Sunday, October 21, 2018

Sunday, October 21, 2018

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baru Dengan Memberi Inspirasi Sambil Memasak

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baru Dengan Memberi Inspirasi Sambil Memasak | McCormick, pengeluar herba dan rempah yang terkenal di dunia telah menyuntik nafas segar ke dalam rangkaian produknya dengan pembungkusan terkini dengan lebih menarik dan bergaya buat rakyat Malaysia di seluruh negara.

Dengan logo yang dikemas kin dan warna-warna menarik, pengguna kini dapat mencari produk McCormick kegemaran dengan mudah.  Imej kontemporari dan tertumpu kepada penggunaan kod warna baharu hijau, merah dan oren untuk setiap kategori produk, membolehkan pengguna memilih apa yang diperlukan dengan mudah.

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baru Dengan Memberi Inspirasi Sambil Memasak yang mana label baharu disertakan dengan pelbagai cadangan dan idea penggunaan setiap produk, sama ada untuk ditabur di atas bahan tertentu, diggandingkan dengan satu produk McCormik atau ditambah ke dalam sajian kegemaran.


“Sebagai pakar dalam pengeluaran herba dan rempah, McCormick memahami pengguna kami dan mengetahui apa yang mereka ingini. Wajah baharu direka supaya lebih jelas dan lebih menarik pandangan, dengan nama produk lebih besar dan maklumat yang jelas untuk kesenangan pengguna kami. Paling penting, pembungkusan lebih menarik ini terus mencerminkan janji jenama kami untuk menambah kesegaran dan kelazatan rasa kepada setiap sajian masakan.” Mohan Alagappar, Pengurus Besar GBA Corporation Sdn Bhd, pengedar ekslusif McCormick

Banyak produk MCormick telah berwajah baharu termasuk rangkaian produk popular seprti Black Pepper Cracked, Oregano Leaves, Paprika Ground, Mixed Herb, Chili Flakes dan lain-lain yang boleh didapati di saluran runcit utama dan juga pasar raya di seluruh negara

Untuk maklumat lanjut tentang herba dan rempah McCormick atau idea-idea resep, layari www.mccormick.com

McCormick diedarkan secara eksklusif di Malaysia oleh GBA Corporation Sdn Bhd.  GBA menguruskan banyak jenama terkenal hasil kerjasama dengan rakan niaga dari seluruh dunia yang merupakan pemimpin jenama dalam kategori tertentu.





Thursday, October 18, 2018

Thursday, October 18, 2018

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask


Wrinkle! wrinkle! go away...

As age picking up, wrinkle will turn up with no mercy but somehow we need to do something perhaps we can't avoid it but we can always try to reduce it. Thinking myself having wrinkle on my face is really a nightmare and guess the same goes to all of us rite? I need to find a safe product to boost my skin to better complexion.

When I was offered to test the new product from SHO I become excited...actually not only me but my dearie DH too.  Obviously I can see few wrinkle on his face, quite obvious perhaps due to age factor or genetic or maybe due to his work.  He then become my guinea pig and he is super happy with the result!



Special Homecare Origin known as SHO is a Korean skincare brand that combines beauty treatment and science to give an ideal skin to their user.  Their product are produced with best cosmetic manufacturer under strict standard to ensure quality and ISO certified recognized internationally. SHO Ampoule series are specially developed and customized by skincare research team in Korea using clinical effective ingredients to provide a special homecare line for customers who want to enjoy aesthetics treatments at the comfort of their own home. So we can get ideal skin just at home at our convenience.
Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask
SHO Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask
This product is meant to enchanced skin elasticity and to moisturizing our skin.  It is also a customized skin care for the best skin condition, contains with Marine Originated Collagen composite and Adenosine, the mask works to improve wrinkle and also to keep skin moist and elastic.  It is made with eco friendly material.  Unlike the daily mask, this is the treatment mask that will treat your skin.

While enhancing skin elasticity and moisturizing, this mask also help
  • balance care
  • skin protection
  • boost skin vitality
  • giving intensive moisturizing
  • Nourishing
  • Skin revitalization
  • Improving skin tone
  • rough and flaky skin care
  • gives skin a beautiful sheen

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask
My Experience
I can see the result on my skin after using the mask just for one time and no wonder 80% user have testified the superb result without having to wait too long to see the difference. I notice that my skin have become more moisturized and less oily.  As clinically tested that oil level will decreased by 60% and moisture level increased by 46%  which just one application.  The mask in the tube contains 6 pieces but the new arrival in Sasa stores will have 7 pieces instead.
Some facial mask have some kind of smell but not this.  Applying the mask also not so troublesome coz it is quite elastic and can easily stretch over my face. I don't feel itchy or sticky when I take off the mask but the Ampoule in the face mask makes my skin smooth, moist and soft. This mask is really a treatment mask that treat my skin and the great fragrance makes me enjoying wearing it. 


Price : RM119
Capacity : 27ml x 7ea 


Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule
This Ampoule is designed for daily use similar to use of serum but Ampoule is three times more effective absorption compared to serum.  It contain Peptide and Protein that are specially formulated to enchance skin elasticity, moisturizing, vitalizing and firming your skin.  The other  3 kinds of protein ingredients Acetyl Hexapeptide-8Hydrolyzed Collagen and Hydrolyzed Elastin, it helps leave your skin smooth and healthy.  The peptide is very helpful to strengthen the skin barrier while giving our skin more elastic and protect our skin and keep it moist while Adenosine is functioning ampoule which is highly effective in improving wrinkles and elasticity of skin. It said that this that 10 bottles sold per minute globally. 

