Friday, December 14, 2018

Friday, December 14, 2018

Domino’s Pizza & Pepsi Black Unveil Winners of The Everyone’s A Winner Contest : Grand Prize Winner Drives Home A Brand New Honda City!

Domino’s Pizza & Pepsi Black Unveil Winners of The Everyone’s A Winner Contest : Grand Prize Winner Drives Home A Brand New Honda City! | Inspired by a shared vision of rewarding customers, Domino’s Pizza teamed up with its long-standing beverage partner, Etika to offer customers with the opportunity to win outstanding prizes worth more than RM130,000!


At the prize giving ceremony of the Everyone’s A Winner Contest, Mr Chee Hin Kiat was announced the Grand Prize winner and took home a brand new Honda City worth up to RM80,000. Linda Hassan, Senior Vice President, Marketing, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore and Santharuban T. Sundaram, Vice President of Marketing at Etika Sdn Bhd presented the keys to Mr Chee’s new car as well as other attractive prizes to winners.




Ecstatic to have won the car, Chee Hin Kiat said, “Today, my wife is going to receive a new ride, can’t say how excited I am to have won this brand new Honda City! When I entered this competition, I certainly did not expect to win. As the holiday season is fast approaching and during the contest period, my intention was to share food and especially pizzas with those who are less fortunate. I always believe that if you do good you get good back in return.”

Another winner who bagged a brand new Samsung Gear VR, Zeti Harun said, “This win definitely came as a surprise to me! My officemates and I constantly think of Domino’s Pizza whenever we have office parties, when we want a quick bite or during overtime. This is mainly because Domino’s Pizza is fast, convenient and most importantly delicious! Winning the Samsung Gear VR without a doubt is a great treat!”

Customers are the lifeblood of our company. This is reflected in our recently launched brand promise, It’s All About You. It is our commitment to continuously improve ourselves, while we present new services, products, convenience and experience in delivering the best Domino’s experience to our customers. It goes beyond our delivery promise and beyond our commitment of serving you hot and wow pizzas.”

“We take pride in fully understanding what our customers like, what they do not like and more importantly, what they want more of. With this contest, we took the opportunity for our customers to enjoy their favorite pizzas while standing a chance to take home attractive prizes! This is part of our continuous appreciation towards our customers for their amazing support,” 
 Linda Hassan, Senior Vice President, Marketing, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore

“While we know that Domino’s pizzas and Pepsi Black is a great combination, it truly takes this classic pairing to another level when a contest such as this is offered to our customers. Not only do they get to enjoy their favorite pizzas and drinks, they also get to experience the excitement of being part of this contest. The winners, especially Mr Chee will now have a memorable moment to cherish!” 
Santharuban T. Sundaram, Vice President of Marketing at Etika Sdn Bhd

The Everyone’s A Winner Contest which ran from October 8 to November 4 demonstrated Domino’s Pizza’s promise of enhancing customers’ experience as well as to offer great value for money deals through its Bold Combos which includes the Bold Buddy Combo at RM35.90 and Bold Super Combo at RM55.90.

On top of that, customers also enjoyed the 2 Pizza Deals that were available from RM28.30 for two Regular pizzas, RM47.15 for two Large pizzas and RM66.05 for two Xtra Large pizzas. For more value, customers were also able to opt for the 2 Pizza Deals with Extra Cheese from just RM 30.65 for two Regular pizzas with 50% off Extra Cheese, RM50.45 for two Large pizzas with 50% off Extra Cheese and RM70.30 for two Xtra Large pizzas with 50% off Extra Cheese.

To participate in this contest, customers had to purchase any of the Bold Combo or purchase any pizza paired with Pepsi Black 1.5L. Those who entered then played a game of ‘Count the hidden Pepsi Black and Pizzas’ and submitted their creative slogan along with entry at www.dominos.com.my/EveryoneIsAWinner.

Additionally, participants collected points upon any purchase with Pepsi Black. Participants who accumulated the highest points would be in the running for the brand new Honda City. Other exclusive prizes were three Samsung Galaxy S9, 10 Logitech G560 Gaming Speakers, 20 Samsung Gear VR with Controller, 50 vouchers for 1 year worth of Domino’s large pizzas and unlimited Free Breadstix /Cinnastix with minimum purchase which are valid for 2 weeks.

The contest was very well received and each submission were interesting and unique as participants entered with their most creative slogans.

