24 May 2018

,
Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun | Ahad lepas Umi dan anak-anak berkesempatan turun ke Jakel Shah Alam untuk sesi majlis sembang santai bersama Duta Raya Jakel tahun ni disamping nak merasai kemeriahan membeli belah sempena Hari Raya yang bakal tiba.  Memang meriah! Mana tidaknya dengan pihak Jakel berbesar hati memberi 100 baju Melayu secara percuma dan kemudian lelongan dengan diskaun sehingga 85%  memang tersangat havoc la kan.  Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun dan Jakel Shah Alam merupakan destinasi ke 2 promosi dibuat selepas Kuala Lumpur sehari sebelumnya.

Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun
Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun

Kempen Jakel Barulah Raya tahun ini adalah salah satu aktiviti wajib dalam kalendar promosi Jakel bagi memaarkan produk pakaian raya diantara Duta Raya Jakel bersama para pelanggan.  Industri fesyen tanah air semakin berkemang maju dan mendapat perhatian yang tinggi dalam kalangan masyarakat tempatan.  Menjadi lumrah setiap insan ingin kelihatan menawan dalam setiap penggayaan terutama ketia musim perayaan.  Disamping menitik beratkan soal kualiti, tawaran harga yang dipasarkan juga memainkan peranan petnting.  Melihatkan keadaan ekonomi yang kuran rancak, ramai pelanggan di luar sana lebih bijak dan selesa memilih koleksi pakaian mampu milik tetapi masih mengekalkan eleman ekslusif
- Tuan Haji Mohamed Izani b Mohamed Jakel, Pengarah Urusan Jakel Shah Alam
Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun
Jakel sebuah pusat gedung tekstil tanah air mengambil inisiatif sebagai "one stop centre" untuk memudahkan pelanggan untuk medapatkan pakaian raya berjenama pelbagai selebriti dibawah satu bumbung.  Umum sedia maklum siapa selebriti dan Duta Raya Jakel tahun ni tak lain dan tak bukan mereka adalah Nabil Ahmad, Awal Ashaari, Scha Al Yahya & Lara Alana (Schawalara) beserta Hanis Zalikha, Hairul Azzreen & Yusuf, Harith Iskander dan kartun kegemaran kanak-kanak tak lain dan tak bukan Upin dan Ipin.

Kesemua koleksi yang dikeluarkan Jakel sangat mementingkan pemilihan fabrik berkualiti tinggi, permainan warna yang bersesuaian dan perincian rekaan secara kemas dan rapi. Pastinya si pemakai hendak kelihatan bergaya dan fashionable serta up to date bila memakai koleksi Jakel.  Ternyata Jakel menginginkan semua pelanggan dari semua peringkat usia yang memiliki koleksi pakaian dari Jakel kelihatan anggun bagi para wanita dan bersifat maskulin bagi si jejaka. Setiap koleksi yang dihasilkan mempunyai variasi pelbagai design dan pelbagai pilihan warna yang pasti membuat pelanggan rambang mata.


JAKEL BARULAH RAYA

Majlis sembang santai di Jakel Mall Shah Alam dimeriahkan dengan sesi lelongan jualan "Happy Hour" oleh para Duta Raya Jakel dengan harga runtuh untuk para pelanggan Jakel.  Pihak Jakel sendiri memberikan 100 baju Melayu percuma kepada pelanggan terawal dan setiap pembelian keatas baju Melayu, pelanggan akan menerima kain ela bercorak secara percuma.

Kain Sampin Benang - pada tahun 2018 pihak Jakel membuat kelainan dengan memperkenalkan Kain Sampin Benang yang ditampilkan dengan moden klasik dan tradisional.  Sebagai trendsetter jualan fabrik, Jakel semestinya menghasilkan sesuatu yang lebih kreatif untuk citarasa pelanggan, oleh itu kain sampin benang berkonsepkan santai dan mudah untuk digayakan tapi masih berciri ekslusif tapi hanya terdapat di Jakel.  Pemilihan kain sampin ini pasti membuat sipemakai merasa selesa untuk dipakai sepanjang hari pada hari raya atau untuk mana-mana majlis dengan tekstur kain yaong tidak keras dan memberi keselesaan untuk sipemakai malah sentuhan malar segar ini boleh disuai padankan bersama koleksi baju Melayu.


KOLEKSI BAJU MELAYU


Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun

Baju Melayu Aaron Aziz direka khusus dengan kekemasan pada leher, poket dan keselesaan.  Istimewanya koleksi Aaron Aziz terletak pada penggunaan fabrik dan warna yang pelbagai.  Bagi tahun 2018, dijangkakan warna yang bakal menjadi pilihan adalah warna hijau burung merak (teal green)

Baju Melayu Nabil Ahmad berkonsepkan moden kontemporari dengan kekemasan pada leher dan poket termasuk potong slim-fit dan punya harga yang berbeza mengikut rekaan dan kualiti.  Ini kerana Jakel mempunyai kumpulan sasaran dan menjadikan koleksi Nabil Ahmad sebagai koleksi bernilai dengan variasi pilihan warna.. Bagi tahun 2018, warna yang bakal menjadi perhatian Baju Melayu Nabil Ahmad dijangkakan adalah warna merah hati (maroon)

Baju Melayu Awal Ashaari, mengekalkan penjualan dalam pasaran untuk tahun ketiga berturut-turut.  Berpotongan moden kontemporari dengan menggunakan label AA pada bahagian poket turut memberikan sesi segak pada penampilan.  Koleksi Awal Ashaari pada tahun ini lebih memfokuskan pada warna dan kualiti kain supaya sipemakan kelihatan penuh keyakinan dan selesa. Warna yang dijangkan mendapat sambutan bagi koleksi Awal Ashaari tahun ini ialah navy blue.

Bagi yang berbadan bersaiz comel dan "plus size", jangan bimbang sebab mereka masih boleh bergaya segak dengan Baju Melayu Harith Iskander dan dijangka warna yellow buttercup bakal menjadi pilihan terhangat.


KOLEKSI KURTA


Pengeluaran koleksi kurta dibawah label Hairul Azren sentiasa mendapat sambutan kerana kurta yang dihasilkan adalah berkualiti bukan hanya selesa dipakai tapi dijahit dengan menggunakan fabrik coton berkualiti dengan kekemasan pada potongan leher dan dibelakang bahu.  Kurta ini juga dilengkapi dengan detailing poket dan butang pada sisi lengan.  Lebih menarik koleksi kurta juga mesra wuduk dengan bahagian lengan boleh dilipat dengan mudah.  


KOLEKSI BAJU KURUNG

Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun

Koleksi baju kurung dengan label Ayda Jebat masih dikekalkan pada tahun ini yang sangat bersesuaian dengan citarasa terkini wanita terutama gadis dan wanita berkerjaya yang menginginkan penampilan ceria dan segar di hari lebaran. Koleksi Ayda Jebat bersifat moden dengan pilihan warna yang menarik dan bercorak printed dan keselesaan sipemakai antara yang turut dititikberatkan.


KOLEKSI KANAK-KANAK

Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun

Label Upin Ipin masih dikekalkan  namun dioleh kepada rekaan baharu bersesuain dengan masa kini dan setiap pembelian akan diberikan kain sampin dan butang baju Melayu secara percuma.