The ingredients and the function of it:
  • Marine originated collagen: Skin firming, Enhancing skin barrier.
  • Adenosin: Wrinkle improvement, Enhancing skin elasticity.
  • Portulaca Oleracea extract: Soothing skin, antimicrobial, anti-inflammatory action.
  • Elastin: Maintaining skin elasticity.
  • Hyaluronic acid: Smoothing skin texture, Moisturizing of your skin.
Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask


How to use it
Recommended to use it on a day when you feel your skin is lacking elasticity, when you feel your skin is dull or when your feel that your skin lacks nutrition. You can use the Ampoule then put on the facial mask for better result or you may mix it with moisturizer then use it as sleeping mask or you also can mix it with foundation or day cream, apply on your face and walk freely under the sun.


Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

Price : RM159
Capacity : 50ml


My Experience
Feeling my skin is more firm, smooth and guess what? my skin tone is improved too. I do have bit fine line and seems like it is disappearing. While using the mask, I dont feel sticky or dry but feeling my skin more moisturize.  I love the mild floral fragrance that is not to strong, not too watery but more gel but not sticky so when I apply onto my face, it spread very well. It is really good product to use at any time daily to maintain balance of your skin and make your skin more elastic.


Why we should get this product beside my good experience
To me it is interesting as this product can be shared with my husband and he love it too.  Beside can be used by any aged, it is also safe for preggy mommies, meaning everyone can use it.  The product is so effective and really make my skin so moisturize and healthy. When we purchase skincare product we always have to be extra careful if it contain dangerous chemical compound and this SHO product are free from Triethanolamine, benzophenone, synthetic pigment, sulfate, paraben and Acrylamide.

For more details of the product, check out https://www.uyaasia.com

To purchase the product, check out the following:




Also available in 50 selected Sasa stores


Wednesday, October 17, 2018

Wednesday, October 17, 2018

Aplikasi MMSOS Perkhidmatan Untuk Keselamatan Diri Pelanggan

Aplikasi MMSOS Perkhidmatan Untuk Keselamatan Diri Pelanggan | Dalam kehidupan seharian kita, pastinya kita nak semuanya berjalan lancar dan sempurna buat kita dan ahli keluarga serta  sahabat dan untuk semua orang jugak kan.  Setiap hari kita baca di dada akhbar dan di media massa perihal berita ragut, penculikan, pecah rumah, kemalangan, kecederaan, dibuli sewaktu di jalanraya dan pelbagai kisah yang menakutkan dan mengancam keselamatan kita tak kira usia.

Ramai mungkin tidak tahu yang kadar jenayah jenayah yang berlaku dalam negara kita adalah sebanyak 1 kes dalam 3 min! dengan purata 19 kes untuk 1 jam dan 170,000 kes untuk setiap tahun dan untuk kes kemalangan pulak adalah dalam kadar 1 dalam kurang setiap 1 minit,  61 kes dalam 1 jam dan 530,000 kes setahun dan jumlah ini semakin meningkat. Memang menakutkan tapi macam mana kita boleh membantu mengurangkan kadar jenayah dan seterusnya mungkin menghindari dari dari menjadi sasaran penjenayah?



Aplikasi MMSOS adalah suatu aplikasi yang direka untuk membantu menghindari diri kita dari menjadi mangsa jenayah dan bantuan hebat dan cepat di kala kita menghadapi kesukaran di jalan raya.

MM Synergy Sdn Bhd telah memperkenalkan suatu perkhidmatan yang lengkap yang dinamakan MMSOS bagi menghalang unsur jenayah dan membantu menghindari dan memberi bantuan sewaktu kita mengalami kecemasan  dan permasalahan berkenaan permotoran.

Bagaimana MMSOS boleh membantu kita?
Sangat mudah, hanya dengan menekan 1 butang, bantuan akan tiba dengan segera sekiranya kita berada didalam situasi yang kita rasakan diri kita dalam ancaman dan bahaya tak kira masa dan dimana kita berada.





Situasi dimana kita memerlukan bantuan  antaranya bimbang diragut, pecah rumah, buli, kemalangan yang melibatkan diri kita mahupun keluarga.

Jadi sebagai pelindung, jom kita sama-sama jadikan aplikasi MMSOS hari ni untuk menjaga keselamatan kita dan kenderaan kita. Muat turun dari Google Play atau Apps Store sekarang. Hanya RM1 sehari dan kita dilindungi.

Aplikasi MMSOS direka untuk memberi perkhidmatan dan pertolongan dengan kadar segera bagi memastikan kita selamat dari sebarang angkara jenayah.

Aplikasi MMSOS yang lengkap sangat cepat dan cekap dalam memberi bantuan bila kita perlukan berbanding bantuan sedia ada.