To learn more about Domino’s Pizza Malaysia’s latest products as well as other ongoing promotions, visit us at www.dominos.com.my

About Domino’s Pizza
Delivering more than 1 million pizzas a day worldwide, Domino’s Pizza is the world’s leading and fastest growing pizza delivery company committed to upholding the industry in product quality and operational excellence. Globally, Domino’s Pizza Inc. operates a total network of more than 14,000 owned and franchised stores throughout the U.S. and in over 85 markets. Domino’s internationally ranks in the top five companies in online transactions.
As at Q2 2017, Domino’s Pizza Malaysia is the largest Domino’s market in Southeast Asia and fifth largest in Asia Pacific. Established in 1997, Domino’s Malaysia is managed by master franchise holder, Dommal Food Services Sdn Bhd. To date, there are 221 Domino’s Pizza stores in the country.
At Domino’s Pizza, we take PRIDE in our commitment to enrich the lives of our customers, employees, partners, shareholders and communities. As one of the most lovable brands in Malaysia, we will go the extra mile for your smile as well as uphold our culture to ‘sell more pizza, have more fun’. Embracing our company’s philosophy of smart hustle, Domino’s is committed to provide customers with the ultimate pizza delivery experience, with its product satisfaction guarantee, 30-minutes delivery guarantee and 15-minutes take-away guarantee.
Forging ahead as an e-commerce entity, Domino’s Pizza has led many firsts in its digital platforms. Domino’s Pizza Malaysia has leveraged on the digital world to the best of its advantage and this began when it was certified as the first QSR company to provide an online ordering platform by the Malaysian Book of Records with the launch of its website in 2003. Domino’s Pizza Malaysia’s online ordering platform is also ranked #1 for its online speed of service in the QSR industry.
Domino’s is the award winner of the 2009, 2010, 2011, 2012 and 2016 Gold Franny Award, a distinguished Achievement Award of the International Franchise Association at the Domino’s Pizza Worldwide Rally. In a show of confidence by Malaysian consumers, Domino’s Pizza won Bronze in the “Restaurant & Fast Food" category of the prestigious Putra Brand Awards 2014, silver in 2015, bronze in 2016, Silver in 2017 and Bronze in 2018.

About Etika Sdn Bhd
One of Malaysia's leading drink distributors, Etika Sdn Bhd is a wholly owned subsidiary of Asahi Group Holdings Ltd., Japan and the official bottler for PepsiCo in Malaysia. Etika Sdn Bhd markets and distributes some of PepsiCo's global brands such as Pepsi, Sting, Evervess, Revive Isotonic, 7UP, Tropicana, Mirinda, Lipton Ice Tea, Mountain Dew, Gatorade and MUG, as well as its own range of products which include Chill, Kickapoo, WONDA Coffee, Goodday Milk, Calpis, Dairy Champ and Bleu.

Wednesday, December 12, 2018

Wednesday, December 12, 2018

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom. Jemput sama-sama meriahkan.

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom

Seperti yang mama ada beritahu dalam post sebelum ni, mama ni adalah sejenis yang suka blogwalking. Dan sesiapa yang ada di bloglist mama biasanya akan mama blogwalk dulu dengan syarat blog Tu kena selalu update la ye. Memandangkan dah nak masuk tahun baru aka umur baru bagi mama, maka mama mencari 20 blog untuk dimasukkan ke dalam bloglist mainpage mama, 

Bagi yang tak terpilih pula jangan lah risau, mama akan buatkan satu page dan masukkan kesemua link yang join segment ni.  dan Semoga dengan adanya segment ni akan membuatkan mama bertambah berkobar-kobar semangat blogging untuk tahun 2019.

Jom tengok syarat-syarat: 

1. Buat satu blog post bertajuk "Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom". Tampal banner di ats beserta link ke post ini.
6. Follow Twitter: https://mobile.twitter.com/mamapipie
7. Follow FB page: https://m.facebook.com/mamapipie/
8. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.

Done. Mudah saja kan. Bagi sesiapa yang ada masalah untuk nak buat perkara di atas dengan alasan munasabah mama tetap akan terima penyertaannya. Dun worry OK!

Segment ini berakhir pada 31/12/2018 11.59 Malam.


Tuesday, December 11, 2018

Tuesday, December 11, 2018

MMSOS Satu Aplikasi Mantap Dalam Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat

MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan. 



Aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, kerjasama bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses. 


MMSOS beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlaku kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang dihadapi serta mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. Anda sebagai pengguna boleh monitor status anda melalui aplikasi ini. 

Aplikasi ini dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri. 


Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS : 
• Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000). 
• Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365). 
• Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’. 
• Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 3D2N + Dining). • ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta. 
• ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta. 
• ‘Ambulance fees’. 
• Percuma ‘towing’. 

Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna. 

Pengurus Perhubungan Awam : Puan Rozana Abu Hassan 012-2952169 

Facebook : https://www.facebook.com/mmsos.my/

Instagram : https://www.instagram.com/mmsos20181/


Sunday, December 9, 2018

Sunday, December 09, 2018

Partnership Agreement Signing Ceremony Between KidZania Kuala Lumpur and Hotel Sentral Group

Partnership Agreement Signing Ceremony Between KidZania Kuala Lumpur and Hotel Sentral Group | KidZania Kuala Lumpur, the award winning indoor edutainment centre, and Hotel Sentral Group have recently sign a MOU official partnership for the betterment of the future generation via educational activity and improvement of business offering with the children community in mind.



Through this partnership, Hotel Sentral Group and KidZania Kuala Lumpur will create a mock-up Hotel Sentral establishment within KidZania, to bring new perspective to children about the many job profession in the hospitality industry.

Hotel Sentral Group will be opening a mini hotel within KidZania Kuala Lumpur that would educate children in the day-to-day dealings careers within the hospitality industry. Thus, improving Hotel Sentral’s offering to meed the demand of the family market.

Hotel Sentral will be the first hotel chain in Malaysia to accept the KidZania currency known as KidZos as a payment method which would further educate the children to manage finances.



“This partnership with Hotel Sentral aligns perfectly with our tagline “Learn Life Today” to which we believe in providing the learning experiences to help the children understand the world surrounding them. With a role-playing activitiy in the hospitality industry like this, they would develop valuable life skills that will serve them well as adults.

Malaysians are known for our superb hospitality and through experiencing a job within the industry, we would help Hotel Sentral Group in promoting the brilliance of highest standards in hotel services,” Shahrul Nizar Ahmad, Mayor of KidZania Kuala Lumpur.

“We are fully supportive of the KidZania Kuala Lumpur concept, and we find KidZania Kuala Lumpur the best marketing platform for us to partner with as it provides realistic education activities that based on real life job professions,” George Lee, General Manager of Hotel Sentral Group.

In conjunction with the occasion, Hotel Sentral Group had also sponsored for the admission of underpriviledged children from Rumah Victory Children And Youth Home; Ractar Orphanage and Infinity Charity and Welfare Organisation to participate in the role-playing activities within KidZania Kuala Lumpur.



KidZania Kuala Lumpur offers over 100 profession related role-playing activities spread across 60 various establishments in KidZania Kuala Lumpur that encourage children to adopt positive behaviours that will help to groom them to handle the demands and challenges of everyday life.

For more information KidZania Kuala Lumpur activities and events, check and contact the following:

Web : 
www.kidzania.com.my 

Facebook : 
www.facebook.com/KidZaniaKualaLumpur, 

KidZania Careline : 
1300 13 KIDZ (5439) 
9.00 am to 6.00 pm from Monday to Saturday

Friday, December 7, 2018

Friday, December 07, 2018

Pernah Tak Kita Perhati Dan Perasan Perubahan Waktu Setiap Hari Sehingga Kita Masih Lalai

Pernah Tak Kita Perhati Dan Perasan Perubahan Waktu Setiap Hari Sehingga Kita Masih Lalai | Salam Jumaat, sedikit perkongsian yang cukup menarik untuk kita hayati dan fahami.

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi.

WAKTU SUBUH
Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi.

Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur.

Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.


WAKTU DZUHUR
Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman.

Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak?


WAKTU ASAR
Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif.

Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu ).

Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita. Nak subur? Sila segerakan solat Asar anda!


WAKTU MAGHRIB
Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam.

Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.


WAKTU ISYAK
Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak.

Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus.

Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam.

Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya.

Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh. Kita sebagaiumat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah S.W.T. tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini.

Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah S.W.T. mewajibkan solat ke atas hambanya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukannya. Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya.

