Saturday, September 29, 2018

Saturday, September 29, 2018

ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki

Melangkah masuk ke pintu utama Central Lobby (Piano Lounge), TPC KL buat UF terpesona dengan deretan bunga kekwa ungu yang memenuhi ruang masuk..cantik! Tampak mewah berpadanan dengan pilihan tempat yang ekslusif bagi melancarkan produk jenama ZV Beauty Collection kepunyaan pemiliknya Vian Hassan dan kekandanya Zihan. Jadi tak perlu tanya dah apa makna ZV tu kan, terang lagi nyata!

Bukan nak bercerita pasal bunga tapi nak bercerita pasal jenama ZV Beauty Collection, produk kecantikan terbaru yang dilancarkan beberapa hari yang lepas yang dihadiri beberapa selebriti tanahair antaranya Catriona Ross, Ayu Mayuni yang UF perasan la yang lelain tu ramai MUA termasuk blogger laa.

ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki

Diperkenalkan sejak awal tahun 2018, produk ZV Beauty Collection ini berhasrat menawarkan produk ini kepada semua wanita dari pelbagai latarbelakang disamping mengekalkan dan memiliki kulit sihat kerana mereka percaya kulit sihat akan menampilkan kecantikan buat semua wanita.

Okay, dengar kata produk ni akan masuk ke pasaran lebih besar tak lama lagi, tapi tu nanti dulu, jom kita kenal apa 4 produk ZV Beauty yang telah ada dipasaran yang boleh didapati secara online atau melalui Instagram.  Menurut pengasasnya, Vian Hassan, produk ni memang tahan lama apabila dipakai walau kita aktif dan mudah berpeluh mahupun aktif bergelek macam Ayu Mayuni, solekan akan tetap maintain. Malah ada berapa sahabat pun dah pakai dan katanya memang smooth dan ringan jer kat muka.

ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki

Buat mana ini, ZV Beauty Collection telah mengeluarkan 4 jenis produk antaranya



a. Precision Face Base Primer
Berfungsi seakan pelindung diantara kulit muka dan solekan.  Diformulasi dengan minyak Argan dan minyak Marula, mengandungi Vitamin E, melindungi solekan selama 24 jam, solekan akan kekal berseri untuk jangkamasa yang lama, membantu kulit muka untuk bebas bernafas dibawah solekan dan seterusnya melembapkan kulit muka dari radikal bebas dan sesuai untuk rawatan jerawat dan tona kulit tidak sekata. Precision Face Base Primer menampakkan kulit "flawless" si pemakai.


ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki


Berat : 20ml
Harga : RM67.90



b. Precision Treatment Foundation
Diformulasi dengan minyak Argan dan minyak Marula yang mengandungi Vitamin C yang bertindak sebagai pencerah dan Vitamin E yang memberi pelindungan penuh dan dengan pelindungan UV (SPF 35) selama 24 jam.  Sangat sesui untuk rawatan jerawat dan tona tidak sekali disamping melembap dan melindungan kulit dari kekeringan.



ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki
 
Berat : 20ml
Harga : RM65.90



c. Precision Loose Powder
Bedak yang masih diformulasi dengan minyak Argan dan minyak Marul mengandungi Vitamin C dan Vitamin E yang menjadikan kulit muka lebih sekata dan asli selain memudarkan garis halus dan mengekilkan liang pori pada kulit muka.



ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki


Berat : 20ml
Harga : RM66.90


d. Eye Shadow
Didatangkan dengan 4 warna menarik serta lembut dan yang menariknya setiap warna dinamakan sempena nama anak-anak iaitu Medina, Hattie, Dan dan Owen

ZV Beauty Collection, Koleksi Solekan Terbaik Yang Berbaloi Dimiliki

Berat : 20ml
Harga : RM70.90


Sebelum produk ZV Beauty akan masuk ke pasaran besar, apa kata kita reramai dapatkan sekarang dan kalau nak tahu lebih lanjut jengah social media ZV Beauty Collection ni atau hubungi +6011 2870 3549  Instagram : https://www.instagram.com/zvbeautycollection/

#zvbeautycollection #zvbeautydolls

Thursday, September 27, 2018

Thursday, September 27, 2018

Timbalan Menteri Belia dan Sukan Lancar Kempen Pemerkasaan Belia, ‘Fresh Breath For Malaysia’ oleh Guardian Malaysia dan Limkokwing University of Creative Technology




Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Steven Sim melancarkan kempen komunikasi digital dan pemerkasaan belia, ‘Fresh Breath For Malaysia’ yang dianjurkan oleh Guardian Malaysia dan Limkokwing University of Creative Technology, di sini, pada hari ini.

