Thursday, July 12, 2018

Membeli Tayar Atas Talian Dengan Mudah Dengan mytayar.com

Pernah tak sesiapa ada terfikir untuk membeli tayar di atas talian? Eh ok tak? selamat tak? boleh dipercayai ke? entah-entah tu helah nak dapat duit kita je..aduyaii macam-macam kat fikiran yang keluar bila kita baru nak buka mulut, soalan bertubi-tubi menerjah kat telinga. Jangan risau, jangan bimbang sebab di mytayar.com segala keraguan mahupun kepayahan kita untuk membeli tayar akan terhakis dan adalah yang terbaik untuk penjimatan berganda.



mytayar.com
mytayar.com, laman sesawang bagi pembelian automotif dan buat masakini menawarkan tayar dan pakej perkhidmatan dalam penukaran minyak enjin hingga ke penukaran bateri kereta. mytayar.com diasaskan oleh Encik Ridzuwan Ayeop dan isteri, setelah mereka diperdaya oleh sebuah bengkel kereta yang mengambil kesempatan menipu dan tidak jujur.  Disebabkan ini, mereka berharap mytayar.com dapat membantu para pengguna dan menghindari dari penipuan sepertimana yang mereka alami dulu.

Para pengguna dapat membeli tayar dengan "Jimat, Mudah dan Telus" dari kesemua rangkaian bengkel yang berkerjasama dengan mytayar.com.  Sehingga kini, terdapat 120 rangkaian bengkel yang berada di sekitar Lembah Kelang, Ipoh dan Melaka  dan masih ada beberapa bengkel dalam proses kerjasama.




Pembelian mudah tayar di mytayar.com

  • Masuk ke laman sesawang www.mytayar.com dan masukkan kategori produk yang diinginkan

  • Pilih bengkel yang berdekatan mengikut pilihan kita, pilihan harga dan pilihan jenis tayar dsb


  • Pengguna dapat lihat berapa jumlah deposit yang perlu dibayar secara langsung untuk membuat tempahan dan klik seterusnya untuk membuat pembayaran 
  • Selesai pembayaran deposit, pengguna akan menerima email pengesahan tempahan yang mana pengguna perlu mengisi butiran tarikh untuk temujanji dengan bengkel yang kita pilih
  • Sampai tarikh dan masa, hantarlah kereta ke bengkel untuk diservis  dan selesai perkhidmatan yang diberikan, kita bayar je baki yang selebihnya.
 

Apa yang menarik tentang di mytayar.com
  • kesemua rangkaian bengkel di mytayar.com menawarkan harga terendah di atas talian berbanding harga belian terus dari kedai
  • Pengguna dapat membandingkan harga dan membuat pilihan berdasarkan harga yang dipamerkan di laman sesawang untuk kesemua rangkaian bengkel (network workshop)
  • Hanya 5% deposit diperlukan apabila kita buat penempahan tapi, deposit ini adalah tidak akan dipulangkan (non-refundable)

Pengguna juga akan dapat melihat harga yang berlainan yang ditawarkan oleh bengkel dalam rangkaian mytayar.com namun harga mereka adalah mengikut garis panduan yang dimeterai. Jadi, kita boleh membuat pilihan mengikut keinginan kita.  Setiap bengkel menawarkan harga yang berbeza berdasarkan pilihan jenis tayar jadi terpulang pada pengguna untuk memilih jadi terpulang kepada pengguna untuk membuat pilihan. 

Pengguna tak perlu risau tentang harga yang kelihatan di laman sesawang mytayar.com apabila membuat penempahan di laman sesawang mytayar.com kerana harga  tersebut adalah harga yang perlu dibayar mereka nanti tanpa sebarang caj tambahan.

Tindakan tegas akan dikenakan sekiranya terdapat sebarang perlakuan untuk memperdaya pengguna oleh bengkel didalam rangkaian mytayar.com, jadi kalau ada pengguna yang merasa sedemikian, jangan teragak-agak untuk membuat aduan.


Kalau nak tahu, klik SINI yang harga di mytayar.com adalah lebih murah sekurang-kurangnya 15% dari kebanyakan rangkaian kedai yang terdapat di Lembah Kelang.


Nota : Apabila pengguna membeli 4 buah (unit) tayar atau lebih, harga tayar keseluruhan tu adalah termasuk rubber tubeless valve(s), pemasangan,  off-wheel balancing selepas jualan balik tayar lama, alignment percuma. 

Terdapat beberapa cara untuk membuat pembayaran antaranya perbankan internet, kedai 7-11 atau boleh dibuat melalui kad debit atau kad kredit. Mudah dan cukup menyenangkan buat  pengguna kan?