Ya Allah bukakan pintu rahmat. hidayah keselamatan. kesihatan. rezeki yg halal dan sentiasa mendapat perlindungan dari Mu ya Allah. Amin. Amin. YRA

copy paste dari whatsapp keluarga - sumber, tidak diketahui

Thursday, December 6, 2018

Thursday, December 06, 2018

The Big Bad Wolf Book Sale Is Back And Marking The Start Of Its 10th Anniversary Sale In 2019

The nation's favorite annual Book Sale - the Big Bad Wold Book Sale officially launches its 10th year celebration to commemorate its anniversary in 2019.  This year, the sale continues to grow bigger and better with 4.5 million books at 75% - 95% discounts. Known for this unique feature of being open 24 hours a day, the Sale will be at Mines International Exhibitions and Convention Centre (MIECC), Seri Kembangan from 7 till 17 December 2018.

The Big Bad Wolf Book Sale Is Back And Marking The Start Of Its 10th Anniversary Sale In 2019

The Big Bad Wolf Book Sale Is Back And Marking The Start Of Its 10th Anniversary Sale In 2019
The Big Bad Wolf Book Sale Is Back And Marking The Start Of Its 10th Anniversary Sale In 2019
Book lovers will be able to find books from all genres, in three languages - English, Bahasa Malaysia and Chinese.  There will be a wide selection of books from best-sellers, young adult novels, romance, sci-fi, crime, thriller, business books, architecture books, art adn design books, cookbooks and more.  The Book Sale will also feature educational books from famous local publishers such as Kualiti, Sasbadi, Nusamas, Cemerlang and Pelangi.  Shoppers will also find contemporary Malaysian novels by Karangkraf, PTS, Pakeer and Pustaka Azhar.  Parents, be ready to find a large offering of children books ranging from activity books,m coloring books, storybooks, picture books and more

The Big Bad Wolf Book Sale Is Back And Marking The Start Of Its 10th Anniversary Sale In 2019
"The past years of our journey can be defined as a kaleidoscope of happy and best memories for 'the Wolf' family.  From what started out as a tiny remainder bookstore that sold books below retail prices, we have come a long way to having 500,000 visitor at the Sale - Andrew Yap, Founder of the Big Bad Wolf Books
In the past three years, the Big Bad Wolf Book Sale has expanded leaps and bounds in an aim to change the world one book at a time.  The Book Sale has made its presence known in countries such as  Thailand, Indonesia, the Philippines, Sri Lanka, Taiwan and United Arab Emirates and  locally, the Sale has been to Ipoh, Penang, Sarawak and also Melaka this year.
"Our plan is to continue to make affordable books accessible to everyone.  Therefore, we hope to conquer more cities and countries in the coming years as we have to rekindle the joy of reading because reading can create opportunities for people to be inspired and empower them to dream bigger" - Andrew Yap
The Big Bad Wolf Book Sale Is Back And Marking The Start Of Its 10th Anniversary Sale In 2019
To all AmBank customers, be ready to get rewarded at the Sale this year, partnering with AmBank for the first time as the official bank of the Big Bad Wolf Book Sale Kuala Lumpur, AmBank card holders will exclusively get a RM30 Big Bad Wolf Book Sale's voucher with a minimum spend of RM300 during the Book Sale.

In an aim to give to the society, the big Bad Wold Book Sale is partnering with Astro Kasih Knowledge Zone through its Corporate Social Responsibility arm, the Red Readerhood Programme where public is encouraged to donate books to underprivileged children.  This initiative is to help provide quality books to the underprivileged children.  Astro Kasih Knowledge Zone Celebrities will be bringing in celebrities like Lisa Surihani, Dina Nadzir, Daniel Lawak Solo, Lin Ariffin, Calista Leah, Emily Quak, Joe Chan and JieYing Tha who will make their appearances as storyteller as well as coordinating quizzes at the Sale to show their support towards this initiative.  Big Bad Wolf Books will kick-start the initiative by donating 1,000 books to the cause.  Among the recipients of Astro Kasih Knowledge Zone are 3,000 underprivileged children from 29 charity homes.

Returning to the Big Bad Wolf Books once again this year, Ejen Ali, the world-class Malaysian animated television series by bringing fun-filled activities lined up for everyone to enjoy such as Ejen Ali Meet & Greet session, Hunt for the most creative 'Ejen' and IRIS workshop.  The Hot FM Zoomerz and Kool FM Sahabat Kool will also make their appearances at the Book Sale for public to win attractive prizes.