Keistimewaan tahunan yang sangat menarik bagi mereka yang menjadi pelanggan MMSOS antaranya adalah:
  • Pakej percutian untuk 2 orang selama 3 hari 2 malam di Deluxe Suite, Marina Island Resort termasuk sarapan pagi, makan malam, tiket ke taman tema dan WiFi selama 2 hari dengan harga RM588.00 sahhaja. (Harga asal RM980.00)
  • 8 pilihan penginapan di Homes Hotel Group yang terletak di Melaka atau Johor untuk dipilih (penjimatan sehingga 35%)
  • Insuran Kemalangan Persendirian (personal accident insurance) bernilai RM50,000.00
  • Pemasangan cermin gelap (car tinted), kawalan UV dan anti ketukan berharga RM800 
  • Baucer RM30 untuk pembelian di A Look eyewear keatas barangan terpilih
  • Pemeriksaan kesihatan bernilai RM365 di Pantai Hospital, Cheras
  • Rebate 10% bagi pembaharuan insuran kereta
  • Harga istimewa untuk penyeleggaraan kereta
  • Perkhidmatan ambulan secara percuma
  • Khidmat kereta tunda (towing) secara percuma

Pihak MMSOS juga tidak terkecuali dengan khidmat CSRnya bersama NGO dengan membantu 192 rumah perlindungan orang-orang tua dan mensasarkan untuk menyediakan satu unit ambulan untuk bantuan kemanusiaan dan berhasrat untuk menyediakan suatu tempat pelindungan untuk mangsa jenayah disamping menyediakan keperluan harian dan pembelajaran.

Aplikasi MMSOS Perkhidmatan Untuk Keselamatan Diri Pelanggan
Jadi, jom kita sama-sama menyediakan persekitaran yang selamat, tingkatkan keselamatan dan membantu sesama kita dengan melanggan MMSOS dengan hanya RM1 sehari


Monday, October 15, 2018

Monday, October 15, 2018

Giveaway Planner 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Seriously suka tengok header baru blog Sha ni....menarik so no comment.






SYARAT - SYARAT ;
1. Follow blog shfyqhazhr - (click here) *wajib

2. Follow ig & FB - @shfyqhazhr | Shafyqah Azahar *takwajib
3.Copy banner dan buat satu entry bertajuk GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM *(please backlink to this post) *wajib
4. Dalam entry penyertaan boleh komen mengenai blog sha ; kekurangan blog sha / apa yang perlu ditambah atau dibuang! & kalau korang rajin lagi bolehlah komen di entry entry lama sha hehehe *takwajib






Saturday, October 13, 2018

Saturday, October 13, 2018

Susu Fernleaf UHT 100% Mmmmm Dari New Zealand Yang Sedapp Penuh Kebaikan

Jenama susu Fernleaf memang tak perlu untuk diperkenalkan kepada kita sebab ianya antara jenama susu yang paling popular di Malaysia ni kerana susu Fernleaf berkualiti tinggi dan diformulasi dengan pelbagai vitamin serta mengandungi nutrisi penting dalam pertumbuhan tulang dan gigi setiap individu.



Jikalau dahulu ramai ibu bapa yang memberhentikan pengambilan susu buat anak-anak yang telah meningkat dewasa kerana salah faham bimbang anak akan menjadi gemuk tapi fakta ini adalah sangat salah kerana
  • Susu penting untuk kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar kerana ianya mengandungi kalsium yang penting untuk pembentukan tulang dan gigi
  • Bagi ibu mengandung dan menyusukan bayi, pengambilan susu bertindak sebagai pengimbang kandung kalsium dalam tubuh yang turut diserap oleh bayi.
  • Bagi golongan dewasa, susu membantu meningkatkan jisim tulang yang akan berkurangan apabila usia semakin meningkat

Apabila usia semakin meningkat, setiap individu berrisiko menghidap pereputan tulang atau osteoporosis, jadi bagi mencegahnya kita disarankan untuk meminum secawan susu setiap hari bagi membekalkan dan menggantikan kalsium yang hilang.

lembu tenusu dibiarkan bebas di padang rumput yang segar dan berkualiti



Apakah faktor yang menjadikan susu Fernleaf penuh khasiat dan menjadi pilihan ramai?
  • New Zealand sangat dikenali dengan iklim yang selesa,  tanahnya yang subur, kadar hujan yang baik, cahaya mathari yang banyak serta udara dan air yang bersih menjadikan rumput yang tumbuh sangat berkualiti tinggi dan terbaik bagi setiap lembu.
  • Lembu tenusu yang diternak dibiarkan lepas bebas meragut rumput tanpa dikurung didalam kandang.  Lembu tenusu disini menghabiskan 90% masa meragut rumput pada hari yang cerah dan secara tidak langsung mendapat kandungan vitamin D yang sihat.
  • Susu yang dihasilkan oleh lembu tenusu di sini mengandungi banyak nutrien penting  antaranya kalsium, protein, vitamin B12, Phosphorus, Niacin, vitamin D, Potassium, vitamin serta Riboflavin
  • Pengalaman selama lebih 140 tahun menjadikan Fernleaf pakar dalam pengurusan ladang dengan sifat dedikasi setiap peladang bagi memastikan kualiti yang tinggi bagi setiap peringkat pengeluaran susu bermula dari air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna.


No automatic alt text available.

 Antara fungsi dan kebaikan vitamin D kepada tubuh kita:
  • menyerap kalsium
  • memperbaiki sistem kekebalan
  • memelihara tahap tekanan darah
  • mengurangkan risiko dijangkiti beberapa jenis barah
  • mengurangkan risiko diabetes



Dengan Fernleaf UHT ni memang sangat memudahkan sebab Acha akan meminumnya sebelum ke sekolah atau dia dapat meminumnya sewaktu di dalam perjalanan ke sekolah untuk menduduki peperiksaan UPSR baru-baru ini, jadi perut dia terjaga dan dia dapat fokus dan berfikiran tenang sewaktu menjawab peperiksaan



Fernleaf UHT 100%
Kesimpulannya, susu Fernleaf UHT 100% Mmmmm...enak dan berkhasiat kerana produk susu yang  sangat berkualiti dan dihasilkan 100% daripada New Zealand dengan 100% kebaikan susu buat kita semua dan semestinya di pek dengan jaminan kebaikannya.