Dalam satu kajian terbaru mengenai pelajar pergigian di Malaysia mendapati bahawa satu dalam setiap dua mengalami malodour oral klinikal atau nafas berbau.[1] Angka di seluruh dunia menunjukkan bahawa dari 22 peratus hingga 50 peratus daripada populasi global mengalami nafas berbau sederhana.[2] Kehilangan nafas yang buruk boleh memberi kesan sosial dan psikologi yang menderita termasuk keyakinan diri yang rendah dan harga diri yang rendah, dan ia perlu diambil serius.[3]



Guardian Malaysia, rangkaian penjagaan kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi terbesar di Malaysia, dengan lebih daripada 400 kedai di seluruh negara mengadakan kempen ini sempena pengenalan pencuci mulut Mouth Fresh 6 Actions.

Matlamat kempen ini adalah untuk memperkasakan pelajar Limkokwing untuk menginterpretasikan secara kreatif tema ‘Fresh Breath For Malaysia’ sebagai mempamerkan tenaga positif ke arah negara sambil menggalakkan kebersihan mulut yang lebih baik melalui ekspresi visual dan multimedia. Hadiah wang tunai sebanyak RM14,000 akan diberikan kepada 10 penyertaan teratas dalam dua kategori.

Menurut Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Steven Sim, kempen ‘Fresh Breath for Malaysia’ memberi peluang kepada belia di Malaysia dan seluruh dunia untuk menjadi agen perubahan yang boleh berkomunikasi secara jujur serta bertanggungjawab ke atas isu yang memberi kesan kepada ramai orang.


“Hari ini anda bersuara tentang masalah penjagaan mulut, esok anda akan menyelesaikan isu-isu yang lebih besar. Sebahagian besar keterbukaan di Malaysia dipacu oleh kehidupan digital kerana jangkauan dan kesannya yang cukup besar. Cabarannya adalah untuk berkomunikasi secara bertanggungjawab ketika mengangani isu-isu yang sensitif. Kempen ‘Fresh Breath for Malaysia’ oleh Guardian dan Limkokwing ini sememangnya satu platform yang baik untuk memperkasa dan menggalakkan belia menyuarakan pendapat mereka,” kata YB Steven Sim.


Lebih daripada 100 penyertaan diterima daripada pelajar Limkokwing, dengan 20 penyertaan yang disenarai pendek berkongsi rasional untuk kerja mereka sebelum Timbalan Menteri Belia dan Sukan, pengurusan tertinggi Guardian dan Limkokwing, rakan industri dan lebih daripada 500 rakan sebaya mereka.



Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty Sdn. Bhd, Soren Lauridsen ketika mengulas tentang kempen ‘Fresh Breath for Malaysia’ berkata, “Ini merupakan platform buat belia agar yakin tentang visi mereka dalam menangani isu mulut berbau yang dilihat ‘tabu’ menerusi cara yang lebih memberi inspirasi. Cara sebegini membolehkan ramai orang untuk sama-sama berbincang tentang kebersihan oral dengan lebih baik dan semangat. Mereka akan melakukan sesuatu yang bermakna dan penting buat ramai belia di Malaysia – menyuarakan masalah nafas berbau secara terbuka dan menyediakan platform untuk bercakap mengenainya.” 



Pencuci mulut Fresh Mouth 6 Actions  Guardian mengurangkan plak gigi, menghalang rongga, menguatkan gigi, menyegarkan nafas, menggalakkan gusi yang lebih sihat dan mengembalikan mineral ke enamel sambil membunuh 99.9% kuman. Terdapat tiga varian Cool Mint, Peppermint dan Daun Teh.

Apabila digunakan sebagai sebahagian daripada rutin penjagaan mulut lengkap dua kali sehari, flossing dan dengan diet yang baik, cuci mulut boleh menawarkan manfaat tambahan dari segi mengurangkan nafas dan rongga mulut.[4]



Naib Presiden Kanan Penyokong Industri Limkokwing, Dato’ Raja Aznil Raja Hisham menjelaskan bahawa universiti dan pelajarnya adalah unik dalam memberikan perspektif yang berbeza kepada kempen ‘Fresh Breath for Malaysia’.


