Friday, May 18, 2018

Kempen Raya Bersama Traveloka

Kempen Raya Bersama Traveloka | Traveloka bukanlah jenama yang asing terutama buat kaki travel dan korang tahu tak yang Traveloka sedang merangka promosi yang pasti buat korang tak tenang jiwa dan emosi eceh cehhh..dengan promosi Traveloka terkini dengan tambahan potongan sebanyak 10% bagi semua hotel penginapan, tiket penerbangan untuk semua perjalanan, untuk pelbagai destinasi dan yang paling menarik tawaran ni dibolehkan untuk bila-bila tarikh perjalanan kat dalam kempen melalui kod kupon Traveloka.

Kempen ini diadakan memandangkan Traveloka sangat perihatin akan keperluan dan kehendak orang ramai yang pasti akan memerlukan antaranya penginapan semasa bercuti di musim perayaan dan orang ramai kena rebut peluang ini dengan menempah seawal mungkin memandangkan kod kupon ini adalah sangat terhad.

Kempen Raya Bersama Traveloka 

Lebih menarik bagi sesiapa yang telah mendaftar dan melanggan untuk newsletter dari Traveloka akan mendapat melayari pemberitahuan 48 jam lebih awal diantara 21 - 22 Mei tapi hanya sekiranya korang mendaftar sebelum jam 3 petang pada 21 Mei 2018. Jadi pastikan korang mendaftar sebagai early bird tu tau. Pengguna pula akan mendapat kod kupon di pagi 21 Mei untuk menikmati kemasukan awal (early access) ke promosi oleh Traveloka. Menarik kan!

Sekiranya ada yang terlepas daftar awal (early bird) tu masih tetap boleh melayari promosi melalui public access pada 23 - 29 Mei 2018 tapi kalau dapat luangkan masa untuk daftar awal, cubalah supaya boleh mendapat yang terbaik kan.

Jom daftar segera ke www.traveloka.com/en-my/promotion/rayabersama dan nikmati promosi awal

Jadi tunggu apa lagi, nak maklumat terkini dan promosi terbaik dari Traveloka? Muat turun sekarang dekat Google Play atau Apps Store hari ni

Kempen Raya Bersama Traveloka 

Bila korang dah muat turun aplikasi Traveloka di peranti bijak (smartphone), korang boleh nampak segala tawaran yang ada menarik untuk dalam atau luar negara dan untuk dari pelbagai syarikat penerbangan yang sangat menguntungkan dan berbaloi-baloi.

Cuba klik dekat Ongoing Promos tu, terdapat promosi yang ada kod kupon yang korang boleh guna, tempah bila-bila masa yang korang suka

Tahu tak yang bila kita muat turun Aplikasi Traveloka ni korang boleh memudahkan sebarang pencarian dalam mencari kategori penginapan, harga mengikut bajet,  jimatkan masa dan mendapat banyak kelebihan dan maklumat awal tentang sebarang promosi dan semua tu hanya dihujung jari korang je walau dimana korang berada.

Tahu tak apa kelebihan apabila mendaftar keahlian dengan Traveloka ?

Peringatan Harga (Price Alert)
Monitor harga terbaik untuk destinasi impian dengan flight price tracker yang terdapat dalam Aplikasi Traveloka.  Price Alert bertindak sebagai alat monitor akan harga tiket dan dapatkan harga seperti mana yang ahli inginkan terus ke dalam email ahli bersesuain dengan kehendak kita. Ahli tak perlu risau sekiranya belum dapat sahkan tarikh untuk berlepas kerana ahli boleh buat anggaran dari 2 hingga ke 30 hari. Jangan risau sebab ia mudah untuk dilakukan hanya dengan mengisi maklumat tentang masa penerbangan, bilangan transit, kelas penerbangan dan itu sudah memadai.

Kemudahan Penukaran (Easy Reschedule)
Menukar penerbangan dengan hanya beberapa klik sahaja dan yang pasti menjimatkan masa tanpa perlu terkejar-kejar masa.Hanya perlu pergi ke akaun Traveloka, pilih My booking dan klik ke Reschedule Booking dan pilih tarikh dan waktu penerbangan yang baru.  Tunggu pengesahan melalui email atau push notification dan seterusnya boleh membuat pembayaran.  Tiket akan dihantar ke email dan Aplikasi Traveloka pengguna.  Mudah kan

Terjamin Dengan Harga Terbaik (Best Price Guarantee)
Dengan Traveloka, kita akan sangat pasti yang kita membayar harga yang terbaik dalam penginapan dalam dan luar negara.  Sekiranya terdapat harga lebih murah ditempat lain, pihak Traveloka akan bandingkan dan beat it.  Ahli akan direward dengan kupon diskaun bernilai sekurang-kurangnya DUA KALI GANDA perbezaan harga dan boleh digunakan dalam tempahan akan datang