Jadi tunggu apa lagi, jom dapatkan khasiat minuman harian dengan susu Fernleaf UHT yang lazat hari ini yang terdapat dalam beberapa pek mudah dibawa dalam beg tangan atau beg sekolah anak kita 

Susu Penuh Krim : 200ml & 1 liter
Susu Coklat :  200ml & 1L
Susu Rendah Lemak : 1L



Untuk tahu lebih lanjut, layari atau ikut yang berikut :

Laman sesawang :https://www.fonterra.com


Instagram : https://www.instagram.com/fonterra.my/


#FernleafUHT #100Mmmmm
artikel ini mungkin tidak sesuai buat sesiapa yang lactose intolerance

Friday, October 12, 2018

Friday, October 12, 2018

Warner TV Kembali Dengan Kisah Aksi, Drama Dan Komedi di Astro Saluran 719

Keterujaan menyertai cabaran bersama rakan blogger di Escape Room Challenge anjuran Warner Bros TV dan Astro di Avenue K, Kuala Lumpur baru-baru ni memang berbaloi.  Aktiviti saban tahun yang diadakan oleh pihak Warner TV ni berlangsung selama tiga hari iaitu dari 04 - 06 Oktober 2018


Warner TV Kembali Dengan Kisah Aksi, Drama Dan Komedi di Astro Saluran 719
 yeahh.. berjaya selesaikan puzzle di bilik the Big Bang Theory, berpeluh la jugak tapi seronok sebab apa yang penting kerjasama dan faham apa soalan dan apa yang dicari..hehe

Warner TV Kembali Dengan Kisah Aksi, Drama Dan Komedi di Astro Saluran 719

Nampak berkobar dan bersemangat kami menunggu giliran selepas tamat cabaran pertama

Warner TV Kembali Dengan Kisah Aksi, Drama Dan Komedi di Astro Saluran 719
Cabaran di bilik kedua - Lethal Weapon yang agak menarik sebab kena cari cara nak melepasi kesesakan jalanraya.  Otak buntu la kejap sebab dok pikir camner nak ke seberang...tapi tamat la jugak 

Warner TV Kembali Dengan Kisah Aksi, Drama Dan Komedi di Astro Saluran 719




Cabaran di bilik terakhir - Gotham. Ada dua bilik penjara dan dapat merasa duk penjara dan usaha cari klu macammana nak keluar. 

Harap-harap di masa akan datang, Warner TV boleh buat cabaran yang lebih mencabar sikit dan mungkin dengan keluasan yang lebih besar supaya orang ramai dapat bersama merasai cabaran yang memerlukan kita bekerjasama.



Kini kita boleh  tonton Warner TV di Astro
Warner TV 'Home of  the Superfans'  menampilkan siri-siri Blindspot, Arrow, DC's Legends of Tomorrow, The Big Bang Theory, Young Sheldon, Lethal Weapon dan The Last yang akan ditayangkan sama harinya dengan tayangan di US.

Jadi jangan lupa tonton Warner TV di saluran 719, Astro.



Untuk musim baru ni, para peminat akan dapat menonton siri-siri hebat kegemaran ramai ni seperti tarikh dan masa dibawah ni. 
  • Blindspot S4 -13 Oktober / Sabtu / 9 malam
  • Arrow S7 - 16 Oktober / Selasa, 9.50 malam
  • DC Legends of Tomorrow S4 - 23 Oktober /  Selasa / 9 malam
  • The Big Bang Theory S12 / Jumaat / 8.10 malam
  • Young Sheldon S2 / Jumaat /  8.35 malam
  • Lethal Weapon S3 / Rabu / 9 malam
  • The Last Ship S5 / Isnin / 9 malam
Selamat Menonton!

Thursday, October 11, 2018

Thursday, October 11, 2018

A.S Watson Appreciates Loyal Customers Through Global Roll Out Of VIP Programme

In a world where customer preferences are ever-changing and they always want to try out something new, loyalty is everything to retailers. That is why A.S. Watson Group, the world’s largest international health and beauty retailer, is further investing in its loyal customers to give them unparalleled levels of rewards. Today, the Group announces it is rolling out new VIP loyalty programmes worldwide to enhance customer connectivity and plans to extend to all of its 24
markets by early 2019. 



With 130 million loyalty members across the globe currently, the new VIP programme is an additional and invitation-only tier of membership which aims to reward and retain top customers.

“We appreciate our customers, no matter how much they spend in our stores, and we know they love to feel valued. Our existing loyalty programmes reward everyone with great offers, but our VIP programmes thank our most loyal customers for shopping with us with amazing benefits and even more tailored rewards.” Malina Ngai, Group Chief Operating Officer of A.S. Watson Group

Getting Closer with Customers 
Since 2010, A.S. Watson Group has invested in CRM programmes in all of its key operating markets in Asia and Europe.

Since that time, the Group has grown incredibly fast to an amazing 130 million members worldwide. The Group understands that great products, prices and service are not enough to remain close to customers. Customers are increasingly making decisions based on how retailers connect with them and make them feel.

Data insights and analysis of existing CRM programmes show that around two thirds of customers who qualify as “VIP members” in a year continue as such the following year. These VIP members spend up to eight times more than average members each year, and this year the newly qualified VIP members’ spending saw a year-on-year double-digit increase.

