Wednesday, October 31, 2018

Wednesday, October 31, 2018

Botanneco Garden Produk Organic Chia Seed And Madu Bagi Melembabkan Rambut dan Penjagaan Kulit Kepala

Botanneco Garden Produk Organic Chia Seed And Madu Bagi Melembabkan Rambut dan Penjagaan Kuit Kepala | Baru-baru ini Guardian Malaysia yang menyediakan pelbagai produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5juta pelanggan di Malayisa telah memperkenalkan rangkaian Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey, produk yang diinspirasi dari alam semula jadi yang berfungsi melembab serta melindungi kulit dan rambut kering dengan manfaat ramuan tradisional supaya rambut yang lebih terurus.

produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5juta pelanggan di Malayisa setiap bulan.  Guardian peneraju rangkaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi di Malaysia
Pelancaran dengan bertemakan 'Be A Mess Free Beauty' yang diadakan di A Cut Above Academy itu mendedahkan cabaran untuk menghasilkan ramuan kecantikan secara "DIY" menggunakan biji chia dan madu melalui tutorial di laman YouTube. 

Keadaan persekitaran berhawa dingin, kerap mandi, mengeringkan rambut dengan tahap kepanasan yang tinggi serta penggunaan produk penjagaan diri yang tidak sesuai dengan kondisi kulit dan rambut boleh menyumbang kepada masalah kekeringan.  Apabila usia kita semakin meningkat kulit akan hilang keanjalan dan keremjaannya sementara kulit kepala pula kurang menghasilkan minyak yang boleh menyebabkan masalah rambut kering maka Botanneco Garden Produk Organic Chia Seed And Madu menawarkan penyelesaian kepada pengguna yang peka terhadap alam sekitar dan mahukan produk penjaggan diri yang lembut dan efektif.  

Ia terdiri daripada syampu Deep Moist and Protect, perapi, minyak rambut, cucian badan, losyen serta krim tangan untuk penjagaan harian rambut dan kulit.  Produk-produk ini memfokuskan ke atas ciri-ciri melembap serta melindungi kulit dan rambut dari jenis yang kering hingga jenis yang normal.

Diformulasi 100% minyak biji chia organik yang disahkan eco dari Jerman untuk memulihara kelembapan semula jadi kulit dan rambut.  Di samping mengekalkan kelembapan dan diperkaya dengan ektrak madu organik dari Peranchis yang tinggi kandungan mineral, vitamin dan anti-oksidaa.  Kombinasi minyak biji chia organic yang 100% disahkan eco dan ekstrak madu organic menawarkan tahap lembapan serrta hidrasi yang ideal untuk jenis kulit kering dan normal.  Ia juga telah diuji dan terbukti secara dermatologi serta tidak diuji keatas haiwan

produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5juta pelanggan di Malayisa setiap bulan.  Guardian peneraju rangkaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi di Malaysia



Menariknya sewaktu pelancaran, para tetamu dapat merasai sendiri manfaat menerusi sesi cucian rambut, perapian dan kering seperti di salon selain merias kuku dan urutan tangan dari pasukan professional di A Cut Above



produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5juta pelanggan di Malayisa setiap bulan.  Guardian peneraju rangkaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi di Malaysia

Terdapat lima produk di bawah jenama Botaneco Garden iaitu Inca Inchi yang menggunakan Inca Inchi dan Aloe Vera sebagai ramuan utama.  Rangkaian produk premium Organic Argan and Olive Oil, Botaneco Garden Baby menggunakan bunga Chamomile yang disahkan sebagi eco dan koloidal emping oat untuk produk bayi yang lembut dan berkesan.  Rangkaian produk Trio Oil yang 100% menggunakan minyak disahkan eco - minyak Babssu, minyak Baobab dan minyak Chufa serta rangkaian produk Organic Chia Seed Oil and Honey yang baru 

produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5juta pelanggan di Malayisa setiap bulan.  Guardian peneraju rangkaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi di Malaysia


"Diinspirasi dari alam semula jadi produk yang melembab secara mendalam serta menjadi penyelesaian protektif ke atas kulit dan rambut kering in sememangnya dimahukan oleh para pelanggan kami.  Kami sudah mengkaji banyak ramuan yang disahkan eco dan organik sebelum mnejumpai kombinasi unik 100% minya chia dan ekstrak madu organik yang menawarkan tahap lembapan, hidrasi dan manfaat berkesan kepada kulit kering dan normal.  Pelanggan tegar kami sukakan produk kecantikan DIY yang disediakan di rumah tetapi kurang gemar dengan jumlah masa, tenaga dan kos yang terpaksa dihabiskan  untuk menghasilkannya.  Penyediaan memmbersihkan dapur dan kemudiannya mandi memang memenatkan! Risiko juga ada jika mereka menggunakan resepi yang salah di mana nisbah ramuan tidak memberikan hasil yang diingini" Michelle Yeap - Pengurus Jenama Sendiri, Kesihatan & Kecantikan, Malaysia & Brunei, Guardian Health & Beauty Sdn Bhd