Get your hungry tummies filled at  the food court located inside the hall and quench your thirst at Cafe Wolf, Big Bad Wolf Books' F&B arm while book hunting and the cafe is available at all times

Facebook : fb.com/bbwbooks
Instagram : @bigbadwolfbooks

Wednesday, December 5, 2018

Wednesday, December 05, 2018

Majlis Pra-Pelancaran Dan Yazit Search Sebagai Duta Artis Uptown M3 Mall

Tahniah kepada Double Two Resources atas pra-pelancaran Uptown M3 Mall baru-baru ini dan terima kasih kerana membuka peluang perniagaan kepada mereka yang berminat untuk berniaga pelbagai produk antaranya makanan, pakaian, aksesori dan apa saja yang boleh menjana pendapatan halal dan selain membeli, pengunjung juga dapat berhibur.



Pada majlis yang sama, pihak Double Two Resources juga telah melantik bekas pemain dram kumpulan Search, Yazit sebagai duta Uptown M3 Mall.  Pemilihan Yazit adalah bagi membantu beliau dan juga  peluang perniagaan kepada artis lama dan baru yang berminat berniaga dan mereka juga boleh membuat persembahan busking dengan segala peralatan pentas yang turut disediakan.  



Siapa tak kenal dengan Yazit, pemain dram  kumpulan Search kan yang cukup popular hingga kini.  Kisah Yazit yang sakit buah pinggang dan asma pernah dilaporkan dalam suratkhabar serta sedikit kontroversi (kalau nak tau, sila cari dalam suratkhabar la ya) dan beliau kini mencari rezeki dengan menjual produk makanan dan kraftangan untuk menangung kos perubatan tapi pendapatan yang tidak menentu dan seberapa tu tak mencukupi. Yazit juga aktif bermain muzik bersama kumpulan As Salam yangdiketuai oleh Zul Handy Black di pelbagai majlis dan persembahan amal.

Lebih menarik, terdapat booth Celebrity Corner dimana para artis yang berminat untuk berniaga boleh menjana pendapatan yang kemudian akan diadakan Celebrity street di masa akan datang. Sambil membeli orang ramai dapat berhibur serta boleh menghulur derma setiap kali Yazit membuat persembahan.  Sumbangan juga akan diberikan kepada golongan artis lain yang memerlukan bantuan dan mendapat sokongan dari Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA)

Turut hadir ke majlis pra pelancaran adalah  memberi sokongan adalah Ameng Spring, Baggio, Zul Handy Black bersama As Salam, Thalia, Yana dan ramai lagi.

Selain daripada tu, peniaga dan pengunjung tak perlu risau sebab tempat meletakkan kenderaaan dan tandas ada disediakan oleh pihak M3 Mall.

Majlis Pra-Pelancaran Dan Yazit Search Sebagai Duta Artis Uptown M3 Mall


Sesiapa yang berminat jangan risau sebab kos sewaan yang di Uptown M3 Mall ni memang berpatutan dengan Lot Food Truck sebanyak 12 unit berharga RM1,100 setiap lot, 15 unit lot gerai makanan berharga RM850 setiap unit dan 45 unit lot gerai pakaian RM650. 

Sebarang pertanyaan untuk tapak perniagaan di Uptown M3 Mall yang terletak di Taman Melati,  boleh terus berhubung dengan pihak urusetia HSKLCC Resources  di 013 3242799 (Rosli) atau 012 2195741 (Haizam) atau email kepada  : doubletworesources@gmail.com

Tuesday, December 4, 2018

Tuesday, December 04, 2018

Wajah Bersinar Bak Orang Korea Dengan Cozena Model Tone-Up Cream

Memang ramai orang Malaysia teruja tengok kecantikan kulit orang Korea dan sentiasa mencari cara dan panduan nak kulit cantik kan, kini Cozena, produk yang didatangkan khas dari Korea dan dah berada di pasaran Malaysia serta boleh didapati secara dalam talian.

Model Tone-Up Cream (50ml) RM115

Baru-baru ini Cozena telah membuat pengenalan berkaitan produk keluarannya dan Umi berkesempatan mencuba Model Tone-Up Cream yang boleh mencerahkan kulit, membaiki kulit kusam dan kering, memberikan kesan sekata pada tona wajah serta membuat kulit muka lebih 'glowing' dan 'shinning'



Mudah jer kan, selain dari tu, di akhir rutin penjagaan kulit, calit sedikit krim dan sapukan ke seluruh muka dan leher. Baunya memang harum dan dah namanya krim, jadi ia agak berkrim la ya dan pastikan sapu dengan rata okay.

