Mungkinkah Jodoh Bersembunyi Di Baituljannah ? - umifuzy™dotcom

January 23, 2018

Mungkinkah Jodoh Bersembunyi Di Baituljannah ?

Masih ramai antara kita yang masih bersendiri bukan sebab tak sudi atau bukan terlalu memilih cuma masih belum berjumpa calon yang sesuai.  Kalau korang masih mencari jodoh tapi masih belum bertemu, malu nak minta tolong kawan atau saudara mara untuk carikan calon..isshh terasa malu sungguh mau silap-silap dikatakan cerewetkan.  Mungkinkah jodoh bersembunyi di Baituljannah?

Baituljannah, sebuah laman web mencari jodoh PATUH SYARIAH yang membuka peluang untuk sesiapa yang masih tercari-cari jodoh yang sesuai.  Menurut data dalam BaitulJannah ni ada lebih kurang 129,500 calon telah berdaftar dan mana tahu mereka adalah calon yang sesuai untuk korang. Tak salah untuk mencuba kan!


Jom daftar dan cari jodoh anda kat SINI


Sesungguhnya jodoh pertemuan itu rahsia Allah s.w.t tetapi kita sebagai umat Islam harus berusaha dalam menjadi jodoh mungkin tidak 100% seperti yang kita ingini tapi ada calon yang boleh kita senaraikan.  InsyaAllah


Macam mana nak daftar? Sangat mudah, tidak akan mengambil masa yang panjang apa yang penting ialah pastikan korang sudah bersedia!


Klik ke banner untuk ke laman web Baituljannah




Caranya sangat mudah

1. Daftar & isi borang
Setiap borang permohonan adalah ditapis bagi menjaga kualiti informasi yang diberikan oleh setiap calon


2. Mesej & Taaruf
Setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat


3. Perbincangan Keluarga
Setelah bertaaruf, calon pasangan boleh berbincang dengan keluarga bagi melangkah ke arah yagn lebih serius seperti merisik dan pertunangan.  Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini


Sangat mudah kan dan semoga korang bertemu jodoh hingga ke Jannah.

21 comments:

  1. good sharing sis..

    hai la jodoh.. sesat lg kah ? hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sesat tapi dok menyorok lagi tu..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. boleh jer cik kaella..klik kat atas tu...mana tau bertemu idaman hati..hehe

      Delete
  3. bg yang mencari jodoh,mungkin ini platform yang terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...semoga dipermudahkan jodoh siapa2 yg mencari tu

      Delete
  4. Bissmillah..niat kerana Allah..insyaAllah dipermudahkan nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PC...InsyaAllah akan dipermudahkan kalau kita ikhlas

      Delete
  5. semoga berjumpa dengan jodoh melalui laman web tu.. good luck to all :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul tu Issac..at least ada option kan ;D

      Delete
  6. As a single person, I know these sites will be so helpful to us. Good luck in looking for that illusive person!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Em..this site among many others but the diffence abt this site is that this is Syariah compliance...wish them luck in getting their dream partner till death take them apart..;D

      Delete
  7. Laman yang moden untuk pemuda pemudi.
    Harap semua bertemu dengan jodoh yang baik belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti Mama Ee..yg pasti tak de had usia..yup semoga mereka yg mencari dipertemukan dgn jodoh yg baik2

      Delete
  8. Great news for singles and hope they find the other half.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah Linda...another web for find their soulmate

      Delete
  9. Moga dipermudahkan urusan semua dalam pencarian jodoh masing-masing. Usaha yang baik dalam mempermudahkan urusan orang ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Rawlins..semoga mereka yg mencari dapat berjumpa dgn pilihan yg terbaik buat mereka

      Delete
  10. Bagus untuk org yg mencari cari. Zaman sekarang semua busy keje try to survive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Cindy...ramai yg masih single sbb busy berkerjaya dan tak de masa utk dating...perhaps kat sini boleh jumpa yg dicari

      Delete
  11. This is such a great post to read, especially for the single out there. Gonna share this to my friends.

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!