"Kampus Cyberjaya kami menempatkan pelajar dari 160 negara. Budaya berbilang budaya di kampus menimbulkan kerja yang mempunyai kedalaman dan keluasan pemikiran dan pelaksanaan global yang kreatif yang ditunjukkan dalam penghujahan yang kami terima untuk ‘Fresh Breath for Malaysia’. Pendedahan yang mereka terima dan pengalaman industri yang mereka terima melalui kempen ini adalah persiapan yang baik untuk kerjaya masa depan mereka. Rekod cemerlang selama 40 tahun memberikan universiti ini banyak kelebihan dalam memberikan pengalaman berharga buat para pelajarnya. Para pelajar Limkokwing telah bekerjasama dengan beberapa jenama besar dan paling berjaya di seluruh dunia yang memasarkan pelbagai produk, termasuklah Guardian. Kolaborasi unik dengan industri ini turut membina reputasi dan sifat kompetitif menerusi reka bentuk inovatif serta jenama yang efektif,” jelas Dato’ Raja Aznil.  


Limkokwing University adalah sebuah institusi pembelajaran pelbagai budaya yang menyediakan pelajar dengan pendedahan industri. Pelajar memperoleh pandangan industri dan peluang rangkaian profesional yang memberi mereka kelebihan yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran global.

Undian online akan bermula pada 20 September, dan kempen komunikasi digital terbaik untuk ‘Fresh Breath for Malaysia’akan ditentukan menerusi pertimbangan panel industri dan undi dalam talian.


Harga dan Ketersediaan
Pencuci mulut Fresh Mouth 6 Actions Guardian boleh didapati di semua cawangan Guardian di seluruh negara, dan melalui penjaga e-store di www.guardian.com.my dalam tiga varian Cool Mint, Peppermint dan Tea Leaf dalam 250ml pada RM9.33, 750ml pada RM16.88, atau pek 2 dari 750ml pada RM24.43.

************

Mengenai Guardian Malaysia
Bermula sebagai kedai menjual produk farmaseutikal seluas 200 kaki persegi yang memberi khidmat kepada komuniti ekspatriat, ia kemudian bertukar menjadi peneraju rantaian jualan runcit Farmasi, Kesihatan dan Kecantikan di Malaysia, Guardian kini mempunyai lebih dari 420 buah kedai. Ia menawarkan pelbagai produk  Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 3 juta pelanggan di Malaysia sebulan di seluruh negara.

Komitmen Guardian terhadap keperluan para pelanggannya turut diserlahkan melalui pasukan ahli farmasi yang berdedikasi dengan menawarkan khidmat nasihat dan rundingan profesional. Guardian komited terhadap tabdir urus korporat yang berpegang kepada tanggungjawab dan etika pada setiap masa. 

Guardian juga menjalankan aktiviti sumbangan korporat dan percaya terhadap usaha menyumbang kembali kepada masyarakat. Guardian meraikan kejayaannya selama empat dekad dengan berjanji untuk menyumbang kepada aktiviti yang bermanfaat. Ia melibatkan diri dalam  usaha-usaha yang membantu menyedia serta  mempromosikan aspek penjagaan, pembangunan dan kesejahteraan komuniti setempat. Di samping menyokong program-program yang membantu mereka yang memerlukan terutama golongan wanita dan kanak-kanak.  

Mengenai Dairy Farm
Dairy Farm merupakan peneraju peruncitan di pasaran pan-Asia. Pada 30 Jun 2016, Kumpulan, Rakan Niaga dan Usahasama mengendalikan lebih 6,500 cawangan serta menggaji lebih 180,000 orang pekerja. Ia mencatatkan jumlah jualan keseluruhan lebih AS$17 bilion pada tahun 2015.

Kumpulan ini beroperasi di bawah beberapa jenama terkenal melibatkan empat divisyen. Jenama-jenama utama termasuklah:

Makanan
·       Supermarkets – Wellcome di Hong Kong, Taiwan dan Filipina, Yonghui di China, Cold Storage di Singapore dan Malaysia, Giant di Malaysia, Indonesia dan Singapora, Hero di Indonesia
·       Hypermarkets – Giant di Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Vietnam, Yonghui di China
·       Convenience stores – 7-Eleven di Hong Kong, Singapura, Selatan China dan Macau;
Kesihatan dan Kecantikan
·       Mannings di Greater China,Guardian pasaran Asia lain dan Rose Pharmacy di Filipina
Perhiasan Rumah
·       IKEA di Hong Kong, Taiwan dan Indonesia;
Restoran
·       Maxim’s di Hong Kong, China dan Vietnam.