Kalau nak lebih sahih lagi, boleh tengok video cara untuk membeli...lagi mudah kot..hehe



Laman Sesawang : https://mytayar.com


Ridzuwan B Abdullah Ayeop
(Bus Reg No. 002792155-U)

c/o 44, Jalan Pulau Indah U10/54
Taman Sandaran Permai
40170 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
 
Tel : +6010-77 TAYAR (+6010-77 82927)
 
Email : info@mytayar.com

Kalau korang nak lebih rasa lebih kepastian, korang boleh la jengah ke Pandulaju.com, vulconpost.com, The Tyreman Magazine, NST Motorme, vulcanpost.com, autrofreaks.com, Focus Malaysia newspaper

22 comments:

  1. so great can buy tyre like this.. so easy and convinient... such a great nice service like this..

    ReplyDelete
  2. eh senangnya dah ada medium nak beli tayar macam ni.senang untuk mereka yang sibuk tak ada masa nak beli tayar.nanti nak suruh husband try la

    ReplyDelete
  3. Menarik juga service macam ni. Bukan kita cari tayar tu. Beli atas talian pun kena pilih yang betul2 boleh dipercayai. Idak...bahaya. harga tayar pon bukannya murah. Bagus juga artikel ni. Memang membantu.

    ReplyDelete
  4. Baru tahu ada platforn menjual tayar atas lain. MENArik juga sbb kita tak perlu bersusah nak Beli kat kedai. JIMat masa

    ReplyDelete
  5. wow didnt know you can actually buy tyres online and there is like an app for that. So convenient for busy folks like me. definitely trying this.

    ReplyDelete
  6. Like is really getting easy and easier... Even tyre also can online purchase...
    This is pretty interesting and do much convenient!!

    ReplyDelete
  7. Kita pun pernah beli Tayar secara dalam talian hehehe tapi tak kat sini lah. Baru tahu ada khidmat dari MyTayar ok boleh cuba hehehe tapi kena tunggu tayar kita botak dulu wakakkaka...

    ReplyDelete
  8. Wah menarik bole beli tayar secara online sahaja. Harga pun murah. LEpas ni kalau ada problem boleh beli online. Tak perlu ke kedai nak beli tayarbdah

    ReplyDelete
  9. Wah sekarang ni tayar kereta pun dah boleh beli secara atas talian. Baguslah kan memudahkan urusan kadang-kadang busy tak sempat fikir pasal kereta .

    ReplyDelete
  10. hah kau, semua atas talian..hehehe..tapi kena pilih yang betul-betul. dalam talian tak nampak macam mana rupa tayar tu..tapi aklau ok, tak kisah kalau kita cuba kan

    ReplyDelete
  11. Wahh canggih betul, nak beli tayar pun dah boleh online..hehehe. Tayar sis memang dah masanya untuk di tukar, bolehlah cuba beli kat sini nanti

    ReplyDelete
  12. Risau jugak nak beli online sebab pernah terkena sebelum ni, beli bateri kereta. Bateri masih elok tapi dia tak pulak cakap betul2, akhirnya bateri lama dia angkut kita bayar pulak untuk bateri baru..sabar je la. Tapi inisiatif jual atas talian macamni memang membantu di saat memerlukan. Terbaik!

    ReplyDelete
  13. mytayar.com bagus nih webx buat cari informasi tentang dunia otomotif agar tak salah beli klo butuh barangx.

    ReplyDelete
  14. Menarik, tayar pun siap boleh beli online sekarang. Dunia makin maju, jimat masa, jimat tenaga. Servis macam ni memang convenient untuk orang yang sentiasa busy sampai takde masa nak ke workshop. Nice info

    ReplyDelete
  15. Mula2 rasa macam pelik je bila tayar pun nak beli secara online, hehe. Tapi why not kan? kalau trusted, boleh je beli. Lebih memudahkan kerja dan urusan.

    ReplyDelete
  16. Wow nowadays anything can be sold online, great for consumers like us, it's easier to survey prices and get the best out of it.

    ReplyDelete
  17. mudah nya sekarang ni.. dari part nak tukar bateri kereta, nak servis kereta, nak tukar tayar pun ada servis online ye.. bagus betul.. memang memudah kan.. yang best tentang mytayar.com ni ialah harga di talian lagi murah dari walk in.. fuh.. boleh try ni

    ReplyDelete
  18. Senangnya lahai sekarang nih beli tayar online. Semua nih dah hujung jari. Nak beli tayar online je.lagi mudah dan senang

    ReplyDelete
  19. Bagus tu harga transparensi dan senang kita nak buat perbandingan. Semua boleh cari dan dapat dekat internet skrg kan. Terima kasih atas info yg berguna ni.

    ReplyDelete
  20. dahsyat skrg ni.. tayar pun bleh beli online..

    ReplyDelete
  21. Bagus ada servis macam ni, time kecemasan okay la kan... but for the price a bit pricey jugak sebenarnya... Cuma bagusnya produk seperti tayar ni pun ada dijual di atas talian. Mudah.

    ReplyDelete
  22. Semua sekarang dah ada online. Rawlins tak pernah lagi guna servis mytayar sebab kalau apa2 jadi, memang akan pergi kat my trusted mekanik je. Hehe

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!