Lebih istimewa, Jakel masih meneruskan pengeluaran koleksi pakain kanak-kanak dibawah label Lara Alan dan Yusuf Iskandar.


KONSEP KEKELUARGAAN

Memang menarik sungguh bila Jakel ini tampil mengeluarkan koleksi raya bercirikan kekeluargaan yang direka dengan design dan warna sedondon bagi mewujudkan lagi suasan riang di hari raya bersama keluarga tersayang. Jadi  pastilah  koleksi Schawalara atau koleksi Hanis Zalika, Hairul Azrreen dan Yusuf akan menjadi pilihan orang ramai

Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun
Koleksi Schawalara

Siapa tak kenakan pasangan selebriti Awal Ashaari, Scha Al Yahya dan si cilikk Lara yang cukup dikenali ramai. 

Koleksi Scha Al Yahya menggunakan fabrik yang berkualiti untuk memberikan keselesaan kepada pemakai terutama golongan ibu yang punya anak kecil.  Baju-baju ini ditawarkan dengan harga yang berbeza-beza bergantung kepada rekaan dan design kerana pihak Jakel mempunya beberapa kumpulam sasaran dan ingin menjadikan Koleksi Scha Al Yahya ini sebagai koleksi mampu milik untuk semua lapisan masyarakat.

Baju kurung Scha Al-Yahya diperkemaskan dengan  detailing seperti jahitan manik, perincian beaded dan lace srtae permainan dari segi potongan.  Ini bertujuan untuk menampakkan koleksi lebih menarik malah  koleksi Scha Al Yahya ini didatangakan dalam saiz XS hingga ke 5XL.

Awal Ashaari : Koleksi baju melayu dibawal label AA ini direka khas dengan mengetengahkan kekemasan pada leher, poke dan motif warna.  Dengan potongan moden tanpa pesak seperti kebiasaan baju melayu.  Lebih menarik bila digayakan bersama kain samping benang dan harga yang ditawarkan juga berpatutan dan buat pelanggan yang membeli mereka akan diberikan kain samping serta butang baju Melayu secara percuma.

Rekaan diperbuat dari fabrik kain yang berkualiti untuk memberikan keselesaaan kepada pemakai dengan jahitan yang kemas, kekemasan pada bahagian bahu dan kedudukan poket yang terletak cantik.

Lara Alana : Dah kata konsep kekeluargaan, jadi Jakel mengekalkan si kecil Lara Alana sebagai Duta Raya Jakel bagi tahun ini bagi mempromosi produk baju kurung kanak-kanak perempuan.  Populariti Lara di laman sosial dengan fesyennya yang seringkali mendapat perhatian di media social dilihat mampu menarik minat anak kecil untuk tampil secomel Lara di hari lebaran bersama keluarga.

Koleksi Lara Alan direka dengan menggunakan jenis fabrik lembut dan bersesuaian dengan kulit kanak-kanak dan diberikan kelainan dengan dihiasi dengan butiran beads dan lace untuk mencerikan lagai karektor kanak-kanak di hari raya nanti.


Koleksi Hanis, Hairul dan Yusuf

Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun
Hanis Zalikha : Setiap rekaan yang dihasilkan untuk label Hanis pasti memberikan kepuasan yang maksima kepada pengguna koleksi ini kerana Jakel mengekalkan konseop elegan, versatile dan classy menjadikan kileksi gabungan ini memiliki keistimewaaan tersendirii.  Setiap koleksi rekaan mempunyaipilihan warna yang berbeza.  Fabrik yang sangat selesa dan design dihahit kemas.  Dihiasi butiran beads menambahkan lagi ciri-cili ekslusif namun masih berharga berpatutan dan terdapat di kesemua cawangan Jakel.

Hairul Azreen : Koleksi kurta HH diperbuat dari fabrik cotton bersesuain dengan keadaan cuaca negara kita.  Setiap rekaan mempunyai detail poket dibahagian sisi tepi baju bagi memberikan sedikit unsur klasik dan membolehkan pemakai menyimpan barangan peribadi, mesra wuduk dimana bahagian lengan mudah untuk dilipat.

Yusuf Iskandar : Kecerian lebaran tahun ini diserikan dengan koleksi pakaian sikecil comel Yusuf Iskandar hero kesayangan pasangan HH ni dan sememangnya penjagaan pemakaian anak kecil dalam amat rumit untuk dipilih terutama di musim perayaan.  Oleh itu Jakel mengeluarkan produk pakaian kanak-kanak dengan bercirikan kasual dan berlengan pendek.

Koleksi kurta Yusuf bermotifkan potongan leher round neck dan berkolar dimana ianya membantu meberikan keselesaan kepada kanak-kanak.  Penggunaan fabrik cotton bermutu tinggi agar ianya sesuai dengan semua kulit kanak-kanak.

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh la tentang kempen Jakel Barulah Raya di Jakel Shah Alam, boleh la layari dan ikuti di media social seperti dibawah

Instagram : @jakel_shahalam



PEMBAYARAN LEBIH MUDAH DENGAN APLIKASI BOOST

Ingat Raya, Ingat Jakel ! Jakel Barulah Raya Promosi Pemasaran Jakel Saban Tahun

Bagi memudahkan pembayaran, pihak Jakel telah menjalin kerjasama dengan pihak Boost, suatu aplikasi yang boleh dimuat naik dalam telefon pintar untuk membantu pelanggan membuat pembayaran secara online dan pembeli boleh membeli secara cashless  dan mendapat mata ganjaran setiap kali pembayaran dilakukan


MENGENAI KUMPULAN JAKEL
Kumpulan Jakel (Jakel) ditubuhkan 35 tahun lalu oleh Mohamed Jakel Ahmad di Muar Johor dengan hanya dua orang pembantu. Dimilik sepenuhnya oleh usahawan Bumiputra Jakel bermula sebagai pembekal fabrik yang berurusan dengan peniaga-peniaga kecil di kawasan mereka.

Mengorak langkah pertama berpindah ke Segamat pada 1985 yang diikuti dengan tambahan modal berbayar sebanyak RM30,000 telah menukar perniagaan Jakel kepada sebuah peruncit.  Walaupun krisis ekonomi melanda pada 1996, perniagaan Jakel bertambah maju dan ini membuktikan bahawa usahawan Bumiputra juga mampu bersaing dalam perniagaan yang dahulunya dimonopoli oleh pihak lain,

Pada tahun 1997, Jakel mengambil langkah berani dengan mengimport terus fabrik dari pembekal yang membolehkan syarikat ini menawarkan harga yang berpatutan kepada para pelanggan

Hari ini, Jakel memilik 22 cawangan yang boleh didapati di setiap pelusuk Semenanjung Malaysia dan menyediakan lebih 5000 peluang pekerjaan di seluruh negara,

Dengan slogan 'Ingat Kain, Ingat Jakel, JAKEL Mall Kuala Lumpur menawarkan kesemuanya dibawah satu bumbung darapipada pakaian traditional untuk seluruh keluarga, busana pengantin, langsi, aksesori renda, kemasan rumah, koleksi tudung Ariani hinggalah kepada rekaan corak tertentu serta perkhidmatan tempahan jahitan.