Dairy Farm International Holdings Limited ditubuhkan di Bermuda dan disenaraikan di London Stock Exchange sebagai senaraian utamanya, dan senaraian kedua di Bermuda dan Singapura. Perniagaan kumpulan diuruskan dari Hong Kong oleh Dairy Farm Management Services Limited menerusi pejabat serantaunya. Dairy Farm ialah ahli Jardine Matheson Group.


About Limkokwing University of Creative Technology
Limkokwing University of Creative Technology is a private international university with a presence across Africa, Europe and Asia.  With its main campus in Malaysia, the university has 14 other campuses in Botswana, Cambodia, China, Indonesia, Lesotho, Maldives,  Sierra Leone, Sri Lanka, Swaziland and the United Kingdom.  Founded in 1991 by Tan Sri Dato' Sri Paduka Dr Lim Kok Wing, the Limkokwing network of campuses now support a total enrolment of more than 30,000 students from more than 165 countries, making it the world's most globalized university.




[1] Rani, H, Ueno, M., Zaitsu, T, Furukawa, S, and Kawaguchi, Y, 2015. Factors associated with clinical and perceived oral malodour among dental students. J Med Dent Sci, 62(2): 33-41 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26183831
[2] Akaji, Ezi & Folaranmi, Nkiru & Ashiwaju, Olufunmilayo. (2014). Halitosis: A Review of the Literature on Its Prevalence, Impact and Control. Oral health & preventive dentistry. 12. 297-304. 10.3290/j.ohpd.a33135. https://www.researchgate.net/publication/269767667_Halitosis_A_Review_of_the_Literature_on_Its_Prevalence_Impact_and_Control
[3] Akaji, Ezi & Folaranmi, Nkiru & Ashiwaju, Olufunmilayo. (2014). Halitosis: A Review of the Literature on Its Prevalence, Impact and Control. Oral health & preventive dentistry. 12. 297-304. 10.3290/j.ohpd.a33135. https://www.researchgate.net/publication/269767667_Halitosis_A_Review_of_the_Literature_on_Its_Prevalence_Impact_and_Control


Monday, September 24, 2018

Monday, September 24, 2018

NYSS Rolls Out All-New And Improved Menu, Fresh And Sizzling


Hye western food lover!

I was invited recently to New York Steak Shack in Melawati Mall outlet to taste the new offerings that really tempting and killing my diet haha.  Dont freak out as this New York Steak Shack is the first steak outlet in Malaysia to receive HALAL certification by JAKIM so you all need not to worry and can enjoy the food with peace of mind..hehe

The new revamped menu of almost 60% was made new to give fresh new look and sizzling new sensation to keep you wanting to come more often yet a few classic favorite are still available.
 
Main Entrée - Darling Down Wagyu Striploin

Main Entrée -Lamb Noisette

Main Entrée - Duck Chop
Seriously love all of these, the meat is soft and succulent, cooked with olive oil and the combination of the black pepper sauce is superb, well surely because of the pepper is from Sarawak! the well known for their best and quality pepper. Talking bout the duck meat that is so juicy and tender and that doesn't smell like duck and for those who dislike duck, should try this out and you will want to have it again in the next visit.

Main Entrée - Smokehouse Burger
The size of the burger is so huge for your to bite..hehe.  The chargrilled beef patty is topped with cheddar cheese and sauted smoked beef, caramalized onions, chili flakes is really make you empty stomach filled up.


Appetizer - Chicken Caesar Salad
Appetizer -Trio Apps

The new offerings is so tempting and will surely whet your appetite include Smokehouse Burger - chargrilled beef patty topped with cheddar cheese, sautéec smooked beef, caramaelized onions, chili flate and drizzled with Bistro sauce, Pulled Beef Sandwich - hand pulled smoked beef with black pepper sauce and caramelized onions, Sizzling Beef Brisket Steak, Beef Meatballs and Sizzling Darling Downs Wagyu Striploin, which was made a permanent menu item due to its popularity from a previous limited-time offering campaign


A must try dishes that I highly recommend will be Chicken Tenders - hand breaded chicken strips, fried crispy to perfection and drizzled with Bistro sauce, Sriracha Chicken Sandwich - fried chicken breast with homestyle batter and smothered in Sriracha sauce with cheddar cheese and Duck Chop Pasta - grilled savoury duck chop slices complementing linguine past sautéed with caramelized onions, mushrooms and brown sauce.