Now, the Group is launching VIP programmes around the globe to connect with its VIP members more closely and reward these highly valuable customers, offering an extra layer of advantages, many of which are personalised to the individual, such as exclusive invitations to product previews, members only Zumba dance events, family movie days, early access to sales and promotions and more bonus points.

Moreover, there are a variety of additional benefits that are tailored to what’s valuable to the lifestyle of the local customer. Examples of this can be seen with free health and wellbeing classes offered to some VIP customers, such as invitations to fitness training classes for Watsons China and invitations to yoga in the sky and cooking classes for Watsons Malaysia VIP members. Other additional benefits include free movie tickets with Watsons Thailand, free exclusive gifts with purchases and sample boxes with The Perfume Shop in the UK and opportunities to be brand ambassadors and invitation to exclusive beauty workshops and shopping nights with ICI PARIS XL.

Using Data Technology to Enhance Customer Connectivity
In line with the launch of the Group’s CRM programmes in 2010, A.S. Watson has established a CRM function and focus on building CRM capabilities. This year, the Group launched DataLab which unites over 100 CRM experts around the world to share insights and best practices.



With four billion customers each year and 30 million items sold every day around the world, A.S. Watson Group collects on average 4,300 terabytes of customer data every three years. To convert such enormous amounts of data to a useful tool which helps build closer relationships with customers, DataLab is using the latest technology to extract vital customer insights. This will help A.S. Watson better understands its VIP members, and provide more personalised, exclusive offers; all of this is done to achieve even stronger customer connectivity.

“We’re continuously investing into data technology and in doing so have launched DataLab, which does not only help us generate customer insights that are useful in enhancing retention and increase customer spending, but also enables the Group to make smarter decisions, blending science, experience and intuition. With cutting-edge data technology, we are turning transactions to interaction and that is how we are staying connected with our customers.” - Marina

About A.S. Watson Group
Established in Hong Kong in 1841, A.S. Watson Group is the world’s largest international health and beauty retailer with over 14,400 stores in 24 markets. Each year, over four billion customers and members shop with our 12 retail brands, both in stores and online.

In Hong Kong, we operate more than 600 stores under four retail brands - Watsons, PARKnSHOP, FORTRESS, and Watson’s Wine. In addition, we manufacture and distribute high quality drinking water brand Watsons Water, as well as the famous juice drinks Mr. Juicy and Sunkist.

For the fiscal year 2017, A.S. Watson Group recorded revenue of HKD156.2 billion. We have over 140,000 employees worldwide, including 12,900 in Hong Kong.

A.S. Watson Group is also a member of the world-renowned multinational conglomerate CK Hutchison Holdings Limited, which has five core businesses ‐ ports and related services, retail, infrastructure, energy and telecommunications in over 50 countries.

Please visit www.aswatson.com for more in-depth information about A.S. Watson Group and its brands. You may also stay in touch with us via our digital presence (eCommerce, social media, mobile app & more); more details are at http://www.aswatson.com/ourcustomers/digitalasw/
Thursday, October 11, 2018

Nikmati Dominos Pizza Bersama Pepsi Black Dan Menangi Hadiah Bernilai RM130,000.00!

Peminat pizza Domino's kini boleh menikmati kelazatan piza yang kini dipadankan dengan Pepsi Black tanpa kalori! Memang tidak mengecewakan dan jalinan kerjasama bersama rakan kongsi syarikat peniagaan minuman, Etika kini sedang berjalan untuk suatu peraduan baharu yang menarik buat semua pencita pizza dengan peluang untuk memenangi hadiah bernialai lebih daripada RM130,000.00!

Nikmati Dominos Pizza Bersama Pepsi Black Dan Menangi Hadiah Bernilai RM130,000.00!


Peraduan yang dinamakan Setiap Orang Adalah Pemenang (Everyone's A Winner) telah pun bermula pada 8 Oktober sehingga 4 November 2018 dan setiap pelanggan yang membeli Domino's Bold Combos adalah layak untuk menyertainya. Memang menarik hadiah yang ditawarkan bernilai sehingga RM130,000.00 antaranya sebuah kereta Honda City yang bernilai RM80,000.00, 3 x unit telefon pintar Samsung Galaxy S9, 10 x unit Logitech G560 Speakers Gaming, 20 unit x Samsung Gear VR berserta alat kawalan, 50 x baucer pizza Domino;s bersaiz besar berserta Breadstix / Cinnastix percuma tanpa had dengan pembelian minimum, sah selama 2 minggu.

"Peraduan ini adalah satu peluang yang baik untuk kami memberi ganjaran kepada para pelanggan dengan pelbagai hadiah untuk dimenangi.  Semua orang mempunyai peluang yang luas untuk menang! Kami berasa amat berbesar hati dengan sokongan berterusan yang diberikan oleh pelanggan kami sealam in dan peraduan ini adalah cara kami untuk memberi penghargaan buat mereka.  Minuman ringan memang sepadan bila digabungkan bersama pizza.  Bekerjasama dengan Pepsi Black melalui Etika adalah satu bonus untuk kami.  Dalam persekitaran yang dinamik dan berubah-ubah ini, pelangga sentiasa mencari sesuatu yang baru dan menarik.  Oleh itu, kami menggunakan inovasi untuk memberi tawaran dan perkhidmatan yang lebih maju ke hadapan.  Domino's Pizza menekankan pendekatan yagn berpandangan jauh ke hadapan apabila membangunkan produk baharu serta meningkatkan perkhidmatan kami untuk memenuhi keperluan pelanggan yang sentiasa berubah-ubah.  Ini melengkapi ciri-ciri Pepsi Black sebagai minuman masa hadapan.  Sebagai rakan kongsi, mereka memahami visi kami dan sejajar dengan aspirasi yang sama untuk mengerakkan jenama ke hadapan" Linda Hassan, Naib Presiden Kanan, Pemasaran, Domino's Pizza Malaysia dan Singapura.


