikh lahir : 1994

Status : Bujang





11 comments:

  1. Mesti dah serasi sebab dorang bergandingan sebagai pengacara gema gegar vaganza baru2 ni. Nk tgk juga lah ni

    ReplyDelete
  2. Macam comel je cerita ni.. Mudah rupanya fikry ni

    ReplyDelete
  3. kalau tinggal dekat rumah dapatlah tengok cita ni, kalau tinggal dekat rumah bujang alamatnya tengok nanti2 je. tapi macam best je

    ReplyDelete
  4. uish single ke hahaha ingatkan dah kahwin >< dia orang jitra kan

    ReplyDelete
  5. Huhuhu..Dah tgk jgk cite nih...Seronok tgk bloopers...Kiki

    ReplyDelete
  6. Macam suwwittt je gandingan dorang ni...hihi

    ReplyDelete
  7. tak tengok lagi cite ni...best eh...bolehla lina tengok nanti...

    ReplyDelete
  8. Tak sempat tengok lagi cekelat si manis honey ni.

    ReplyDelete
  9. Tak dan tenguk drama2 ni.
    Macam takde masa aje nak ngadap tv

    ReplyDelete
  10. Tak sempat nak tengok drama melayu nie.. huhuhu

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!