Mudah Pilihan Untuk Penumpang (Passenger Quick Pick)
Memudahkan ahli bila membuat tempahan dimasa akan datang dan menjimatkan masa 

Dah banyak laman sesawang yang menawarkan pelbagai kemudahan dengan tawaran yang hebat tapi tahu tak kenapa kita perlu tempah dengan Traveloka? Pastinya ada yang menarik untuk kita ketahui tanpa selindung antaranya :
  • Semua harga yang dipamerkan termasuk tax, surcaj dan yuran pembayaran (payment fee)
  • Harga rendah setiap hari dan tawaran di aplikasi yang boleh didapati secara ekslusif
  • Ulasan atau Pandangan (review) yang jujur dari 2,000,000 + pengguna yang sangat berpuas hati dan semestinya ini akan memberi keputusan yang terbaik untuk pengguna
  • Tempahan korang adalah dijamin dan sekiranya ada terlebih tempahan (overbooked) bilik atau masalah dengan tempahan, pihak Traveloka akan menyarankan hotel yang setaraf tanpa sebarang tambahan kos atau duit pelanggan akan dipulangkan.
  • Terdapat pelbagai jenis pembayaran yang boleh diterima antaranya melalui kad kredit, kad debit, internet banking atau pergi saja ke kedai 7-Eleven tanpa perlu risau sebab tiada sebarang yuran transaksi akan dikenakan
  • Diskaun istimewa untuk tiket penerbangan bagi pelanggan newsletter serta ahli Traveloka dan dapat menikmati tawaran harga istimewa untuk bilik penginapan yang diidamkan
Kalau ada sebarang kesulitan, korang boleh buat live chat via desktop dengan Traveloka atau hubungi untuk bantuan seperti dibawah :




Customer Service : 
6015 4840 9469 atau 603 7724 3501

email : 
cs@traveloka.com

live chat via desktop

18 comments:

  1. Dengar ada potongan nii suka betul laaa!

    ReplyDelete
  2. Syoknya ada offer. Bolehlah pergi jalan-jalan nanti.

    ReplyDelete
  3. Bestnye melancong dapat diskaun pulak tu...

    ReplyDelete
  4. Mmg plan nak bawa anak2 melancong sikit time Raya nanti sbb ambik cuti pjg. Blh la belek2 Traveloka ni. :D

    ReplyDelete
  5. bagus traveloka ni, selalu je buat kempen. dulu pernah guna traveloka ni untuk beli tiket ke perth. memang murah dan berbaloi-baloi

    ReplyDelete
  6. haritu pelan nak book pakai traveloka last minute booking, nak book kat bukit tinggi malam tu sekali tengok traveloka murah sangat... untuk 1 room tu.. rasa macam tak percaya i kol hotel tu dia cakap bilik lain je tinggal.. tu yang seram nak booking pakai traveloka...

    ReplyDelete
  7. ni kalau balik kampung alang ada traveloka boleh gak sewa hotel area kg hahahahah..utk lebih selesa org kata..tapi bestla harga murah betul dia tawarkan..cam berbaloi jugakkan

    ReplyDelete
  8. the price is always reasonable. i always book my flight with traveloka

    ReplyDelete
  9. Wow Traveloka ada buat promosi harga menarik untuk raya. Boleh la nak tengok promosi yang ditawarkan. Mana tau ada yang menarik hati.

    ReplyDelete
  10. SAsuka travel guna traveloka.. especially hotel..so far sangat berpuas hati..bukan apa..bila dh ada apps lagi mudah kan..

    ReplyDelete
  11. Bestlah raya ni orang nak balik kampung jauh seperti Sabah Sarawak boleh terbang dengan travaloka ni hehehe kalau yang tak ada kampung boleh pergi bercuti kan kita pun guna applikasi ini juga mudah dan murah...

    ReplyDelete
  12. One of my favorite booking platform for hotel now, Traveloka has the best deals, gonna check out what they have for Raya.

    ReplyDelete
  13. Traveloka buat hal lagi nih. Semua bikin hati geram dan tak keruan je dengan kempen yang diadakan tau. Menarik sangat sebab dapat harga murah

    ReplyDelete
  14. Traveloka nie kalau dh buat offer, mahu bergoncang jiwa nie. Suka tempah tiket flight dn hotel melalui traveloka sbb jimat dan harga jauh lebih murah.

    ReplyDelete
  15. Best jugak sesekali Raya pergi melancong ni kan. Sis ni tgh pikir nk gi melancong atau tak..nanti nak tgok traveloka gak lah..mana tahu ada yg minat pulak

    ReplyDelete
  16. Wow! I wish I could go travel this coming raya holiday... Where to go? go traveloka and have a look first..

    ReplyDelete
  17. Wahh traveloka memang banyak promosi semoga hujung tahun pun ada juga promosi ye. Boleh rancang percutian untuk tahun hadapan.

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!