#jakelbarulahraya
#ingatrayaingatjakel
#jakelshahalam

22 May 2018

,
Haqqi Butik  Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah | Butik Haqqi sebuah pusat sehenti yang mempamer, menjual yang menawarkan barangan kelengkapan Haji Umrah serta fesyen islamik. Haqqi merupakan portal membeli belah yang dibangunkan hasil kerjasama Koperasi Tabung Haji Malaysia dengan Glass Go Media Sdn Bhd dan telah beroperasi semenjak 2016 juga menampilkan produk pakaian Muslim dan Muslimah.  Memang Umi pun baru tahu yang Haqqi Butik Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah.

Haqqi Butik Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah

Menariknya, selain menjual kelengkapan Haji, Umrah, Butik Haqqi juga menempatkan pakaian Muslim dan Muslimah dari selebriti terkenal antaranya kurta Izzue Islam, Owl By ND, Nur Fathiah, Elfira Loy,  Baju Melayu Wan Doyok dan banyak lagi. Terdapat jubah dan koleksi blouse yang menarik dan sekarang ni ada promosi hebat bersempena perayaan Aidil Fitri yang bakal kunjung tiba.

Memang cantik dan rambang mata sungguh dengan koleksi pakaian yang dipamerkan dan Umi sempat ler ambil sehelai kurta IzzueExlusive untuk suami tu tak termasuk dengan koleksi jubah yang buat mata jadi juling la jugak nak-nak sekarang ni ada potong harga yang terbaik.

Haqqi Butik Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah

Antara barangan yang terdapat di Butik Haqqi pastilah kelengkapan ihram, telekung, pakaian asas serta peribadi untuk menunaikan haji dan umrah bagi lelaki dan wanita.  Terdapat kitab suci, buku panduan, produk kesihatan dan penjagaan diri dan tidak ketinggalan ada juga aksesori seperti butang baju melayu, keronsang, jarum tudung, gelang tangan, kasut dan bag termasuk ada juga kasut untuk bayi.  Memang rambang mata

Haqqi Butik Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah
Haqqi Butik Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah
Terdapat 5 koleksi telekung yang pasti menjadi pilihan iaitu Az-Zahra, Adawiyah, Aisya, Mukarramah dan telekung Mini dengan pelbagai pilihan warna seperti dusty green,  dusty blue, pink dan lain-lain.  Kalau korang ke sini memang terpegun dengan sulaman/kerawang yang terdapat di telekung ini yang sangat halus buatannya.  

Haqqi Butik Online Terbesar Untuk Kelengkapan Ibadah Haji, Umrah dan Pakaian Muslimah

Memang harga yang ditawatkan harga mampu milik dan Butik Haqqi sekarang sedang mengadakan promosi besar-besaran sempena Aidil Fitri, jadi sekarang lah masa untuk korang cepat-cepat ambil peluang dan harga terbaik ini

Facebook : @haqqi.com.my

Instagram : @haqqi.com.my

Twitter : @haqqi_official

Pembelian ONLINE : www.haqqi.com.my (24 jam)

Whatsapp : +6011 1635 6865

Call Center : +603-3358 2846

Waktu perniagaan : 10 pagi - 7 petang

Sabtu : 10 pagi - 1 petang


Tahu tak yang Butik Haqqi ni telah pun mempunyai 4 cawangan lain selain kat Shah Alam.  Jom terjah dan shopping kat alamat-alamat yang berdekatan dengan korang:

Butik Haqqi Shah Alam,
13, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
berdekatan Jakel Shah Alam
No Tel : 3-4423 4798

Butik Haqqi Bangi
B-23-01, Jalan Medan Pusat Bandar 7A, Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Belakang Kompleks PKNS
No tel : 03-8912 1542

Butik Haqqi TTDI
No 14, Jalan WAn Kadir 4, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumppur
sebelah Butik Nealofa
03-7732 2247

Butik Haqqi Terengganu
Pt 35341, Tingkat Bawah, Dataran Austin, Jaan Tembusu 2, Wakaf Tembusu, 21300 Kuala Terengganu Terengganu (berdekatan Jakel Terengganu)
09-662 7367

Haqqi Brunnei
Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah Complex, Brunei Darussalaam



21 May 2018

,
Dah lama dok tertagak nak buat kuih lompang sebab dulu pernah beli tapi tak puashati sebab bila kunyah mesti terkunyah benda lain dalam tu..rasanya pasir kot.  Kuih lompang ni antara kuih kegemaran DHubby jadi kena la buat kan dan percubaan pertama kali membuatnya menjadi dengan jayanya..hehe

Meh cuba resepi mudah ni, memang mudah sebenarnyaaa.  Sebenarnya kalau tak letak kelapa parut tu agak kurang cantik kuih lompang buatan airtangan sendiri ni..nasib baik dah ditutup kiki

Resepi Mudah Kuih Lompang

Bahan-bahan :

1½ cawan tepung beras
1 sudu makan tepung ubi
1 sudu kecil air kapur
½ cawan gula pasir
gula kabung, gula gerek atau ½ cawan gula merah
2 cawan air
daun pandan


Nota:

kelapa parut putih, digaul dengan secubit garam dan diletakkan daun pandan yang disimpul kemudian dikukus sekejap.


Cara membuatnya:
  • Masukkan air, gula merah dan gula pasir (kalau guna), ke dalam periuk kecil dan daun pandan, dimasak dengan api kecil hingga gula larut.  Tutup api dan biarkan sejukkan sebentar. Bila dah sejuk dan ditapis.
  • Masukkan tepung beras, tepung ubi dan masukkan satu cawan air serta air kapur, digaul hingga rata dan kemudian tuang air gula merah dan digaul lagi hingga sebati.
  • Tapis adunan dan tuang ke dalam acuan lompang yang telah di sapu dengan sedikit minyak
  • Kukus kuih lompang dalam 10 minit.  Nanti bila dah masak, kuih tu akan berlubang ditengah, jadi ambil kelapa yang telah digaul garam tu ditabur atas kuih lompang.
Selamat mencuba

19 May 2018

,
Yeahh...hari ni nak post pasai antara masakan untuk  hidangan anak-anak dan d'hubby yg masih bercutiii..ni yang paling favorite yg lelain mcm ikan goreng, sayur lemak tu tak payah la post kan...pasti ramai yang tak pernah makan atau tak tahu pasal petai belalang ni.  Sememangnya Umi  tak makan petai tapi petai belalang ni mmg tak boleh tak makan..tapi tak ler banyak keke


18 May 2018

,
Kempen Raya Bersama Traveloka | Traveloka bukanlah jenama yang asing terutama buat kaki travel dan korang tahu tak yang Traveloka sedang merangka promosi yang pasti buat korang tak tenang jiwa dan emosi eceh cehhh..dengan promosi Traveloka terkini dengan tambahan potongan sebanyak 10% bagi semua hotel penginapan, tiket penerbangan untuk semua perjalanan, untuk pelbagai destinasi dan yang paling menarik tawaran ni dibolehkan untuk bila-bila tarikh perjalanan kat dalam kempen melalui kod kupon Traveloka.