Jom kenali lima produk Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey yang hanya dijual di Guardian


produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5juta pelanggan di Malayisa setiap bulan.  Guardian peneraju rangkaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi di Malaysia


a. Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey Deep Moist and Protect Shampoo 
b. Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey Deep Moist and Protect Conditioner
Diperkaya dengan Panthenol dan Hydrolyzed Protein, ia membantu meningkatkan kekuatan rambut, mengurangkan pembentukan rambut bercabang dan kerosakan kutikel dengan cara melicinkkan kutikel rambut.  Membantu melindungi rambut rosak daripada haba, UV dan air laut.  Ideal untuk rambut kering dan rosak kerana ia melembab dari dalam untuk mengembalikan rambut yang berkilat  dan licin secara semula jadi.

Harga - RM18.77 (500ml)

Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey Deep Moist and Protect Hair Oil - ideal untuk rambut kering dan rosak kerana ia melembab secara mendalam untuk memulihara, melembut dan melicinkan rambut.  Pada masa sama menambah baik aspek keanjalan, rambut lebih mudah diurus, serta mengembalikan kilatan semula jadi rambut.

Diperkaya dengan Vitamin E dan Hydrolyzed Protein, ia membantu menguatkan rambut, mengurangkan rambut bercabang dan kerosakan kutikel dengan melicicnkan kutikel rambut.  Membantu melindungi kerosakan rambut darirpada haba sehingga 185⁰C*, UV dan air laut.

*Telah diuji ke atas "3 tresses" rambut berdasarkan kepada ramuan aktif.

Harga RM17.83.83 (95ml)


Botaneco Gardne Organic Chia Seed Oil and Honey Deep Moist and Protect Body Wash  sesuai untuk kulit kering kerana ia membantu memulihara dan melindungi kulit daripada masalan luaran, pada masa yang sama melegakan kulit.  Ia diadun dengan CoQ untuk membantu mengurangkan keadaaan kelihatan kedutan selain membantu kulit lebih licin dan lembut.

Harga - RM18.77 (500ml)


Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey Deep Moist and Protect Body Lotion - sesuai untuk kulit kering kerana ia membantu melindungi kulit daripada masalah luaran, disamping meremajakan dan melegaakan kulit.  Ia diadun dengan Co!10 dan AHA (diambil daripada asid Glikolik) untuk membantu mengurangkan keadaan kelihatan kedutan, menambah baik tona kulit dan menggalakn pemulihan kulit.  Formulanya yang ringan, tidak berminyak dan tidak melekit nyata menyegarkan serta menjadikan kulit lebih lembut dan anjal.

Harga - RM18.77 (400ml)


Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey Deep Moist and Protect Hand Cream
Dapat membantu menyegarkan dan melindungi kulit daripada masalah setiap hari.  Ia hadir dengan formulasi yang ringan, tidak berminyak dan tidak melekit.

Harga - RM9.34 (60ml)


Kesemua produk hanya boleh didapati di Guardian di seluruh negara dan melalui e-stor Guardina : www.guardian.com.my

Untuk maklumat lanjut, layari http://www.botanecogarden.com/en-my/ atau di Instagram : @mybotanecogarden. 


Botanneco Garden Produk Organic Chia Seed And Madu Bagi Melembabkan Rambut dan Penjagaan Kuit Kepala

Mengenai Guardian Malaysia
Bermula sebagai kedai menjual produk farmaseutikal seluas 200 kaki persegi yang memberi khidmat kepada komuniti ekspatriat, ia kemudian bertukar menjadi peneraju rantaian jualan runcit Farmasi, Kesihatan dan Kecantikan di Malaysia, Guardian kini mempunyai lebih dari 420 buah kedai. Ia menawarkan pelbagai produk  Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 3 juta pelanggan di Malaysia sebulan di seluruh negara.

Komitmen Guardian terhadap keperluan para pelanggannya turut diserlahkan melalui pasukan ahli farmasi yang berdedikasi dengan menawarkan khidmat nasihat dan rundingan profesional. Guardian komited terhadap tabdir urus korporat yang berpegang kepada tanggungjawab dan etika pada setiap masa. 

Guardian juga menjalankan aktiviti sumbangan korporat dan percaya terhadap usaha menyumbang kembali kepada masyarakat. Guardian meraikan kejayaannya selama empat dekad dengan berjanji untuk menyumbang kepada aktiviti yang bermanfaat. Ia melibatkan diri dalam  usaha-usaha yang membantu menyedia serta  mempromosikan aspek penjagaan, pembangunan dan kesejahteraan komuniti setempat. Di samping menyokong program-program yang membantu mereka yang memerlukan terutama golongan wanita dan kanak-kanak.  


