Thursday, 20 June 2019

Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman Pos Laju Yang Sangat Mudah

Salam Syawal 1440H.  Sejak menggila membeli novel dan join group Whatsapp untuk preloved novel ni, hampir setiap hari courier sampai rumah..aduhaii kalau tau dek en suami mau bising dia sebab tak tahu nak letak mana dah novel ni semua.  Dok terbayang alangkah bahagia kalau dapat buat satu bilik penuh buku dan jadi tempat mengerahkan otak untuk blogging...berangan jer la boleh kan.

Bagi para pembeli yang nak tahu macam mana nak track kat mana courier you all tu, tak payah susah nak call Pejabat Pos bagai, cuma jejak di https://www.pos.com.my/postal-services/quick-access/?track-trace


Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman  Pos LajuYang Sangat Mudah

  • Masukkan nombor tracking yang sender tu bagi.  Pastikan no yang dimasukkan tu betul dan kalau pengirim bagi waktu pagi dan bagitahu courier dah diserah ke Pejabat Pos, boleh la track tapi kalau tak ada hari yang sama, cuba lagi esoknya.


Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman Pos Laju Yang Sangat Mudah

  •  Nanti akan keluar di mana lokasi terakhir serta tarikh serta masa courier yang dicari tu

Cara-Cara Untuk Menjejaki Courier Kiriman Pos Laju Yang Sangat Mudah


  • Akhirnya, novel yang ditunggu pun tiba! Lambat sebab semasa dihantar tu lagi seminggu nak Hari Raya tu yang sangkut lama tu.

Mudah kan! apa pun yang penting kalau nak beli novel atau apa sahaja, sila beli trusted seller.

3 comments:

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!