Kempen ini diadakan memandangkan Traveloka sangat perihatin akan keperluan dan kehendak orang ramai yang pasti akan memerlukan antaranya penginapan semasa bercuti di musim perayaan dan orang ramai kena rebut peluang ini dengan menempah seawal mungkin memandangkan kod kupon ini adalah sangat terhad.

Kempen Raya Bersama Traveloka 

Lebih menarik bagi sesiapa yang telah mendaftar dan melanggan untuk newsletter dari Traveloka akan mendapat melayari pemberitahuan 48 jam lebih awal diantara 21 - 22 Mei tapi hanya sekiranya korang mendaftar sebelum jam 3 petang pada 21 Mei 2018. Jadi pastikan korang mendaftar sebagai early bird tu tau. Pengguna pula akan mendapat kod kupon di pagi 21 Mei untuk menikmati kemasukan awal (early access) ke promosi oleh Traveloka. Menarik kan!

Sekiranya ada yang terlepas daftar awal (early bird) tu masih tetap boleh melayari promosi melalui public access pada 23 - 29 Mei 2018 tapi kalau dapat luangkan masa untuk daftar awal, cubalah supaya boleh mendapat yang terbaik kan.

Jom daftar segera ke www.traveloka.com/en-my/promotion/rayabersama dan nikmati promosi awal

Jadi tunggu apa lagi, nak maklumat terkini dan promosi terbaik dari Traveloka? Muat turun sekarang dekat Google Play atau Apps Store hari ni

Kempen Raya Bersama Traveloka 

Bila korang dah muat turun aplikasi Traveloka di peranti bijak (smartphone), korang boleh nampak segala tawaran yang ada menarik untuk dalam atau luar negara dan untuk dari pelbagai syarikat penerbangan yang sangat menguntungkan dan berbaloi-baloi.

Cuba klik dekat Ongoing Promos tu, terdapat promosi yang ada kod kupon yang korang boleh guna, tempah bila-bila masa yang korang suka

Tahu tak yang bila kita muat turun Aplikasi Traveloka ni korang boleh memudahkan sebarang pencarian dalam mencari kategori penginapan, harga mengikut bajet,  jimatkan masa dan mendapat banyak kelebihan dan maklumat awal tentang sebarang promosi dan semua tu hanya dihujung jari korang je walau dimana korang berada.

Tahu tak apa kelebihan apabila mendaftar keahlian dengan Traveloka ?

Peringatan Harga (Price Alert)
Monitor harga terbaik untuk destinasi impian dengan flight price tracker yang terdapat dalam Aplikasi Traveloka.  Price Alert bertindak sebagai alat monitor akan harga tiket dan dapatkan harga seperti mana yang ahli inginkan terus ke dalam email ahli bersesuain dengan kehendak kita. Ahli tak perlu risau sekiranya belum dapat sahkan tarikh untuk berlepas kerana ahli boleh buat anggaran dari 2 hingga ke 30 hari. Jangan risau sebab ia mudah untuk dilakukan hanya dengan mengisi maklumat tentang masa penerbangan, bilangan transit, kelas penerbangan dan itu sudah memadai.

Kemudahan Penukaran (Easy Reschedule)
Menukar penerbangan dengan hanya beberapa klik sahaja dan yang pasti menjimatkan masa tanpa perlu terkejar-kejar masa.Hanya perlu pergi ke akaun Traveloka, pilih My booking dan klik ke Reschedule Booking dan pilih tarikh dan waktu penerbangan yang baru.  Tunggu pengesahan melalui email atau push notification dan seterusnya boleh membuat pembayaran.  Tiket akan dihantar ke email dan Aplikasi Traveloka pengguna.  Mudah kan

Terjamin Dengan Harga Terbaik (Best Price Guarantee)
Dengan Traveloka, kita akan sangat pasti yang kita membayar harga yang terbaik dalam penginapan dalam dan luar negara.  Sekiranya terdapat harga lebih murah ditempat lain, pihak Traveloka akan bandingkan dan beat it.  Ahli akan direward dengan kupon diskaun bernilai sekurang-kurangnya DUA KALI GANDA perbezaan harga dan boleh digunakan dalam tempahan akan datang

Mudah Pilihan Untuk Penumpang (Passenger Quick Pick)
Memudahkan ahli bila membuat tempahan dimasa akan datang dan menjimatkan masa 

Dah banyak laman sesawang yang menawarkan pelbagai kemudahan dengan tawaran yang hebat tapi tahu tak kenapa kita perlu tempah dengan Traveloka? Pastinya ada yang menarik untuk kita ketahui tanpa selindung antaranya :
  • Semua harga yang dipamerkan termasuk tax, surcaj dan yuran pembayaran (payment fee)
  • Harga rendah setiap hari dan tawaran di aplikasi yang boleh didapati secara ekslusif
  • Ulasan atau Pandangan (review) yang jujur dari 2,000,000 + pengguna yang sangat berpuas hati dan semestinya ini akan memberi keputusan yang terbaik untuk pengguna
  • Tempahan korang adalah dijamin dan sekiranya ada terlebih tempahan (overbooked) bilik atau masalah dengan tempahan, pihak Traveloka akan menyarankan hotel yang setaraf tanpa sebarang tambahan kos atau duit pelanggan akan dipulangkan.
  • Terdapat pelbagai jenis pembayaran yang boleh diterima antaranya melalui kad kredit, kad debit, internet banking atau pergi saja ke kedai 7-Eleven tanpa perlu risau sebab tiada sebarang yuran transaksi akan dikenakan
  • Diskaun istimewa untuk tiket penerbangan bagi pelanggan newsletter serta ahli Traveloka dan dapat menikmati tawaran harga istimewa untuk bilik penginapan yang diidamkan
Kalau ada sebarang kesulitan, korang boleh buat live chat via desktop dengan Traveloka atau hubungi untuk bantuan seperti dibawah :




Customer Service : 
6015 4840 9469 atau 603 7724 3501

email : 
cs@traveloka.com

live chat via desktop
,
Kempen Bio-Oil Meraikan Pencapaian Kehidupan Seorang Wanita | Bio-Oil Malaysia meraikan hari ibu pada Mei dengan kempen bertajuk #sheisremarkable. Kempen Bio-Oil, sepanjang 2018, #iamremarkable meraikan pencapaian dalam kehidupan seorang wanita, terutamanya peristiwa paling bermakna seperti mempunyai bayi dan mempunyai pengalaman menjadi seorang ibu yang mengeratkan hubungan dengan ibu sendiri.

Kempen Bio-Oil Meraikan Pencapaian Kehidupan Seorang Wanita


Sambutan telah dimulakan dengan sebuah video yang bertajuk cinta luar biasa yang mempamerkan hubungan unik antara Yasmin Hani dan ibunya. Ia berkisar tentang pengalamannya yang baru melahirkan anak. Dia mengimbau kembali kenangan ketika dia hamil  dan hubungan erat dia dengan ibunya sendiri.
 