Mengenai Dairy Farm
Dairy Farm merupakan peneraju peruncitan di pasaran pan-Asia. Pada 30 Jun 2016, Kumpulan, Rakan Niaga dan Usahasama mengendalikan lebih 6,500 cawangan serta menggaji lebih 180,000 orang pekerja. Ia mencatatkan jumlah jualan keseluruhan lebih AS$17 bilion pada tahun 2015.

Kumpulan ini beroperasi di bawah beberapa jenama terkenal melibatkan empat divisyen. Jenama-jenama utama termasuklah:

Makanan
·       Supermarkets – Wellcome di Hong Kong, Taiwan dan Filipina, Yonghui di China, Cold Storage di Singapore 
        dan Malaysia, Giant di Malaysia, Indonesia dan Singapora, Hero di Indonesia
·       Hypermarkets – Giant di Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Vietnam, Yonghui di China
·       Convenience stores – 7-Eleven di Hong Kong, Singapura, Selatan China dan Macau;
Kesihatan dan Kecantikan
·       Mannings di Greater China,Guardian pasaran Asia lain dan Rose Pharmacy di Filipina
Perhiasan Rumah
·       IKEA di Hong Kong, Taiwan dan Indonesia;
Restoran
·       Maxim’s di Hong Kong, China dan Vietnam.

Dairy Farm International Holdings Limited ditubuhkan di Bermuda dan disenaraikan di London Stock Exchange sebagai senaraian utamanya, dan senaraian kedua di Bermuda dan Singapura. Perniagaan kumpulan diuruskan dari Hong Kong oleh Dairy Farm Management Services Limited menerusi pejabat serantaunya. Dairy Farm ialah ahli Jardine Matheson Group.

Saturday, October 27, 2018

Saturday, October 27, 2018

Taiwan Expo 2018 - Produk Halal Taiwan Kini Di Malaysia

Taiwan Expo 2018 - Produk Halal Taiwan Kini Di Malaysia | Expo Taiwan kembali lagi! Bertempat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) Expo Taiwan kini berlangsung bermula 25hb Oktober hingga 27 Oktober. 

 





Antara produk yang cukup popular yang terdapat di Expo Taiwan ini adalah teh susu segera 3.15pm dan kopi dalam tin Mr Brown, Vegefarm - produk berasaskan sayuran, Fried Chicken Master serta produk kecantikan. Jadi sesiapa yang suka makan serta mungkin pernah ke Taiwan pasti akan ambil peluang untuk mencuba sebab ianya kini berstatus HALAL!



Taiwan Halal Center juga berhasrat berkerjasama dengan Malaysia bagi memperluaskan pasaran halal secara global dan Halal Pavilion di Expo Taiwan merupakan platform terbaik untuk memperkenalkan produk halal dari Taiwan yang mampu berdaya saing.

Add caption
Untuk makluman orang ramai boleh ke "Pesta Makanan Halal Taiwan" bersama Mydin telah bermula dari 25 Oktober hingga 4 November 2018 di SAM Groceria NU Sentral. Terdapat lebih 100 jenis makanan Halal yang bermutu dari Taiwan ada di sana antaranya buah-buahan kering, pencuci mulut, snek dan banyak lagi, jadi jangan lepaskan peluang ni tau.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari https://mys.taiwanexpoasean.com/

Facebook : www.facebook.com/TaiwanExpo.mys

Instagram : www.instagram.com/taiwanexpo2018_malaysia

Tuesday, October 23, 2018

Tuesday, October 23, 2018

Cannis 7 in 1 App Malaysia Owned Company To Be Listed on NASDAQ In 2021

Cannis 7 in 1 App Made Impressive Debut In Global Digital Scene By Contributing 10% Of The 29 Billion Dollar Industry Landscape | A home-grown company, Cannis App Sdn Bhd has successfully penetrated digital global market since it was first launched in early August. The official press conference to announce the spectacular achievements of the App was held at Kuala Lumpur Convention Centre yesterday. 

THE WORLD’S MOST INTEGRATED APP IS POISED TO BE LISTED ON NASDAQ IN 2021
  @

The event was graced by HRH Tengku Puteri Datuk Paduka Seri Hajah Zahariah Binti Almarhum Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah, accompanied by The CEO of Cannis App Sdn Bhd, YBhg Dato’ Azman Ching



The comprehensive application made its debut as 7 in 1 App comprising elements such as Live E-Commerce, Creative Videos, Discount Shopping, Live Broadcast, Social Media, Cannis Pay and Games. Following the current customers’ behavioural trends, the app offers an integrated platform for users to leverage beyond social aspects. The users are now able to use a single app to manage daily business and personal practices more efficiently.  Cannis App formed strategic partners to strengthen the features as well as investing in the most popular industries such as technologies, films, beauty, preventive medicines, latest technology in Agricultural and many more. Cannis have well extended in South East Asia market rapidly, and expected to soon be listing on Nasdaq in 2021.