Nikmati Dominos Pizza Bersama Pepsi Black Dan Menangi Hadiah Bernilai RM130,000.00!

Cara untuk sertai peraduan 'Everyone A Winner' 
Memang mudah untuk sertai peraduan ni yang terbuka buat semua pelanggan di Semenanjung Malaysia, cuma perlu membeli sebarang pizza berserta Pepsi Black 1.5L adalah layak, kemudian peserta perlu menyertai permainan 'Kira Pepsi Black dan Pizza yang tersembunyi' dan letakkan slogan yang paling kreatif menerusi laman web www.dominos.com.my/EveryoneAWinner.  Peserta yang mempunyai mata terkumpul tertinggi dalam tempoh peraduan akan memenangi sebuah kereta. Setiap pelanggan yang membeli pizza beserta dengan sebotol 1.5L Pepsi Black akan dapat mengumpul 1 mata dengan setiap RM, manakala dengan setipa pembelian 2 Pizza Deals berserta Pepsi Black 1.5L atau Bold Combos, pelangan anak medapat 2x mata ganjaran.


Buat pelanggan di Malaysia Timur, nantikan pengumuman selanjutnya.


"Kami telah bekerjasama dengan Domino's Pizza dan menerusi kolaborasi ini, kami telah menyediakan pelanggan dengan platform yang menarik untuk memberikan satu pengalaman yang berbeza buat mereka. Resipi kola yang unik kami dibangunkan berdasarkan sentimen pengguna dengan kemajuan teknologi inovatif. Demi memahami gaya hidup pengguna yang mendambakan produk harian yang sihat, Pepsi Black adalah satu pilihan ideal bagi mereka yang ingin menikmati kola tanpa sebarang kalori, dengan penuh rasa padat. Kami mempunyai ciri-ciri yang sama dengan Domino’s kerana kami berkongsi segmen pengguna bersama. Kerjasama seperti ini mewujudkan peluang yang berharga untuk pengguna nikmati, " kata Santharuban T. Sundaram, Naib Presiden Pemasaran di Etika Sdn Bhd.


Sebagai jenama yang sentiasa menawarkan nilai hebat kepada pelanggan, mulai 8 Oktober dan seterusnya pelanggan Domino’s Pizza boleh merebut Bold Combos yang terdiri daripada Bold Buddy Combo pada RM35.90 dan Bold Super Combo pada RM55.90. Di samping itu, pelanggan boleh menikmati 2 Pizza Deals yang boleh didapati dari RM28.30 untuk dua pizza bersaiz biasa, RM47.15 untuk dua pizza bersaiz besar dan RM66.05 untuk dua pizza bersaiz Xtra besar. Untuk ganjaran yang lebih banyak, pelanggan boleh memilih 2 Pizza Deals dengan Keju Ekstra daripada hanya RM30.65 untuk dua pizza bersaiz biasa dengan 50% ke atas Keju Ekstra, RM50.45 untuk dua pizza bersaiz besar dengan 50% Keju Ekstra dan RM70.30 untuk dua pizza bersaiz Xtra besar dengan 50% ke atas Keju Ekstra.


Mengenai Domino’s Pizza
Dengan penghantaran lebih 1 juta piza sehari di seluruh dunia, Domino’s merupakan syarikat penghantaran piza paling pantas berkembang dan terkenal di dunia dengan komitmen untuk mempelopori industri dari segi kualiti produk dan kecemerlangan operasi. Domino’s Pizza, Inc. mengendalikan rangkaian global 14,000 cawangan miliknya dan francais di seluruh Amerika Syarikat dan lebih 85 pasaran. Di peringkat antarabangsa, Domino’s disenaraikan dalam kumpulan lima syarikat teratas dari segi transaksi dalam talian.
Domino’s Pizza Malaysia adalah pasaran Domino’s yang mencapai pertumbuhan paling pesat di Asia Tenggara dan kelima di Asia Pasifik. Ditubuhkan pada 1997, Domino’s Malaysia diuruskan oleh pemegang francais utama, Dommal Food Services Sdn Bhd. Sehingga ini, terdapat 217 cawangan Domino’s Pizza di negara ini.
Di Domino’s Pizza, kami BERBANGGA dengan komitmen kami untuk memperkaya kehidupan pelanggan kami, kakitangan kami, rakan niaga kami, pemegang saham kami dan juga masyarakat. Sebagai salah satu jenama paling digemari di Malaysia, kami akan melakukan lebih lagi untuk mengukir senyuman di wajah anda dan juga menegakkan budaya kami untuk ‘menjual lebih piza, mencetus lebih keseronokan’. Selaras dengan falsafah syarikat kami untuk berusaha secara bijak, Domino’s komited untuk memberikan pengalaman penghantaran piza yang tiada tandingan kepada pelanggan, dengan jaminan kepuasan produknya, jaminan penghantaran dalam masa 30 minit dan jaminan pesanan bawa pulang dalam masa 15 minit.
Melangkah maju sebagai syarikat e-dagang, Domino’s Pizza telah mencipta banyak pencapaian pertama dalam platform digital. Domino’s Pizza Malaysia telah menggunakan dunia digital dengan sebaik mungkin dan ini bermula apabila diiktiraf sebagai syarikat QSR pertama yang menyediakan platform pesanan dalam talian oleh Buku Rekod Malaysia dengan pelancaran laman webnya pada 2003. Sejak itu, platform pesanan dalam taliannya telah diperluas dan mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada pengguna.
Domino’s Pizza Malaysia merupakan pemenang Anugerah Gold Franny 2009, 2010, 2011, 2012 dan 2016, iaitu Anugerah Pencapaian yang disanjung tinggi daripada Persatuan Francais Antarabangsa di Perhimpunan Sedunia Domino’s Pizza. Berbekalkan keyakinan yang ditunjukkan oleh pengguna Malaysia, Domino’s Pizza telah memenangi Anugerah Gangsa dalam kategori “Restoran & Makanan Segera” di Anugerah Jenama Putra 2014, Perak pada 2015, Gangsa pada 2016 dan Perak pada 2017.