Kempen Bio-Oil Meraikan Pencapaian Kehidupan Seorang Wanita


Kempen ini diikuti dengan peraduan Facebook dan peminat Bio-Oil boleh menghantar gambar dengan ibu mereka. Sebelas pasang produk Bio-Oil  menanti anda bersempena dengan ulang tahun ke 11 Bio-Oil di Malaysia.

Peraduan ini diadakan sehingga hujung Jun dan dengan pembelian Bio-Oil 60ml, anda berpeluang untuk memenangi sesi fotografi dan makeover di studio istimewa untuk anda dan orang tersayang. Perjalanan kami sentiasa berubah dan Bio-Oil menggalakkan semua orang di luar sana, tanpa mengira peringkat dan di mana mereka berada untuk merasai kenangan ini.

Kempen Bio-Oil Meraikan Pencapaian Kehidupan Seorang Wanita

#sheisremarkable bukanlah semata-mata meraikan diri sendiri sebagai seorang wanita, tetapi untuk menyerlahkan sokongan yang diterima daripada hubungan bermakna dengan orang lain. Bio-Oil bukan sahaja boleh membantu seorang wanita mencari dan merasai dia yang terbaik tetapi ia menguatkan kegembiraan kerana dapat berkongsi dengan orang lain.

"Kasih sayang ibu ialah cinta sejati – dalam bentuk yang paling tulen cinta yang ada. Dia ialah pelindung diri dan sentiasa mahukan yang terbaik untuk anaknya. Sebaliknya, cinta seorang anak perempuan terhadap ibunya tidak dapat diganti. Walaupun pertalian itu boleh menjadi kompleks dan penuh dengan masalah, pada akhirnya nanti tiada cinta lain seperti kasih-sayang antara seorang ibu dan anak perempuan. Kehamilan dan melahirkan membantu membina hubungan antara seorang anak perempuannya sehinggalah anaknya dewasa dan merasai pula apa yang ibunya lalui.  Bio-Oil merupakan minyak yang sesuai untuk merawat dan memeterai pertalian itu kerana ia   boleh digunakan untuk mencegah dan merawat stretch marks dan garis-garis penuaan," 
 ''Ia  benar-benar suatu produk yang boleh diwarisi dari generasi ke generasi."
Pengurus Unit perniagaan Malaysia Bio-Oil, Cik Low Hooi Wan

Youtube Link: 

Website: 


#sheisremarkable #iamremarkable

Mengenai kempen Bio-Oil #iamremarkable
#iamremarkable meraikan perjalanan seseorang menuju pencapaian yang paling besar dan paling bermakna dalam kehidupan sambil membantu menjaga kulit bebas daripada tanda cela. Kempen #iamremarkable akan menampilkan pelbagai tema dan personaliti wanita dari pelbagai industri.


Mengenai Bio-Oil

Bio-Oil ialah produk pakar penjagaan kulit yang sangat digemari kerana keberkesanannya untuk membantu memperbaiki pelbagai masalah kulit, seperti parut, tanda regangan dan tona kulit yang tidak sekata. Rumusannya yang unik mengandungi PurCellin Oil ™ yang berfungsi secara sinergi dengan gabungan mujarab vitamin A & E dan minyak tumbuhan semula jadi - lavender, kalendula, rosemary dan kamomil untuk menjana semula dan menyuburkan kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak. Selain daripada memperbaiki parut-parut lama dan semasa pada kulit, Bio-Oil juga boleh digunakan sebagai langkah pencegahan untuk membantu mengurangkan kesan regangan terbentuk. Di samping itu, produk yang sangat popular ini juga digunakan untuk melicinkan dan menegangkan kulit dan kedutan di muka dan badan. Bio-Oil juga boleh digunakan untuk membantu menambahkan minyak kulit yang terhakis akibat kesan penyaman udara dan mandian kerap.

Sebanyak 223 anugerah yang diterima oleh Bio-Oil dan kedudukan No 1 di 24 negara di seluruh dunia, termasuk Malaysia, merupakan bukti keberkesanan produk ini


17 May 2018

,
  • 1 ekor ikan senangin - dikerat dua jadi senang nak goreng
  • 1/2 cwn sos tomato
  • 1/2 cwn sos cili
  • 1/2 cwn air
  • 2 biji tomato-dipotong dadu
  • 2 keping gegelang nenas dlm tin-potong kecil (kalau tak ada pun tak pe)
  • Garam dan gula
  • sedikit daun sup-utk tabur atas ikan
  • minyak masak secukupnya

Bahan Hiris
  • 10 biji cili padi merah
  • 1 labu bawang besar - dimayanag

Cara Memasak
  1. Ikan di bersihkan, kelarkan permukaan ikan, cuci dan toskan.
  2. Gaulkan ikan bersama serbuk kunyit dan garam. Gorengkan sehingga masak/garing sedikit. Angkat dan toskan minyaknya. Ketepikan dulu.
  3. Tinggalkan sedikit minyak dlm kuali, tumiskan bahan2 hiris sehingga naik bau.
  4. Masukkan sos tomato, sos cili dan sedikit air. Biarkan  mendidih sambil di gaul rata.
  5. Masukkan nenas dan tomato yg di potong kecil. Masukkan garam, gula dan gaul rata.
  6. Setelah siap dan cukup rasa, matikan api dan bolehlah di curahkan kuah keatas ikan dan tabur dngn daun sup yg di potong kecil.

Selamat mencuba!
,
Assalammualaikum wbt

Salam Ramadan sahabat dan pembaca blog Umi yang tak seberapa ini. Umi nak kongsi dan mengajar diri untuk mengatur dan ubah jadual kehidupan kita sepanjang Ramadan dan bersama-sama mengejar pahala dibulan yang mulia ini.  Semoga kita menjadi lebih baik dari semalam dan hari-hari mendatang, InsyaAllah

Image result for ramadhan ya marhaban
Add caption
4.00 PAGI
1. Bangun tidur dan baca doa.
2. Berniat untuk melakukan sebanyak mungkin kebaikan pada hari ini.
3. Mandi dan membersihkan diri.
4. Mengambil wudhu' dan memakai pakaian yang suci dan wangian.


4.30 PAGI
1. Solat sunat Taubat (التوبة) 2 rakaat.
-Angkatlah tangan memohon ampun kepada ALLAH. Menangislah menyesali dosa-dosa lalu.
2. Solat sunat Tahajjud 2/4… rakaat.
–Selepas sembahyang, angkatlah tangan berdoa kepada ALLAH.
3.Solat sunat Hajat 2 rakaat.
-Ketika sujud terakhir sertakan di dalam hati segala hajat ‘DUNIAWI & UKHRAWI.
4. Solat sunat Witir 3, 5, 7, 9 ATAU 11 rakaat.
5.Perbanyakkan berdoa kepada ALLAH dengan penuh rasa kehambaan, rendah diri, agar ALLAH ampunkan dosa-dosa kita dan menerima amalan kita.
6.Baca dan tadabburlah al- Quran.
7.Berzikir.


5.15 PAGI
1.Makan sahur
2.Bersiwak atau mengosok gigi dan membersihkan mulut.


5.30 PAGI
1.Bersiap menunggu waktu Subuh dengan membaca Al-Quran atau berselawat/berzikir.
2.Solat sunat Subuh, sembahyang Subuh berjemaah dan berwirid atau membaca ma’thurat.
3. Baca dan tadabburlah al-Quran.


