Yang Terindah | Achey Kintang Kintung - umifuzy™dotcom

January 21, 2018

Yang Terindah | Achey Kintang Kintung

Memang tak tersangat sungguh yang Achey yang lebih dikenali sebagai pelawak yang sering bergandingan dengan Bocey ni boleh menyanyi dengan agak baik dan ada album single dengan lagu yang jadi favorite KY tu yang Umi tau tu..kalau tak hehe idak lerrr

Okay jom relax di petang minggu sesambil layan lagu dan cari idea untuk tugasan seterusnya alriteee




Lihat diriku
aku merayu walaupun secebis kasih beri kepadaku
ia cukup bermakna sebelum ku terlena
lena untuk selamanya

yang terindah
engkau tetap didalam ingatan
yang terindah manis mengatasi kepahitan

cintaku tetap satu
hanyalah kepadamu
yang tersemat diragaku

yang terindah
ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah

lihat diriku
aku merayu secebis kasihmu
ia bermakna sebelum lena
lena selamanya

cintaku tetap satu
hanyalah kepadamu
yang tersemat diragaku

yang terindah
ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah

yang terindah
ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah

ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah



Instagram : acheykintangkintung



11 comments:

  1. Kalau tak silap PC Achey tujukan lagu ni khas untuk isterinya...

    ReplyDelete
  2. Nice share. I don't who is he but the lyrics like meaningful.

    ReplyDelete
  3. Pelawak pandai menyanyi jugak kan. Suka dengar suara Achey. Sedap dan lirik lagu ni pun best.

    ReplyDelete
  4. Husniey suka juga lagu Achey ni, memula dengar macam tak berapa suka eh dua kali dengar best pula, tehee😂

    ReplyDelete
  5. Nama tak kenal. But the lyrics makna agak mendalam.

    ReplyDelete
  6. Indahnya bait-bait ayat ini. Rawlins tak dengar lagu ni lagi tapi menghayati bait ayat tertulis - memang romantis dan indah.

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing this meaningful song with such a beautiful melody. I can loop this day and night!

    ReplyDelete
  8. Nice song. He indeed a talented person.

    ReplyDelete
  9. the lyrics is so touching!
    I love it so much!

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat dihargai! kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!