Hanya dalam tiga ke lima minit jer muka kita dah jadi persis orang Korea tau!


Kandungan
Aqua, Glycerin, Butanediol, Squalane, Polydimethylsiloxne, Cyclomethicone, Isononyl, Isononanoate, Glyceryl Stearate, Carbomer, Aminomethypropanol, Xanthan Gum, HydroxybenzylEster, Sodium Hyaluronate, Disteardimonium Hectorite, Titanium Dioxide, Centella Asiatica Extract, Sophora Angustifolio Root Extract, Glycyrrhiza Inflata Root Extract. Costus Specious Rhizome, Phenoxyethanol






Selain tone-up cream ni, Cozena juga ada Royal Jelly Facial Wipe, Melted Mask. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Melted Mask ni boleh la terjah kat > http://www.apekinah.com/2018/12/collagen-melted-mask-cozena.html


Peluang Menjana Pendapatan Bersama Cozena
Kalau ada sesiapa yang berminat nak menjana pendapatan sampingan, cepat sertai affiliate Cozena ni dengan komisen yang sangat berbaloi-baloi.  Untuk menyertai Affliliate Cozena ni hanya RM250 sahaja termasuk dengan affiliate kits.  Nak tau lebih lanjut, tengok kat http://www.cozena.com.my

Atau boleh jengah kat social media yang lain

Facebook

Instagram

Whatsapp



Saturday, December 1, 2018

Saturday, December 01, 2018

Kemeriahan Karnival Year End Zakat (YEZ) 2018 Di Masjid Usmah Bin Zaid, Wangsa Maju

Untung sungguh warga Wangsa Maju dan yang berdekatan kerana bermula hari ni 1 Disember hingga 2 Disember, Pusat Pungutan Zakat - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ- MAIWP) sedang menganjurkan Karnival Year End Zakat (YEZ)2018 bermula jam 9 pagi hingga 9 malam di perkarangan Masjid Usamah bin Zaid, Wangsa Maju. 

Karnival yang julung kalinya diadakan ini merupakan satu usaha mempromosikan dakwah zakat dengan lebih meluas di sekitar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan agar ia dapat meningkatkan prospek pembayar zakat dan secara tidak langsung meningkatkan kutipan zakat.

Selain itu ia juga bagi mendekatkan umum tentang kewajipan berzakat terutamanya tentang zakat harta dan juga sebagai satu landasan kecermerlangan diri umat islam kepada penghayatan agama dengan pelbagai aktiviti keagaman yang disediakan oleh pihak PPZ-MAIWP.

Aktiviti sokongan seperti Karnival YEZ 2018 ini amat perlu dilaksanakan agar ia dapat menarik lebih ramai golongan masyarkat Islam dalam pelbagai lapisan umur dan jantina. Pelbagai aktiviti untuk pelbagai lapisan umur dari kanak-kanak hingga dewasa.



Image may contain: 9 people, people smiling



Perasmian Bulan YEZ 2018 ini dilaksanakan oleh Pengerusi PPZ-MAIWP, Datuk Che Mat Che Ali, turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif PPZ- MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff serta penaja Jom Sertai Kempen Skim Thohir 2018 dan Kempen Jom Berzakat @ zakat.com.my

Pihak PPZ-MAIWP menyasarkan seramai 10,000 orang yang akan hadir ke Karnival YEZ 2018 yang akan dianjurkan dan menfokuskan penduduk yang akan tinggal di sekitar Wangsa Maju, Gombak, Setiawangsa, Keramat dan sekitar kawasan lain.

Bersempena karnival juga, PPZ- MAIWP melancarkan Bulan YEZ 2018 dan pengumuman pemenang bagi Jom Sertai Skim Thoir 2018( Julai - Oktober) yang ditaja oleh Five Estec Travel Services Sdn. Bhd, dan Kempen Jom Berzakat @ zakat.com.my ( Ogos - Oktober 2018 ) yang ditaja oleh SeriGroup Global Sdn. Bhd.