The third quarter of 2018 has been the most profitable season for the App Stores and Google Play that has exceeded more than 29 billion dollar in revenue, 10% increment as compared to the past. While the global consumer spending has reached nearly 20 billion US dollars, an increment of 20% in comparison to the same season in the past, both set a new historical record. Strategic partners include, EMPRO’s Dr. Coco Alex; Producer of Da Motion Production House, Encik Along; Creative Director of (InChinese Text), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Bhd.’s Mr Chis Yen; Weber PDT Cancer Treatment Health Centre’s Prof. Madaya Dr. Martin E. Roberts, and Dr. DNA Mr Jannings Lee.

“This is a masterpiece mobile App that comprises 7 outstanding features built to meet users’ needs and wants. We integrate the App for social and business as for now and we are looking forward to expand more features in the future. We are currently working with 100 talented engineers in China to synergize the App with latest technology advancement in the market. I am positive that with this solid growth, we are aimingCannis App to be listed on Nasdaq in 2021,” expressed YBhg Dato’ Azman Ching, The CEO of Cannis App.


About Cannis App Sdn Bhd
CANNIS App Sdn Bhd is established in 2017 as a registered company in Kuala Lumpur and has officially launched live broadcasting app in 2018. Cannis is currently based in a few branches including Taipei, Guangzhou, Kuala Lumpur and Penang with Malaysia as headquarter. Known for being a multiracial country, Malaysia is home to some of the biggest bi-lingual talents who are well-versed in English and Mandarin as well as the locally spoken Bahasa Malaysia.

Monday, October 22, 2018

Monday, October 22, 2018

Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi

Indobowll Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi | Baru-baru ini UF dapat undangan untuk mencuba sajian di tempat makanan yang telah tular dan ramai sahabat yang dah mencuba dengan komen yang memuji masakan yang dihidangkan menepati selera diaorang tu.

Sejak dua menjak ni memang UF suka naik pengangkutan awam selain menjana pendapatan buat kerajaan..ehh, dapat rehat diri dari stress memandu (^o^ ) dan berjalan tu kan sebahagian dari senaman..konon haha..Mudah untuk kesini, cuma perlu naik STAR LRT Laluan Ampang dan turun di stesen Sungai Besi  tapi kena la berjalan kaki dalam 10 minit jer untuk sampai ke kafe ni.

Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi


Bila sebut Indobowl dah sah-sah orang akan fikirkan masakan ala-ala seberang, ya memang betul! Apa yang menariknya kafe yang berkonsepkan street food ini menyediakan mee segera Indomie sebagai sajian utamanya. 

Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi


Nak tau apa yang UF and the gang makan?

Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi


Jumbo Mambo Seafood Soto - RM39.90
Memula sajian ni sampai kat meja, memang terbeliak gak mata sebab sungguh besar sambil dok fikir boleh tak habiskan.  Selain Indomie, dalam sajian ni ada udang besar, sotong, isi ketam, fishball, taugeh, daun bawang dan ayam serta telur yang menjadikan kombinasi yang tersangat sedap. Sajian ni sesuai dimakan untuk 2 hingga 4 orang tapi kalau kuat makan, 2 orang pun boleh selesai hingga ke titisan kuah yang terakhir.



Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi
Indomie Salted Egg Chicken - RM11.90
Siapa yang tak suka telur masin pun pasti akan terpikat dengan sajian yang ni.  Sajian yang menampilkan Indomie yang digoreng, beberapa ketul isi ayam goreng dan disalut dengan kuning telur masin, telur dengan sambal belado dan timun seakan makan nasi lemak yang digantikan dengan Indomie.  Memang sedap dan yang pasti ni akan menjadi sajian favorite bila makan kat sini nanti.

Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi

Indomie Cheesy Chicken Chop - RM14.90
Ni sajian kesukaan cikapplepie sebab dia makan sesorang jer sajian ni.  Ayam grill yang cukup lembut untuk dikunyah dan diletakkan keju menjadikan hidangan ni tersangat sedap. Jadi kalau bawa anak-anak ke sini, pastikan bagi mereka makan sajian ni yang cukup sesuai dan mengenyangkan.

Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi
Satay Ayam Madura - RM8.00
Hidangan satay yang disiram dengan kuah seakan air asam campur kicap ni yang cukup wangi dan menggiurkan.  Memula tu agak tertagak jugak nak cuba tapi bila dah kunyah satu cucuk satay tu terus UF capai sebatang yang lain..sungguh berhantu!


Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi

Giant Es Cendol dan Giant Soda Gembira - RM8.90
Buat sesiapa yang kuat minum memang digalakkan order air ni tapi kalau orang-orang yang biasa tu boleh la kongsi untuk 2-3 orang.  UF memang suka air sirap bandung dengan biji selasih jadi dah la air yang dihidangkan memang sedap cukup rasa sementara Es Cendol memang berlemak santan dengan isi cendol yang sedap. 


Menu


 


Indobowl Cafe Menyajikan Hidangan Ala Street Food Yang Mesti Dikunjungi


Selain di Sungai Besi, Indobowl Cafe punya satu lagi cawangan di Subang Jaya (alamat dibawah) dan dengar kata cawangan lain akan dibuka di pusat membeli belah tapi masih tak diberitahu, jadi UF pun nak tunggu kot-kot dia buka berdekatan dengan rumah kan


Talian : 019-542 6869

Laman Sesawang : https://indobowlcafe.com

Facebook : https://www.facebook.com/IndoBowlOfficial

Instagram : https://www.instagram.com/indobowlcafe

Waktu operasi : Isnin hingga Ahad (10 pagi hingga 10 malam)
Lokasi :
Indobowl Sungei Besi
72, Jalan Tasik Utama 7, Lake Fields, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur

Indobowl SS15
66, Jalan SS 15/4C, SS15, 47500 Subang Jaya



Sunday, October 21, 2018

Sunday, October 21, 2018

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baru Dengan Memberi Inspirasi Sambil Memasak

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baru Dengan Memberi Inspirasi Sambil Memasak | McCormick, pengeluar herba dan rempah yang terkenal di dunia telah menyuntik nafas segar ke dalam rangkaian produknya dengan pembungkusan terkini dengan lebih menarik dan bergaya buat rakyat Malaysia di seluruh negara.

Dengan logo yang dikemas kin dan warna-warna menarik, pengguna kini dapat mencari produk McCormick kegemaran dengan mudah.  Imej kontemporari dan tertumpu kepada penggunaan kod warna baharu hijau, merah dan oren untuk setiap kategori produk, membolehkan pengguna memilih apa yang diperlukan dengan mudah.

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baru Dengan Memberi Inspirasi Sambil Memasak yang mana label baharu disertakan dengan pelbagai cadangan dan idea penggunaan setiap produk, sama ada untuk ditabur di atas bahan tertentu, diggandingkan dengan satu produk McCormik atau ditambah ke dalam sajian kegemaran.


“Sebagai pakar dalam pengeluaran herba dan rempah, McCormick memahami pengguna kami dan mengetahui apa yang mereka ingini. Wajah baharu direka supaya lebih jelas dan lebih menarik pandangan, dengan nama produk lebih besar dan maklumat yang jelas untuk kesenangan pengguna kami. Paling penting, pembungkusan lebih menarik ini terus mencerminkan janji jenama kami untuk menambah kesegaran dan kelazatan rasa kepada setiap sajian masakan.” Mohan Alagappar, Pengurus Besar GBA Corporation Sdn Bhd, pengedar ekslusif McCormick

Banyak produk MCormick telah berwajah baharu termasuk rangkaian produk popular seprti Black Pepper Cracked, Oregano Leaves, Paprika Ground, Mixed Herb, Chili Flakes dan lain-lain yang boleh didapati di saluran runcit utama dan juga pasar raya di seluruh negara

Untuk maklumat lanjut tentang herba dan rempah McCormick atau idea-idea resep, layari www.mccormick.com

McCormick diedarkan secara eksklusif di Malaysia oleh GBA Corporation Sdn Bhd.  GBA menguruskan banyak jenama terkenal hasil kerjasama dengan rakan niaga dari seluruh dunia yang merupakan pemimpin jenama dalam kategori tertentu.





Thursday, October 18, 2018

Thursday, October 18, 2018

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask


Wrinkle! wrinkle! go away...

As age picking up, wrinkle will turn up with no mercy but somehow we need to do something perhaps we can't avoid it but we can always try to reduce it. Thinking myself having wrinkle on my face is really a nightmare and guess the same goes to all of us rite? I need to find a safe product to boost my skin to better complexion.

When I was offered to test the new product from SHO I become excited...actually not only me but my dearie DH too.  Obviously I can see few wrinkle on his face, quite obvious perhaps due to age factor or genetic or maybe due to his work.  He then become my guinea pig and he is super happy with the result!



