Mungkinkah Jodoh Bersembunyi Di Baituljannah ?

Tuesday, January 23, 2018 22 Comments A+ a-

Masih ramai antara kita yang masih bersendiri bukan sebab tak sudi atau bukan terlalu memilih cuma masih belum berjumpa calon yang sesuai.  Kalau korang masih mencari jodoh tapi masih belum bertemu, malu nak minta tolong kawan atau saudara mara untuk carikan calon..isshh terasa malu sungguh mau silap-silap dikatakan cerewetkan.  Mungkinkah jodoh bersembunyi di Baituljannah?

Baituljannah, sebuah laman web mencari jodoh PATUH SYARIAH yang membuka peluang untuk sesiapa yang masih tercari-cari jodoh yang sesuai.  Menurut data dalam BaitulJannah ni ada lebih kurang 129,500 calon telah berdaftar dan mana tahu mereka adalah calon yang sesuai untuk korang. Tak salah untuk mencuba kan!


Jom daftar dan cari jodoh anda kat SINI


Sesungguhnya jodoh pertemuan itu rahsia Allah s.w.t tetapi kita sebagai umat Islam harus berusaha dalam menjadi jodoh mungkin tidak 100% seperti yang kita ingini tapi ada calon yang boleh kita senaraikan.  InsyaAllah


Macam mana nak daftar? Sangat mudah, tidak akan mengambil masa yang panjang apa yang penting ialah pastikan korang sudah bersedia!


Klik ke banner untuk ke laman web Baituljannah




Caranya sangat mudah

1. Daftar & isi borang
Setiap borang permohonan adalah ditapis bagi menjaga kualiti informasi yang diberikan oleh setiap calon


2. Mesej & Taaruf
Setiap sesi taaruf dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat


3. Perbincangan Keluarga
Setelah bertaaruf, calon pasangan boleh berbincang dengan keluarga bagi melangkah ke arah yagn lebih serius seperti merisik dan pertunangan.  Buat ketika ini, pihak Baituljannah tidak memainkan peranan dalam proses ini


Sangat mudah kan dan semoga korang bertemu jodoh hingga ke Jannah.

22 Comments

Write Comments
23 January 2018 at 09:51 delete

good sharing sis..

hai la jodoh.. sesat lg kah ? hmmm

Reply
avatar
cik kaella
AUTHOR
23 January 2018 at 10:24 delete

Dah boleh cari jodoh ni huhu

Reply
avatar
Mrs Liez
AUTHOR
23 January 2018 at 14:57 delete

bg yang mencari jodoh,mungkin ini platform yang terbaik.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
23 January 2018 at 15:57 delete

Bissmillah..niat kerana Allah..insyaAllah dipermudahkan nanti..

Reply
avatar
Isaac Tan
AUTHOR
23 January 2018 at 16:09 delete

semoga berjumpa dengan jodoh melalui laman web tu.. good luck to all :)

Reply
avatar
Em
AUTHOR
23 January 2018 at 22:26 delete

As a single person, I know these sites will be so helpful to us. Good luck in looking for that illusive person!

Reply
avatar
Mama Ee
AUTHOR
24 January 2018 at 00:27 delete

Laman yang moden untuk pemuda pemudi.
Harap semua bertemu dengan jodoh yang baik belaka.

Reply
avatar
Linda Yee
AUTHOR
24 January 2018 at 01:20 delete

Great news for singles and hope they find the other half.

Reply
avatar
Rawlins GLAM
AUTHOR
24 January 2018 at 07:58 delete

Moga dipermudahkan urusan semua dalam pencarian jodoh masing-masing. Usaha yang baik dalam mempermudahkan urusan orang ramai.

Reply
avatar
24 January 2018 at 14:48 delete

Bagus untuk org yg mencari cari. Zaman sekarang semua busy keje try to survive.

Reply
avatar
Shub B
AUTHOR
24 January 2018 at 22:22 delete

This is such a great post to read, especially for the single out there. Gonna share this to my friends.

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:17 delete

tak sesat tapi dok menyorok lagi tu..hehe

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:18 delete

boleh jer cik kaella..klik kat atas tu...mana tau bertemu idaman hati..hehe

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:19 delete

InsyaAllah...semoga dipermudahkan jodoh siapa2 yg mencari tu

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:19 delete

Betul tu PC...InsyaAllah akan dipermudahkan kalau kita ikhlas

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:20 delete

hehe..betul tu Issac..at least ada option kan ;D

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:21 delete

yes Em..this site among many others but the diffence abt this site is that this is Syariah compliance...wish them luck in getting their dream partner till death take them apart..;D

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:22 delete

tak pasti Mama Ee..yg pasti tak de had usia..yup semoga mereka yg mencari dipertemukan dgn jodoh yg baik2

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:23 delete

yeah Linda...another web for find their soulmate

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:24 delete

betul tu Rawlins..semoga mereka yg mencari dapat berjumpa dgn pilihan yg terbaik buat mereka

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
24 January 2018 at 23:24 delete

betul tu Cindy...ramai yg masih single sbb busy berkerjaya dan tak de masa utk dating...perhaps kat sini boleh jumpa yg dicari

Reply
avatar
1 September 2018 at 08:31 delete

jemput join contest seo kami juga ya :)

http://www.siffra.my/menangi-iphone-dengan-menyertai-siffra-seo-home-tuition-challenge

Reply
avatar

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!