For seafood lover, do not miss the Seafood Board - combo of fish fillet with four pieces of shrimps and four pieces of calamari served with salad, fries and tartar sauce, and Sizzling Emerald Fish Combo which comprises of four different combos where you can pair your Emerald Fish with Lamb Cevapi, Chicken Cevapi, Garlic Shrimps or Smoked Beef.

Dessert - Red Velvet cake and Carrot Cake
Before we end the day, don't forget to try their dessert, Red Velvet cake or Carrot Cake what is your favorite? Both are so damn delicious and recommended highly.
"Our team is always on-the-go to think of how to cater to what's best proud of the final outcomes.  After rounds of testing and due to the great response and high demand, we have also incorporated some dishes from our limited-time offerings from the past seven months in this new menu"
"Sixty percent of the items in this menu are new and were are truly proud of the final outcomes.  After rounds of testing and due to the great response and high demand, we have also incorporated some dishes from our limited-time offerings from the past seven months in this new menu" 
Muhammad Adam Mah, Brand General Manager of NY Steak Shack



Wanna eat FREE meal for a year?
NY Steak Shack will be having its Wagyu Steak Eating Challenge for the very first time ever starting from now until 30 November 2018. Its so easy to participate as as any customers who order wagyu steak at ANY NY Steak Shack outlets are eligible to enter as they will be given a form to register themselves for this exciting steak-eating showdown.  So wish you luck and who know you might the lucky ONE winner!



Website : http://www.nysteakshack.com

Facebook : https://www.facebook.com/nysteakshackmy/

Instagram : https://www.instagram.com/nysteakshack/


About NY Steak Shack

NY Steak Shack (2014 - 2018)
NY Steak Shack was created out of the aspiration to offer AFFORDABLE steaks to consumers, as opposed to restaurants specializing in serving steaks which describe themselves as "steakhouses" and are therefore perceived as PREMIUM.

Why New York City?
Often regarded as the epicenter of America's multiculturalism, New York City is home to hundreds of different cultures which makes the city so lively and special.  Historically, New York was the entrance way for man y to America.  Being the world's largest cultural melting pot, NY York City is well-known for its variety of ethnic cuisines, great restaurants, and the ability to find any kind of food at any hour of the day. Given the vast array of food choices, we took food beyond expectation sin the way it TASTES in ambience that is inspired by NY City.

The Story
NY Steak Shack - a NY City inspired fast casual restaurant concept, is where you can satisfy your cravings for Steaks, Burgers and Shakes at an affordable value.  NY Steak Shack is all about delivering a great mouthwatering meat-eater's experience.  The first NY Steak Shack restaurant opened in July 2014.  Since then, we have grown our presence rapidly in the country.  Today we can proudly say that NY Steak Shack is the first steak shack in Malaysia to receive HALAL certification from JAKIM

Serving a variety of affordable sizzling sensations - steaks (beef, lamb, poultry, fish), burgers, pasta and platters freshly made to order, diners can grab their all-time favorites - simple yet tasty food at NY Steak Shack.

We minimize using prepared foods.  We craft as much as we can in our own kitchen.  It takes more TIME and EFFORT, but you can taste the difference! Every cut of meat, vegetables, herbs and spices is served in the very best of QUALITY possible.  Affordable prices with great culinary experiences.  At NY Steak Shack, whatever your mood or taste may be, we'll definitely have something to offer for a culinary experience that'll have you coming back for more!  We promise you it will be a meal to remember. You can be sure of that!

Outlets listing
  1. 3 November 2014 -  Sunway Pyramid (Selangor)
  2. 31 December 2014 - IOI City Mall (Putrajaya)
  3. 26 February 2016 - Subang Parade (Selangor)
  4. 10 March 2016 - AEON Shah Alam (Selangor)
  5. 8 December 2016 - Sunway Velocity Mall (Kuala Lumpur)
  6. 23 December 2017 - SOGO (Kuala Lumpur)
  7. 7 April 2017 - Alamanda (Putrajaya)
  8. 26 July 2017 - Melawati Mall (Selangor)