Special Homecare Origin known as SHO is a Korean skincare brand that combines beauty treatment and science to give an ideal skin to their user.  Their product are produced with best cosmetic manufacturer under strict standard to ensure quality and ISO certified recognized internationally. SHO Ampoule series are specially developed and customized by skincare research team in Korea using clinical effective ingredients to provide a special homecare line for customers who want to enjoy aesthetics treatments at the comfort of their own home. So we can get ideal skin just at home at our convenience.
Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask
SHO Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask
This product is meant to enchanced skin elasticity and to moisturizing our skin.  It is also a customized skin care for the best skin condition, contains with Marine Originated Collagen composite and Adenosine, the mask works to improve wrinkle and also to keep skin moist and elastic.  It is made with eco friendly material.  Unlike the daily mask, this is the treatment mask that will treat your skin.

While enhancing skin elasticity and moisturizing, this mask also help
  • balance care
  • skin protection
  • boost skin vitality
  • giving intensive moisturizing
  • Nourishing
  • Skin revitalization
  • Improving skin tone
  • rough and flaky skin care
  • gives skin a beautiful sheen

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask
My Experience
I can see the result on my skin after using the mask just for one time and no wonder 80% user have testified the superb result without having to wait too long to see the difference. I notice that my skin have become more moisturized and less oily.  As clinically tested that oil level will decreased by 60% and moisture level increased by 46%  which just one application.  The mask in the tube contains 6 pieces but the new arrival in Sasa stores will have 7 pieces instead.
Some facial mask have some kind of smell but not this.  Applying the mask also not so troublesome coz it is quite elastic and can easily stretch over my face. I don't feel itchy or sticky when I take off the mask but the Ampoule in the face mask makes my skin smooth, moist and soft. This mask is really a treatment mask that treat my skin and the great fragrance makes me enjoying wearing it. 


Price : RM119
Capacity : 27ml x 7ea 


Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule
This Ampoule is designed for daily use similar to use of serum but Ampoule is three times more effective absorption compared to serum.  It contain Peptide and Protein that are specially formulated to enchance skin elasticity, moisturizing, vitalizing and firming your skin.  The other  3 kinds of protein ingredients Acetyl Hexapeptide-8Hydrolyzed Collagen and Hydrolyzed Elastin, it helps leave your skin smooth and healthy.  The peptide is very helpful to strengthen the skin barrier while giving our skin more elastic and protect our skin and keep it moist while Adenosine is functioning ampoule which is highly effective in improving wrinkles and elasticity of skin. It said that this that 10 bottles sold per minute globally. 

The ingredients and the function of it:
  • Marine originated collagen: Skin firming, Enhancing skin barrier.
  • Adenosin: Wrinkle improvement, Enhancing skin elasticity.
  • Portulaca Oleracea extract: Soothing skin, antimicrobial, anti-inflammatory action.
  • Elastin: Maintaining skin elasticity.
  • Hyaluronic acid: Smoothing skin texture, Moisturizing of your skin.
Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask


How to use it
Recommended to use it on a day when you feel your skin is lacking elasticity, when you feel your skin is dull or when your feel that your skin lacks nutrition. You can use the Ampoule then put on the facial mask for better result or you may mix it with moisturizer then use it as sleeping mask or you also can mix it with foundation or day cream, apply on your face and walk freely under the sun.


Lifting Away Wrinkle With SHO Wrinkle Lift Peptide Ampoule And Anti-Wrinkle Care Wrinkle Lift Peptide Ampoule Mask

Price : RM159
Capacity : 50ml


My Experience
Feeling my skin is more firm, smooth and guess what? my skin tone is improved too. I do have bit fine line and seems like it is disappearing. While using the mask, I dont feel sticky or dry but feeling my skin more moisturize.  I love the mild floral fragrance that is not to strong, not too watery but more gel but not sticky so when I apply onto my face, it spread very well. It is really good product to use at any time daily to maintain balance of your skin and make your skin more elastic.


Why we should get this product beside my good experience
To me it is interesting as this product can be shared with my husband and he love it too.  Beside can be used by any aged, it is also safe for preggy mommies, meaning everyone can use it.  The product is so effective and really make my skin so moisturize and healthy. When we purchase skincare product we always have to be extra careful if it contain dangerous chemical compound and this SHO product are free from Triethanolamine, benzophenone, synthetic pigment, sulfate, paraben and Acrylamide.

For more details of the product, check out https://www.uyaasia.com

To purchase the product, check out the following:




Also available in 50 selected Sasa stores


Wednesday, October 17, 2018

Wednesday, October 17, 2018

Aplikasi MMSOS Perkhidmatan Untuk Keselamatan Diri Pelanggan

Aplikasi MMSOS Perkhidmatan Untuk Keselamatan Diri Pelanggan | Dalam kehidupan seharian kita, pastinya kita nak semuanya berjalan lancar dan sempurna buat kita dan ahli keluarga serta  sahabat dan untuk semua orang jugak kan.  Setiap hari kita baca di dada akhbar dan di media massa perihal berita ragut, penculikan, pecah rumah, kemalangan, kecederaan, dibuli sewaktu di jalanraya dan pelbagai kisah yang menakutkan dan mengancam keselamatan kita tak kira usia.