Mengenai Syarikat Kumpulan Etika
*Syarikat Kumpulan Etika dan anak-anak syarikatnya terlibat terutamanya dalam pembuatan, pengedaran dan pemasaran beberapa minuman halal terkemuka di Malaysia. Hari ini, Kumpulan adalah salah satu syarikat FMCG terkemuka di negara ini dengan kedudukan kepimpinan pasaran dalam industri minuman dan tenusu. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, pasaran Kumpulan dan mengedarkan beberapa jenama global PepsiCo seperti Pepsi, Sting, Evervess, Mirinda, 7Up, MUG, Revive Isotonic, Gatorade, Lip Ice Ice, Tropicana dan Mountain Dew secara eksklusif di Malaysia. Etika juga mengilang, mengedar dan memasarkan WONDA Coffee dan Calpis yang dicetak oleh Asahi, Jepun, serta pelbagai jenis minumannya di bawah cap dagang Chill Asian Drinks, Frost, Bleu Water, Kickapoo, Goodday Milk dan Dairy Champ.

*Etika Beverages Sdn Bhd (sebelum ini dikenali sebagai Permanis Sdn Bhd) (15978-V), Etika Sdn Bhd (sebelum ini dikenali sebagai Permanis Sandilands Sdn Bhd) (17296-P), Champs Water Sdn Bhd (540703-V), Etika Vending Sdn Bhd (sebelum ini dikenali sebagai Permanis Vending Sdn Bhd) (493666-X), Etika Distributions Sdn Bhd (sebelum ini dikenali sebagai Permanis Distributions Sdn Bhd) (770956-P), Etika Dairies Sdn Bhd (380823-U), Etika Foods Marketing Sdn Bhd (720089-H), Etika Global Resources Sdn Bhd (712752-M), Golden Difference Sdn Bhd (913987-H), Etika Fresh Milk Sdn Bhd (sebelum ini dikenali sebagai Susu Lembu Asli Marketing Sdn Bhd) (127844-D), Etika Fresh Milk Manufacturing Sdn Bhd (sebelum ini dikenali sebagai Susu Lembu Asli (Johor) Sdn Bhd) (87970-X), Etika Consumer Sdn Bhd (972407-M) dan General Packaging Sdn Bhd (3488-V) (secara kolektif dirujuk sebagai “Syarikat Kumpulan Etika”)




Wednesday, October 10, 2018

Wednesday, October 10, 2018

Datumcorp launches #DatumHomesForAll Campaign With 4 Added-Value Packages

DatumCorp International Sdn Bhd (DatumCorp), a wholly owned subsidiary of the Perbadanan Kemajuan Negeri SElangor (PKNS) has launched its #DatumHomesforAll campaign which was officiated by YAB Dato's Menteri Besar Selangor, YAB Tuan Amirudin Shari and DatumCorp Chief Executive Office, Shytul Shahryn Mohamad Shaari at its Datum Galeria sales gallery located at Jalan U Thant, Kuala Lumpur recently.

Datumcorp launches #DatumHomesForAll Campaign With 4 Added-Value Packages

The #DatumHomesForAll campaign aims to cement Datumcorp's community-building by achieving two objectives :
  • To increase awareness amongst the public for the contributions of the Orang Asli community to the state.  This is the first Datumcorp's corporate responsibility initiative anchored by the Datum Tap mobile game, the first of its kind in Malaysia.
  • To ease home ownership and investment in Datum Jelatek through four unique special year-end packages to celebrate the launch of the first corporate responsibility initiative and its work progress with the aim to provide investors and potential homeowners even more value when they choose to be part of the Datum Jelatek community

The four packages are The Voyager Pack, Wealth Boost Pack, Blooming Pack and Pro-C Pack which was designed to cater to the unique need of individual buyers.


During the event, MoU signing took place between CEO of Datumcorp International, Shytul Shahryn Mohamad Shaari adn Epic Society President, John Son Oei marking the launch of the first of its kind Datum Tap game which allows players to help Orang Asli communities by playing tapping game on their smartphones and winning attractive prizes.

"We are delighted to be the beneficiary of Datumcorp's first corporate responsibility campaign.  The Datum Tap game is a brilliant way to deliver a ripple effect across the community.  While typically a mobile game is usually for fun and winning prizes, Datumcorp brought it to another level, where the game actually translates into acutla homes for the communities in need.  With this, the Orang Asli culture can be celebrated together through the game as more people come to understand their importance as part of our nations's rich artistic and cultural heritage; hopefully inspiring Malaysians to unite to lend a helping hand" - John Son-Oei

Epic Society is a non-profit organization that has a flagship programme which aims to build homes of the underserved Orang Asli communities.  According to UNDP, 34% of Orang Asli live in poverty, equivalent to one third of the entire population. Homes are of great importance to the indigenous people, as it is deeply linked to their identity, ob opportunities, community and the land itself.  Helping a family own a home, helps the family break the poverty cycle.