Jangan lupa malam ni ada pada jam 9 ada pertandingan gusti lengan dan Konsert YEZ yang akan menampilkan Hijjaz, D'Vision, Saujana, Ali XPDC, Raihan dan hos yang dikenali ramai Shuk HotFM dan Atu Zero

Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person, standing 
Terdapat 90 gerai menarik yang boleh didapati di Karnival YEZ termasuklah gerai jualan dari asnaf, aktiviti pentas, aktiviti memanah, pertandingan azan, pertandingan Masterchef bersama Chef Zubir, kaunter Zakat & Baitulmal dan pemeriksaan kesihatan.  Buat anak-anak pastilah mereka akan teruja dengan aktiviti bersama Didi & Friends, Maskot Omar & Hana, pertandingan mewarna, ada mini petting zoo dan banyak lagi.
 
Untuk esok 2 Dismber, selebriti yang akan tampil bermula jam 9.30 pagi adalah IM Asyraf, PU Amin, Amin Idris, Heliza Helmi.  Sesiapa nak ambil bahagian dalam Pertandingan Azan boleh la mencuba bakat pada jam 11 pagi dan sesiapa nak mencuba bakat memasak, pastikan jangan terlepas masuk pertandingan MasterChef YEZ bersama Chef Zubir pada jam 2 petang

Buat anak-anak boleh la bergambar bersama maskot Omar & Hana pada jam 5 petang dan pada jam 9 malam nantikan persembahan dari Hafiz Hamidun dan Grand Forum Superstar bersama Ustaz Dato Dr Izhar Ariff, Ustaz Shahrizan Daud At-Turabi, Ustaz Tuan Syed Norhisam Tuan Padang bersama hos yang cukup cilik tak lain tak bukan Bell Ngasri

Jadi, jom kita ramai-ramai ambil peluang kalau tak sempat hari ni, moh kita esok ya dan mana tau kot ada diantara kita menjadi pengunjung yang bertuah memenangi hadiah cabutan bertuah dan Grand Prize Cabutan Bertuah bernilai RM2,500 dan ada 37 cabutan bertuah mulai hari ini dan esok dengan jumlah bernilai RM7,500 kesemuanya.  Jangan risau kalau tak dapat sebarang hadiah cabutan tu tapi pastikan kita jengah kat mana-mana gerai dan pasti tidak balik dengan tangan kosong.
Saturday, December 01, 2018

Herba | Kegunaan Tradisional Pokok Ara Tanah


Daun ni punya banyak nama yang akan pelik la jugak tapi Umi suka sebab kegunaannya yang pelbagai.  Ada yang memanggil dengan nama Patikan Kerbau/Susu Nabi/Gatas-Gatas/Gelang Susu/Fei Yang Ts'ao

Kegunaan Tradisional Pokok Tanah Ara
Tumbuhan liar yang boleh dijumpai di tepi longkang dan ia adalah rumput perosak yang tumbuh dikawasan pertanian.  Bunga dan daunya tersusun dalam jujukan ranting hingga ke hujung.  buahnya berwarna kuning dan 3 biji berwarna merah. Mempunyai bahan kimia yang ada sterol, alkohol tanin dan triterpernoid.

Kegunaan:

  • Merawat asma dan bonkitis - daun, akar dan batang direbus dengan air dalam bekas tertutup, 1 cawan rebusan ini dicampurkan dengan 4 cawan air. Didihkan sehingga tinggal 1 caan.  Minum bila sejuk.  Air ni tahan 2-3 hari
  • Merawat batuk yang mengandungi kahak berdarah - jusnya diberi minum kepada pesakit
  • Menambah susu ibu bagi ibu yang menyusukan anak - minum air rebusannya
  • Penyakit gatal-gatal - getahnya disapu dibahagian terbabit
  • Merawat luka- getahnya disapu bahagian luka
  • Merawat penyakit angin dan berak berdarah - minum jusnya
  • Ia juga merawat kecacingan, sakit mata dan disentri, bertindak sebagai antiradang, antibakteria dan antikanser dan dikatakan selalu diberikan kepada lembu yang menghadapi retak tulang :-O
Nota : Jangan sebarangan mencuba sebab pokok sebegini memang tumbuh meliar dan mana tahu baru saja diracuni atau disembur ubat nyamak pihak bandara, jadi sila berhati-hati ya


Info berkenaan daun ni : http://infoherbalis.com/2015/06/13-khasiat-patikan-kebo-yang-perlu-anda-tahu.html

Destinations