10.00 PAGI
1.Sembahyang sunat Dhuha 2/4/6/8 rakaat.
2. Bersedekah harta/tenaga.
3. Baca dan tadabburlah al-Quran walaupun beberapa ayat sahaja.


12.45 tengahari
1.Bersiap untuk solat Zohor.
2.Menunggu waktu sembahyang dengan berselawat/berzikir
3.Solat Zohor berjemaah.
4.Laksanakan juga solat sunat Rawatib.
5. Baca dan tadabburlah al-Quran.


4.00 PETANG
1.Bersedia untuk solat Asar.
2.Laksanakan solat sunat Qabliyah.
3.Solat Asar berjemaah.
4.Berwirid atau membaca ma’thurat.
5. Baca dan tadabburlah al-Quran.


5.30 PETANG
1. Membeli barang-barang keperluan berbuka dan sahur tanpa berlebih-lebih serta tidak membazir dan boros.
2.Ingatlah walaupun Syaitan dirantai tetapi nafsu masih ada dalam diri kita!

6.30 PETANG
1.Siap sedia anak isteri untuk berbuka puasa.
2.Memperbanyakkan doa sebelum berbuka kerana di waktu itu adalah saat dimustajabkan doa.
3.Berbuka puasa dengan makanan yang manis seperti buah kurma dan jangan makan terlalu banyak. Solat maghrib berjemaah.


8.00 MALAM
1.Solat Isya' berjemaah dan diteruskan dengan solat Tarawih
2.Bacalah Al-Quran dengan penuh tadabburتدبر , seeloknya baca dengan bertadaarus (seorang baca, yang lain menyemaknya), cuba khatam-kan Al-Quran.


11.00 MALAM
1.Memperbanyakkan istighfar sebelum tidur.
2.“Berniatlah untuk puasa esok hari .
3.Tidur awal agar dapat bangun awal untuk beribadah.
4.Bacalah doa tidur.
5.Ingatlah tidur adalah mati yang sementara, kemungkinan kita dipanggil ALLAH ketika tidur.


SEMOGA KITA SEMUA DAPAT MENJALANI IBADAH PUASA TAHUN LEBIH BAIK DARI TAHUN-TAHUN YANG LALU.

Semoga kita mendapat apa yang dijanjikan oleh ALlah sekiranya berpuasa dengan sempurna iaitu KEAMPUNAN DOSA dan BEBAS DARI NERAKA

#copy n paste

16 May 2018

,
Pelancaran Together-gether Fund Domino's Pizza Bersama Unsung Heros | Baru-baru ini Dominos telah melancarkan Program Together-gether Fund bersempena bulan Ramadan yang bakal tiba tak lama lagi. Program yang akan berlangsung dari 14 Mei hingga 3 Jun 2018 adalah bagi bersama-sama dan menyokong kesungguhan individu yang dikenali sebagai Unsung Heros yang  telah menabur bakti kepada mereka yang kurang kemampuan.   

Pelancaran Together-gether Fund Domino's Pizza Bersama Unsung Heros
Sebanyak 3,000 piza disasarkan selama 3 minggu yang akan diagihkan kepada lebih  dari 10,000 Unsung Heroes dan beberapa rumah kebajikan akan turut menerima sumbangan ini

Pelancaran Together-gether Fund Domino's Pizza Bersama Unsung Heros
Orang ramai boleh turut sama memberi dengan hanya piza kegemaran yang terdapat di Ramadan deals. Korang tau tak yang setiap Ramadan Deals yang korang beli tu pihak Domin os akan menyumbang sepotong piza (6 keping piza menjadikan 1 piza bersaiz regular) ke program Together-gether dan kemudian akan diagihkan kepada Unsung Heros dan untuk mereka ini kemudian akan mengagihkan kepada yang memerlukan.  

Pelancaran Together-gether Fund Domino's Pizza Bersama Unsung Heros

Antara Unsung Heros yang turut hadir adalah para pekerja perubatan dari Hospital UMRA, ahli bomba dari stesen Bomba Kota Anggerik, Encik Lex Low (tukang gunting rambut yang baikhati), Encik Palani Kumar dan kumpulan sukarelawannya, Encik Kuan Chee Heng (pengasas Community Policing Malaysia, caretakers of charity) dan Encik Ahmad Faizal yang menjadi inspirasi disebalik unsung Heroes

Selain dari tu Dominos Pizza juga memberi tawaran terbaik dan menarik untuk kita nikmati pizza bersama keluarga dan secara tak langsung ini memberi peluang untuk kita memberi balik kepada yang memerlukan. 

Pelancaran Together-gether Fund Domino's Pizza Bersama Unsung Heros
  • The Buddy Combo berharga RM39.90 dengan 1 Regular Piza, 1 Twisty Bread, 1 Ayamhaseyo dan 2 tin minuman ringan


  • The Super Combo berharga RM59.90 dengan 2 Regular Piza - 1 Cheesy Mozzarella /Cheddar Stix - 1 Ayamhaseyo - 1 botol 1.5L minuman ringan 

  • The Super Tuesday, promosi setiap Selasa dengan personal pizza dengan harga serendah RM3.90 dengan belian secara online dan diambil dengan sendiri dan harga RM4.90 dibeli di kaunter dan layak untuk semua jenis piza (surcaj untuk classic dan first-class piza) dan Banana Kaya 6"
Pelancaran Together-gether Fund Domino's Pizza Bersama Unsung Heros
Untuk tempahan, layari www.dominos.com.my atau hubungi 1300-888-333 atau kunjungi kedai Piza Dominos yang berdekatan sekarang!

15 May 2018

,
Alhamdulillah seronok sungguh anak-anak SRKTSR bila Pengerusi PIBG mengumumkan yang Dato Jawhar Ali, pengasas Restoran Ali Maju yang tak pernah jemu menjadi penaja kepada anak-anak SRKTSR sejak dulu lagi.  Selain selalu menaja makanan dan minuman didalam kebanyakan aktiviti SRKTSR, dia tak lokek membenarkan kenderaan VellFire dia untuk anak-anak nasyid dan kali ni dia pulak menaja anak-anak tahun 6 ke KL Tower. Semoga Dato Jawhar Ali terus dimurahkan rezeki dan kesihatan yang baik.

Tahniah dan terima kasih kepada En Faizul, YDP PIBG, Puan Chan Guru Kelas 6 Gagah serta ibu bapa kelas 6 Gagah yang sama-sama dalam setiap aktiviti anak-anak dan tak pernah jemu menyumbang untuk memastikan anak-anak kelas 6 Gagah fokus pada pelajaran dan reward mereka dengan aktiviti lawatan supaya mereka ni tidak tertekan dan cikapplepie pun paling teruja dapat bersama kawan-kawan sekelas kan.

