Yang Terindah | Achey Kintang Kintung

Sunday, January 21, 2018 11 Comments A+ a-

Memang tak tersangat sungguh yang Achey yang lebih dikenali sebagai pelawak yang sering bergandingan dengan Bocey ni boleh menyanyi dengan agak baik dan ada album single dengan lagu yang jadi favorite KY tu yang Umi tau tu..kalau tak hehe idak lerrr

Okay jom relax di petang minggu sesambil layan lagu dan cari idea untuk tugasan seterusnya alriteee




Lihat diriku
aku merayu walaupun secebis kasih beri kepadaku
ia cukup bermakna sebelum ku terlena
lena untuk selamanya

yang terindah
engkau tetap didalam ingatan
yang terindah manis mengatasi kepahitan

cintaku tetap satu
hanyalah kepadamu
yang tersemat diragaku

yang terindah
ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah

lihat diriku
aku merayu secebis kasihmu
ia bermakna sebelum lena
lena selamanya

cintaku tetap satu
hanyalah kepadamu
yang tersemat diragaku

yang terindah
ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah

yang terindah
ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah

ku pintakan di dalam doaku
yang terindah
bila tercipta cinta padamu

setia dijiwaku
setia dihatiku
kaulah yang terindah



Instagram : acheykintangkintung



11 Comments

Write Comments
PeRdU cINta
AUTHOR
21 January 2018 at 16:29 delete

Kalau tak silap PC Achey tujukan lagu ni khas untuk isterinya...

Reply
avatar
21 January 2018 at 16:33 delete

Nice share. I don't who is he but the lyrics like meaningful.

Reply
avatar
Siqah Hussin
AUTHOR
21 January 2018 at 21:00 delete

Pelawak pandai menyanyi jugak kan. Suka dengar suara Achey. Sedap dan lirik lagu ni pun best.

Reply
avatar
22 January 2018 at 02:16 delete

Husniey suka juga lagu Achey ni, memula dengar macam tak berapa suka eh dua kali dengar best pula, tehee😂

Reply
avatar
Pija
AUTHOR
22 January 2018 at 13:30 delete

Boleh tahan suara dia:D

Reply
avatar
22 January 2018 at 16:09 delete

Nama tak kenal. But the lyrics makna agak mendalam.

Reply
avatar
Rawlins GLAM
AUTHOR
22 January 2018 at 16:09 delete

Indahnya bait-bait ayat ini. Rawlins tak dengar lagu ni lagi tapi menghayati bait ayat tertulis - memang romantis dan indah.

Reply
avatar
Em
AUTHOR
22 January 2018 at 17:37 delete

Thanks for sharing this meaningful song with such a beautiful melody. I can loop this day and night!

Reply
avatar
Jane Chua
AUTHOR
22 January 2018 at 18:22 delete

Nice song. He indeed a talented person.

Reply
avatar
Wendy Pua
AUTHOR
23 January 2018 at 19:39 delete

the lyrics is so touching!
I love it so much!

Reply
avatar

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!