Ramai mungkin tidak tahu yang kadar jenayah jenayah yang berlaku dalam negara kita adalah sebanyak 1 kes dalam 3 min! dengan purata 19 kes untuk 1 jam dan 170,000 kes untuk setiap tahun dan untuk kes kemalangan pulak adalah dalam kadar 1 dalam kurang setiap 1 minit,  61 kes dalam 1 jam dan 530,000 kes setahun dan jumlah ini semakin meningkat. Memang menakutkan tapi macam mana kita boleh membantu mengurangkan kadar jenayah dan seterusnya mungkin menghindari dari dari menjadi sasaran penjenayah?



Aplikasi MMSOS adalah suatu aplikasi yang direka untuk membantu menghindari diri kita dari menjadi mangsa jenayah dan bantuan hebat dan cepat di kala kita menghadapi kesukaran di jalan raya.

MM Synergy Sdn Bhd telah memperkenalkan suatu perkhidmatan yang lengkap yang dinamakan MMSOS bagi menghalang unsur jenayah dan membantu menghindari dan memberi bantuan sewaktu kita mengalami kecemasan  dan permasalahan berkenaan permotoran.

Bagaimana MMSOS boleh membantu kita?
Sangat mudah, hanya dengan menekan 1 butang, bantuan akan tiba dengan segera sekiranya kita berada didalam situasi yang kita rasakan diri kita dalam ancaman dan bahaya tak kira masa dan dimana kita berada.





Situasi dimana kita memerlukan bantuan  antaranya bimbang diragut, pecah rumah, buli, kemalangan yang melibatkan diri kita mahupun keluarga.

Jadi sebagai pelindung, jom kita sama-sama jadikan aplikasi MMSOS hari ni untuk menjaga keselamatan kita dan kenderaan kita. Muat turun dari Google Play atau Apps Store sekarang. Hanya RM1 sehari dan kita dilindungi.

Aplikasi MMSOS direka untuk memberi perkhidmatan dan pertolongan dengan kadar segera bagi memastikan kita selamat dari sebarang angkara jenayah.

Aplikasi MMSOS yang lengkap sangat cepat dan cekap dalam memberi bantuan bila kita perlukan berbanding bantuan sedia ada.



Keistimewaan tahunan yang sangat menarik bagi mereka yang menjadi pelanggan MMSOS antaranya adalah:
  • Pakej percutian untuk 2 orang selama 3 hari 2 malam di Deluxe Suite, Marina Island Resort termasuk sarapan pagi, makan malam, tiket ke taman tema dan WiFi selama 2 hari dengan harga RM588.00 sahhaja. (Harga asal RM980.00)
  • 8 pilihan penginapan di Homes Hotel Group yang terletak di Melaka atau Johor untuk dipilih (penjimatan sehingga 35%)
  • Insuran Kemalangan Persendirian (personal accident insurance) bernilai RM50,000.00
  • Pemasangan cermin gelap (car tinted), kawalan UV dan anti ketukan berharga RM800 
  • Baucer RM30 untuk pembelian di A Look eyewear keatas barangan terpilih
  • Pemeriksaan kesihatan bernilai RM365 di Pantai Hospital, Cheras
  • Rebate 10% bagi pembaharuan insuran kereta
  • Harga istimewa untuk penyeleggaraan kereta
  • Perkhidmatan ambulan secara percuma
  • Khidmat kereta tunda (towing) secara percuma

Pihak MMSOS juga tidak terkecuali dengan khidmat CSRnya bersama NGO dengan membantu 192 rumah perlindungan orang-orang tua dan mensasarkan untuk menyediakan satu unit ambulan untuk bantuan kemanusiaan dan berhasrat untuk menyediakan suatu tempat pelindungan untuk mangsa jenayah disamping menyediakan keperluan harian dan pembelajaran.

Aplikasi MMSOS Perkhidmatan Untuk Keselamatan Diri Pelanggan
Jadi, jom kita sama-sama menyediakan persekitaran yang selamat, tingkatkan keselamatan dan membantu sesama kita dengan melanggan MMSOS dengan hanya RM1 sehari


Monday, October 15, 2018

Monday, October 15, 2018

Giveaway Planner 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Seriously suka tengok header baru blog Sha ni....menarik so no comment.