Sewaktu diminta sebutharga, Umi bagi 2 option tapi pihak SRKTSR ambil pilihan ke 2 sebab nak anak-anak calon UPSR ni rehatkan minda setelah penat belajar dengan workshop dan prep bagai

Pakej A ( approx 2 hrs)
Murid RM18.00
Cikgu/Pengiring : RM 23.00
- Meet & greet with documentary session
- KL Tower gift & ice-cream
- School tour to observation Deck, Jelutong Walk, Canopy Walk
- Exclusive memento from KL Tower,  sijil untuk murid-murid


Pakej B ( approx 3 - 4 hrs)
Murid : RM28.00
Cikgu/Pengiring : RM38.00
- meet & greet with documentary session
- KL Tower gift & ice-cream
- School tour to observation Deck, Sky Deck, Sky Box, Jelutong Walk, Canopy Walk
- Exclusive memento from KL Tower, sijil untuk murid-murid

Psst..kalau korang nak special offer, pm tepi okaay
Day Trip KL Tower Buat Anak-Anak Calon UPSR Rehatkan Minda
Paginya anak-anak kelas 6 Gagah ni ada workshop Bahasa Inggeris dan Matematik juga ada perjumpaan dengan ibubapa dan kehadiran Dato Jawhar Ali yang turut memberi kata semangat dan menyampaikan hadiah buat anak-anak cemerlang dalam peperiksaan yang lepas..  Selesai makan tengahari yang turut ditaja buat anak-anak ni, mereka bertolak ke KL Tower.  Terima kasih pada ibubapa salah seorang anak 6 Gagah yang menaja bas pengangkutan ke KL Tower, jadi anak-anak ni tak perlu membayar kos pengangkutan..sumbangan yang tak dijangka.


Day Trip KL Tower Buat Anak-Anak Calon UPSR Rehatkan Minda
Sesampai anak-anak ini di KL Tower, mereka disambut oleh Fendy yang akan menjadi guide mereka dan mereka dibawa ke bilik untuk dengar penerangan sebelum meneruskan aktiviti seterusnya.  Seterusnya mereka dibawa naik ke Observatory Deck untuk melihat bandar Kuala Lumpur dan terpaksa lama menunggu di Observatory Deck sebab hujan turun dengan lebat dan bermaksud aktiviti ke Sky Box, Sky Deck memang kena tunggu hingga hujan berhenti.  Memang nampak kebosanan anak-anak ni termasuk cikapplepie tapi nak buat macam-mana kan.

Day Trip KL Tower Buat Anak-Anak Calon UPSR Rehatkan Minda

Day Trip KL Tower Buat Anak-Anak Calon UPSR Rehatkan Minda
Alhamdulillah, dah jadi rezeki anak-anak walau menunggu lama dan hampir kebosanan dan kemengantukan hehe dapat juga ke Sky Deck dan Sky Box dan jadi grup pertama pulak tu selepas pihak KL Tower bertungkus lumus membersihkan air hujan yang membasahi kawasan terbuka untuk memastikan keselamatan para pengunjung.

Memang enjoy la sebab kami jer kumpulan yang dapat naik dan yang lelain masih kena tunggu sebab hujan dah mula rintik-rintik.  Puas mengambil gambar dan ada yang mula-mula takut masa kat Sky Box 1 dah berani bila dapat peluang ke Sky Box 2.

Day Trip KL Tower Buat Anak-Anak Calon UPSR Rehatkan Minda
Aktiviti seterusnya ke Jelutong Walk yang sepelaung jer tau, jadi jangan confuse.  Canopy walk tak dapat sebab keadaan selepas hujan yang tak mengizinkan.

Day Trip KL Tower Buat Anak-Anak Calon UPSR Rehatkan Minda
Suprised! YDP PIBG En Faizul bagi extra reward pada anak-anak ni untuk menonton XD memandangkan hujan lebat awal tu tak memungkinkan anak-anak ni masuk ke rumah terbalik dan zoo.  Seronok sungguh depa ni!

Memang keletihan anak-anak ni dan Alhamdulillah mereka memang enjoy.

Dan nanti YDP nak reward lagi dan pastinya Umi pun kena la cari trip yang lain mungkin ke Putrajaya atau sesuatu yang lebih mencabar untuk anak-anak genius ni..stay tune ok

,
Drama Klik! Pengantin Musim Salju Yang Ditunggu-tunggu | Memang menunggu sangat sebab asyik tengok Nana dan fans update kat twitter pasal drama ni.  Sejak menonton drama Dia Semanis Honey gandingan Alif Satar dan Siti Nordiana, memang suka sangat dan terasa chemistry diaorang berdua dan Siti Nordiana pun dah semakin bagus dalam bidang lakonan bila dia berganding dengan Fikry Ibrahim dalam Cekelat Semanis Honey.

Klik Pengantin Musim Salju

14 May 2018

,
Jom kita join GA shuhaidasaad.com ni.

Seperti biasa klik kat banner ya

,
Jom Iftar di BBQ Lamb KL Kemensah Yang Mendamaikan | Buat warga KL yang tinggal berdekatan Hulu Kelang pasti tahu dan pasti ada yang pernah berlibur sambil mandi manda kat Sungai Kemesah yang sangat popular dengan air terjun Kemensah dan semestinya tahu terdapat tempat makan yang dikenali sebagai BBQ Lamb KL Kemensah yang cukup dikenali dengan penyediaan makanan dalam sungai.


Bagi yang tak pernah kesini, mudah jer kalau tahu kat mana Zoo Negara, korang pandu terus kat sebelah Zoo Negara dalam lebih kurang 2.5km melalui kawasan perkampungan dan pasti akan nampak signage BBQ Lamb KL Kemensah dan ada tempat meletak kereta yang disediakan.

Baru-baru ni Umi dan beberapa rakan media  dijemput untuk mencuba set hidangan sempena bulan Ramadan sesambil menikmati suasana makan yang mendamaikan.  Jom kita tengok apa hidangan BBQ Lamb KL Kemensah yang boleh korang cuba nanti.


Menu Ramadan
Sempena bulan Ramadan, BBQ Lamb KL Kemesah akan menyajikan 3 set bebuka puasa yang sangat istimewa dan set ini sesuai di makan untuk 4 - 6 orang dan set ini akan boleh dinikmati dari 19 Mei hingga 12 Jun 2018


a. Seafood Set - RM188.00

Jom Iftar di BBQ Lamb KL Kemesah Yang Mendamaikan

Didalam set ni ada Sotong Bakar, Ketam Lembut goreng tepung, Grilled Salmon dan Udang Galah dan terdapat 3 jenis sos iaitu mayonis, thousand island dan sos thai seakan sos mangga yang sedap sebab rasanya yang masam-masam tapi kalau makan set ni tanya sos pun dah cukup sedap


b. Bird Set - RM168.00

Jom Iftar di BBQ Lamb KL Kemesah Yang Mendamaikan

Didalam set ni ada kepak ayam, ayam organik, burung puyuh dan Itik smoky Smoky Duck juga dengan 3 jenis sos.  Kesemua makanan ini diperap dengan rempah istimewa dan dimasak tapi kita masih dapat rasa juicy daging tu


c. Meat Set - RM188.00

Jom Iftar di BBQ Lamb KL Kemesah Yang Mendamaikan
pic credit FB BBQ Lamb KL Kemensah 

Dalam set ni ada Lamb Rib, Short Rib, Lamb Cut dan Beef Tenderloin yang cukup lembut dan kalau korang peminat daging, ni adalah hidangan yang tak patut dilepaskan.