Those who interested to play the game must like the official Datum Facebook Page, login to the mobile app grame with an authentic Facebook account to their progress, which will gain in-game virtual rewards that give player a chance to be in running for the grand prize and weekly prizes.

The weekly winners will win one unit of of Huawei P20 Pro that will be announced on every Sunday with a total of thirteen (13) units to be won and the grand prize winner will win 6 days and 5 nights trip to Osaka that will be announced on 12th January 2019 during the Grand Finale Event

The campaign will end in January 2019 and this is when Datumcorp will turn the virtual homes into actual home for some of the most deserving Orang Asli families with the of help EPIC Homes.


Datumcorp launches #DatumHomesForAll Campaign With 4 Added-Value Packages

Datumcorp launches #DatumHomesForAll Campaign With 4 Added-Value Packages
Datum Jelatek is the first of DatumCorp International's RM1.2 billion (gross development value) transit-oriented integrated development which is anchored on the idea of "Bridging the Community". 

For more info on Datum Jelatek,




Monday, October 8, 2018

Monday, October 08, 2018

UFORA Skincare Melancarkan 3 Produk Ringkas Untuk Kecantikan Wajah

Setiap wanita tak kira muda atau telah berusia, sememangnya ingin nampak cantik dan sentiasa mencuba untuk memastikan kulit muka sentiasa cantik dan menawan dan semestinya akan mencuba pelbagai jenis produk mengikut kemampuan diri.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor
pic kredit UFORA Skincare

Baru-baru ini UFORA Beauty Collagen yang dimiliki oleh pasangan suami isteri, Nik Mohd Hilman dan Supia Saupi mengembangkan lagi perniagaan mereka dengan melancarkan produk terbarunya UFORA Skincare yang menampilkan tiga produk iaitu Facial Foam, Sunscreen dan Night Serum.

Menariknya ketiga-tiga produk ni boleh dipakai bukan hanya untuk kaum hawa saja tapi untuk kaum adam jugak..wah tu dah kira baguskan sebab kita suami isteri boleh kongsi setiap masa dan paling menarik ianya sesuai untuk semua jenis kulit.  


UFORA Skincare Melancarkan 3 Produk Ringkas Untuk Kecantikan Wajah

  • UFORA Facial foam berfungsi sebagai pencuci muka yang mengandungi Alpha Arbutin, ekstrak cranberry, glycerin, Vitamin C, palm oil steanic Acid, water acid, sodium lactate. Pencuci muka ini  membersihkan, menyegarkan kulit serta menanggalkan kotoran dan sel kulit mati disamping  mencerah dan meratakan tona kulit dan yang paling penting ia memperbaiki seri wajah.  Oleskan sedikit dan sapukan ke muka sambil seakan mengurut ke atas serta elakkan dari terkena mata.  Pastikan ianya tidak tertinggal dikulit muka dengan mengelap muka dengan tuala lembut.

  • UFORA Sunscreen untuk pemakaian di hari siang yang berupaya menutup cela di wajah,  mencerah dan meratakan tona kulit dan sebagai perlindungan UVA & UVB yang efektif yang selamat digunakan serta kayadengan Vitamin E. Cara penggunaan yang mudah dengan mengoles pada kulit wajah setiap pagi selepas membersihkan muka bagi mengelakkan muka terkena sinaran matahari secara terus.  Boleh digunakan tanpa kita perlu bersolek atau sebelum kita bersolek.

  • UFORA Night Serum diformulasi untuk mencerahkan kulit, merawat kulit bermasalah seperti jeragat, jerawat, menghilangkan parut di permukaan wajah serta  melembutkan kulit wajah.  Acerola cherry yang terdapat didalam serum ni sangat dikenali bagi mengurangkan kesan penuaan. Cara penggunaan yang ringkas setiap malam sebelum tidur untuk melembutkan dan menyegarkan kulit muka sewaktu tidur.


Pastikan produk ini dijauhkan dari kanak-kanak.  Sekiranya berlaku kegatalan (irritation), hentikan pengunaan dan dapatkan khidmat nasihat doktor sekiranya perlu.

Image may contain: 2 people
pic kredit UFORA Skincare


Kalau nak tengok testimoni lain, boleh jengah ke facebook UFORA Skincare ni.

Set UFORA Skincare ini memang cantik kalau nak jadikan hadiah untuk kawan atau saudara mara  sebab kotak produk penjagaan kulit UFORA ni memang cantik serta tampak sangat class.  Harganya pun agak berpatutan  dan yang paling penting, UFORA Skincare sesuai untuk semua jenis kulit, ringkas dan mudah untuk dibawa ke mana saja sebab sangat compact untuk diletakkan didalam bag tangan kita.

UFORA Skincare Melancarkan 3 Produk Ringkas Untuk Kecantikan Wajah


Setiap set UFORA skincare berharga RM139 (Semenanjung Malaysia) / RM149 (Sabah & Sarawak) dan  selain terdapat ketiga-tiga produk ni, kita akan dapat 3D Blend Puff di dalam pek promosi ni.

Nak tahu lebih lanjut atau berminat untuk miliki set penjagaan wajah dari UFORA, dapatkan keterangan lanjut di :

Facebook

Instagram



UFORA - For You All