Wednesday, 24 July 2019

Makan Malam Bajet Di The Humble Chef

Tempohhari ada suarakan pada DH yang dah lama tak makan di The Humble Chef dan semalam DH ajak kami ke sana lagi buat kali keempat atau pun dah kali kelima untuk tahun ni..tak ingat tapi kali ni korum memang tak cukup, hanya berlima je.  Kenapa repeat? sebab pertama sebab kesedapan sajian tu memang mengikut cita rasa dan kedua sebab murah..eh tak la murah tapi sajian dia tu memang cukup untuk seseorang yang tidak makan terlalu banyak..bak kata janji ada makanan.

baca The Humble Chef : Pasta Murah Dan Menyelerakan Dengan Harga Berpatutan 

Tak payah nak cerita panjang lebar kan sebab dah memang mengikut citarasa kami sekeluarga dan sesekali makan di luar seakan treat ourself dan bonding time dan semestinya cafe The Humble Chef di Desa Pandan menjadi pilihan seperti selalu sebab lebih dekat dengan rumah kan.

Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Angah Ammar dan Cikapplepie dengan Pan Fried Chicken Cutlet RM20.00 dengan ada ayam, salad yang disiram dengan sos  dan pasta
Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Beef Pesto @ RM5.00 ni kepunyaan saya ler yang cukup menepati selera dan memakan Pesto ni pun selepas diperkenalkan oleh Chef Ross.
Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Lamb Carbonara @ RM6.00 pilihan DH yang cukup untuk mengalas perut tapi dia pun join in untuk Mac & Cheese jugak

Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Lamb Carbonara Double @ RM12.00 pilihan KY Amanda..nampak tak kuat sungguh dia makan dan banyak tu boleh habis tau tanpa bantuan sesiapa..uhh
Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Chicken Wings @ RM7.50 ni la pilihan cikapplepie tapi bukan dia sorang je yang makan. Ni lagi sorang anak dara yang kuat makan hehe
Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Crème Brúlée @ RM5.00 ni pun untuk KY Amanda, alahai anak dara ni kuat makan sungguh
Makan Malam Bajet Di The Humble Chef
Mac & Cheese @ RM9.50 pilihan saya tapi sharing dengan yang lain sebab mana boleh nak habis kalau dah makan sepinggan Pesto atau pasta yang lain kan.

Heaven and Earth Ice Lemon Tea @ RM3.50 dan kalau dengan RM1.00 kita boleh refill air minuman kita tu..berbaloi? semestinya !!

Buat sesiapa yang nak ke sini, boleh pergi ke alamat kat bawah ni atau ke Damansara Height


Humble Chef 004
12-G, Jalan 4/76C, Desa Pandan, Kuala Lumpur

Humble Chef Damansara Height
54-G, Jalan Medan Setia 2, Bukit Damansara, 50490 Kuala Lumpur

Instagram : @humblechefmy


17 comments:

  1. Menarik kak Fuzy semua makanan tu...geram plak SA...nasib jauh dari rumah SA...

    ReplyDelete
  2. Hermes handbags Luxury Genuine Leather Bags. If you have ever drooled over the gorgeous and exquisite Gucci Handbags available in any outlet, you would love to own one. The existing counterfeit Christian Dior Bags available in this website include classy and sophisticated Monogram Canvas leather handbags which come in colours like white, black, brown and blue. You can also choose from Breitling Watches of Kelly bags which come with more luxurious colours and designs.

    ReplyDelete
  3. sedapnya nampak mknan semua tu.

    salam kenal tuan blog, cik azue link ke blog cikazue ya

    ReplyDelete
  4. terbaik pasta2 di sini, ok gak dgn harganya..

    ReplyDelete
  5. Superb post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?

    I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more.
    Kudos!

    ReplyDelete
  6. This website was... how do you say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me.
    Kudos!

    ReplyDelete
  7. Hi there! This article couldn't be written any better!

    Going through this article reminds me of my previous roommate!

    He continually kept preaching about this. I'll forward this post to him.
    Fairly certain he's going to have a great read. Thank you for sharing!

    ReplyDelete
  8. Wow, superb weblog format! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made blogging look easy. The entire look of your web site is excellent, let alone the content!

    ReplyDelete
  9. There's definately a lot to learn about this subject. I
    love all the points you've made.

    ReplyDelete
  10. Pretty! This has been an incredibly wonderful post.
    Many thanks for supplying this information.

    ReplyDelete
  11. uyooo bestnya makan dekat sini. dah la murah. ada creme brulee!! my favorite!!

    ReplyDelete
  12. Hi, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    ReplyDelete
  13. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long)
    so I guess I'll just sum it up what I wrote
    and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing.
    Do you have any suggestions for novice blog writers?
    I'd really appreciate it.

    ReplyDelete
  14. Wow, marvelous weblog format! How long have you ever been running
    a blog for? you make running a blog glance easy. The
    total look of your website is great, as smartly as
    the content material!

    ReplyDelete
  15. I read this article completely concerning the comparison of hottest and preceding technologies, it's amazing article.

    ReplyDelete
  16. Size chicken cutlet nampak besar. Memang puas hati makan.

    ReplyDelete
  17. Wah.. Sedap sedap menunya.. Harganya murah dan kuantitinya pun boleh tahan.. puas hati ye sis..

    ReplyDelete

terima kasih atas kunjungan dan komen, sungguh sangat
dihargai!

kalau ada kesempatan saya akan balas, InsyaAllah

komen baik-baik tau!

Thanks for the visit, appreciate your positive comments!