Jangan ingat korang makan tu jer sebab kesemua hidangan ini akan didatangkan dengan Nasi (herb rice) untuk 4 orang, 2 juga air yang boleh kita pilih (boleh refilll sekali), Sepiring Kurma, Cocktail dan Puding

Sekiranya terdapat lebih dari 4 orang, korang boleh order nasi secara berasingan dengan tambahan harga.


Jom Iftar di BBQ Lamb KL Kemesah Yang Mendamaikan

Apa yang menarik perhatian ialah itik yang diletakkan dengan rempah istimewa dan disalai dialam ketuhar ala zaman kolonial yang sangat unik.  Katanya itik ini diperam selama 2 minggu! Sebab tu bila kita makan itik dalam set meat tu rasanya sangat juicy dan lazat!


Jom Iftar di BBQ Lamb KL Kemesah Yang Mendamaikan
Terima kasih kepada En Zainuddin dan Puan Mimie atas jemputan dan layanan yang cukup terbaik dan semestinya sajian makanan yang cukup menyelerakan dan lazat.

Tempahan untuk berbuka puasa pun dah dibuka untuk orang ramai dan dimaklumkan 80% yang menempah tu regular customer, jadi tunggu apa lagi, call sekarang 

Jangan risau untuk yang nak menunaikan solat, ada surau yang disediakan untuk kemudahan dan kegunaan pengunjung.  Kalau nak solat di kawasan kampung pun boleh sebab restoran terletak di kawasan perkampungan.

Kalau berminat untuk berbuka kat sini boleh la hubungi 012-2114 100 atau boleh jengah ke social media KL BBQ Lamb ni

Waktu Perniagaan :
12.00 tengahari hingga 4:00 petang 

0700 malam hingga 11:00 malam (Bulan Ramadan)

Alamat :
Jalan Taman Zooview, 68000 Kuala Lumpur


13 May 2018

,
Wilqadry Meraikan Ikatan Cinta Dynas Mokhtar & Shazrik Din | Siapa tak kenal pelakon Dynas Mokhtar yang juga dikenali sebagai pengacara serta usahawan dan baru-baru ni telah melangsungkan majlis resepsi perkahwinan bersama Shazrik Din di Grand Ballroom,  Hotel Shangri-La Kuala Lumpur.

Apa yang menarik majlis resepsi Dynas Mokhtar telah ditaja oleh Wilqadry, syarikat pengaturcara inovatif yang pakar dalalm bidang dekorasi dan teknologi. Wilqadry mengorak langkah  dalam menjayakan majlis resepsi dengan menekankan konsep kegemaran Dynas bertemakan hijau alam semula jadi yang berunsurkan bunga kayu putih, tulip dan orkid.

Wilqadry Meraikan Ikatan Cinta Dynas Mokhtar & Shazrik Din
Untuk pertama kalinya di Malaysia, majlis perkahwinan ini mempamerkan unsur Maghribi diwarnai air yang mengalir dalam pergerakan visual yang dipancarkan di atas pelamin dan juga visual pergerakan tandatangan di atas kek yang menggunakan teknologi 'projection mapping'.  'Projection mapping' yang digunakan pada hari istimewa Dynas dengan inovatif dan unik di Malaysia menggabungkan konsep perkahwinan tradisional dengan teknologi audiovisual terkini, mempamerkan 'X factor' Wilqadry yang mampu memberikan perkhidmatan inovatif dan unik di Malaysia.

Gabungan dekorasi botani yang diregukan bersama teknologi 'digital projection' mampu melonjakkan lagi nama Wilqadry sebagai pengurus acara moden yang berani mengambil risiko untuk memperkenalkan konsep yang baru dan unik di Malaysia.

Wilqadry Meraikan Ikatan Cinta Dynas Mokhtar & Shazrik Din
Kolaborasi kreatif Wilqadry bersama Dynas Mokhtar dalam menjayakan majlis yang indah ini membawa kekuatan dinamik selebriti yang mampu melontarakan nama Wilqadry ke persada industri pengurusan acara di Malaysia.  Selain itu, kekuatan dinamik Dynas menggambarkan pengaruh kuatnya yanga mampu membawa kejayaan pada masa akan datang.

Kerjasama Dynas bersama Wilqadry akan menentukan rentak strategi pemasaran dan penjenamaan dengan meluas - menggabungkan acara kontemporari dengan komponen audiovisual mempesona yang dikuasai oleh teknologi futuristik.

Wilqadry Meraikan Ikatan Cinta Dynas Mokhtar & Shazrik Din

WILQADRY GRANDEUR ENTERPRISE
Suite 5A, Level 5, Menara Dato Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)
Jalan Tun Ismail, 50480 Kuala Lumpur

Hotline : 012-634 8985

Instagram Dynas : 

Facebook : wilqadry

Instagram : wilqadry

Twitter : wilqadry



MENGENAI WILQADRY

Wilqadry adalah syarikat kreatif dan pengurusan acara yang berpakaran dalam bidang teknologi dan mempunyai pelbagai fungsi dalam pelbagai konsep acara seperti Perkahwinan, Gaya hidup, Hiburan dan Korporat. Wilqadry mengkhusukan diri dalam konsep kontra yang tersendiri dan pelaksanaan kreatif yang hebat. Wilqadry dikuasakan oleh 30 orang kru dan kakitangan dari pelbagai bidang, dari senibina ke media, berkolaborasi bersama sebagai pencipta-pencipta kreatif dengan sokongan usahawan-usahawan berpengalaman.

Kekuatan Wilqadry terletak pada namanya yang menggabungkan perkataan 'will', yang bermaksud pertimbangan untuk mencapai matlamat tertentu, dengan nama pengasas syarikat, Sharifah Rohaidah Al Qadry, dimana nama 'Qadry' membawa maksud 'ketepatan', mengupas idea Wilqadr yang meletakkan kepentingan dalam memasang niat yang pasti untuk melakukan sesuatu dengan tepat.

Sharifah Rohaidah Al Qadry adalah seorang ahli perniagaan yang berumur 32 tahun dan berasal dari Shah Alam. Latar belakangnya dalam industri tekstil, reka bentuk dan kejuruteraan melonjakkan minatnya untuk menerapkan prinsip yang sama di dalam industri aturcara dengan menekankan kemajuan teknologi semasa untuk menyampaikan detik - detik dan pengalaman acara yang sukar dilupakan.

Hari ini, Wilqadry berazam menjadi sebuah syarikat pengaturcara beinovatif yang bakal mengembangkan empayar sebagai pengendali dewan aturcara sendiri, 'Grandeur Hall'. Dewan yang berlokasi di Putrajaya boleh menampung 500 orang hadirin dan akan dibuka pada bulan Julai sebagai lokasi bagi pelbagai acara lain seperti konsert musik, pertunjukan fesyen, dan pameran seni. Wilqadry percaya dengan menekankan penggunaan teknologi terkini di dalam pelbagai jenis acara, ia boleh meningkatkan kekuatan jenama syarikat di pasaran tempatan