SYARAT - SYARAT ;
1. Follow blog shfyqhazhr - (click here) *wajib

2. Follow ig & FB - @shfyqhazhr | Shafyqah Azahar *takwajib
3.Copy banner dan buat satu entry bertajuk GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM *(please backlink to this post) *wajib
4. Dalam entry penyertaan boleh komen mengenai blog sha ; kekurangan blog sha / apa yang perlu ditambah atau dibuang! & kalau korang rajin lagi bolehlah komen di entry entry lama sha hehehe *takwajib






Saturday, October 13, 2018

Saturday, October 13, 2018

Susu Fernleaf UHT 100% Mmmmm Dari New Zealand Yang Sedapp Penuh Kebaikan

Jenama susu Fernleaf memang tak perlu untuk diperkenalkan kepada kita sebab ianya antara jenama susu yang paling popular di Malaysia ni kerana susu Fernleaf berkualiti tinggi dan diformulasi dengan pelbagai vitamin serta mengandungi nutrisi penting dalam pertumbuhan tulang dan gigi setiap individu.



Jikalau dahulu ramai ibu bapa yang memberhentikan pengambilan susu buat anak-anak yang telah meningkat dewasa kerana salah faham bimbang anak akan menjadi gemuk tapi fakta ini adalah sangat salah kerana
  • Susu penting untuk kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar kerana ianya mengandungi kalsium yang penting untuk pembentukan tulang dan gigi
  • Bagi ibu mengandung dan menyusukan bayi, pengambilan susu bertindak sebagai pengimbang kandung kalsium dalam tubuh yang turut diserap oleh bayi.
  • Bagi golongan dewasa, susu membantu meningkatkan jisim tulang yang akan berkurangan apabila usia semakin meningkat

Apabila usia semakin meningkat, setiap individu berrisiko menghidap pereputan tulang atau osteoporosis, jadi bagi mencegahnya kita disarankan untuk meminum secawan susu setiap hari bagi membekalkan dan menggantikan kalsium yang hilang.

lembu tenusu dibiarkan bebas di padang rumput yang segar dan berkualiti



Apakah faktor yang menjadikan susu Fernleaf penuh khasiat dan menjadi pilihan ramai?
  • New Zealand sangat dikenali dengan iklim yang selesa,  tanahnya yang subur, kadar hujan yang baik, cahaya mathari yang banyak serta udara dan air yang bersih menjadikan rumput yang tumbuh sangat berkualiti tinggi dan terbaik bagi setiap lembu.
  • Lembu tenusu yang diternak dibiarkan lepas bebas meragut rumput tanpa dikurung didalam kandang.  Lembu tenusu disini menghabiskan 90% masa meragut rumput pada hari yang cerah dan secara tidak langsung mendapat kandungan vitamin D yang sihat.
  • Susu yang dihasilkan oleh lembu tenusu di sini mengandungi banyak nutrien penting  antaranya kalsium, protein, vitamin B12, Phosphorus, Niacin, vitamin D, Potassium, vitamin serta Riboflavin
  • Pengalaman selama lebih 140 tahun menjadikan Fernleaf pakar dalam pengurusan ladang dengan sifat dedikasi setiap peladang bagi memastikan kualiti yang tinggi bagi setiap peringkat pengeluaran susu bermula dari air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna.


No automatic alt text available.

 Antara fungsi dan kebaikan vitamin D kepada tubuh kita:
  • menyerap kalsium
  • memperbaiki sistem kekebalan
  • memelihara tahap tekanan darah
  • mengurangkan risiko dijangkiti beberapa jenis barah
  • mengurangkan risiko diabetes



Dengan Fernleaf UHT ni memang sangat memudahkan sebab Acha akan meminumnya sebelum ke sekolah atau dia dapat meminumnya sewaktu di dalam perjalanan ke sekolah untuk menduduki peperiksaan UPSR baru-baru ini, jadi perut dia terjaga dan dia dapat fokus dan berfikiran tenang sewaktu menjawab peperiksaan



Fernleaf UHT 100%
Kesimpulannya, susu Fernleaf UHT 100% Mmmmm...enak dan berkhasiat kerana produk susu yang  sangat berkualiti dan dihasilkan 100% daripada New Zealand dengan 100% kebaikan susu buat kita semua dan semestinya di pek dengan jaminan kebaikannya.






Jadi tunggu apa lagi, jom dapatkan khasiat minuman harian dengan susu Fernleaf UHT yang lazat hari ini yang terdapat dalam beberapa pek mudah dibawa dalam beg tangan atau beg sekolah anak kita 

Susu Penuh Krim : 200ml & 1 liter
Susu Coklat :  200ml & 1L
Susu Rendah Lemak : 1L



Untuk tahu lebih lanjut, layari atau ikut yang berikut :

Laman sesawang :https://www.fonterra.com


Instagram : https://www.instagram.com/fonterra.my/


#FernleafUHT #100Mmmmm
artikel ini mungkin tidak sesuai buat sesiapa yang lactose intolerance